Vajszló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016 (X.20.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 11. 01- 2016. 11. 01

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2016.11.01.

Vajszló Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132.§. (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a települési támogatásokról és egyéb szociális ellátásokról szóló 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: „R.”) az alábbiak szerint módosítja:

1. § A „R” 7.§ (1) bekezdés b) pontja a bc) alponttal egészül ki:

7. § (1) A pénzbeli települési támogatás formái:

b) rendszeres települési támogatás:

bc) gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatás

2. § A „R” 15.§ (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

15. § (2) Rendszeres települési gyógyszertámogatás állapítható meg annak a kérelmezőnek, aki

- a krónikus betegségének kezeléséhez elengedhetetlenül szükséges, az OEP által referenciakészítménynek minősített és 0 %-nál nagyobb mértékben támogatott gyógyszereinek a beteg választott háziorvosa által kiállított, e rendelet 8. melléklete szerinti igazolással megállapított térítési díja legalább a nyugdíjminimum 20%-a,

- háztartásában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedülálló esetén 300%-át nem haladja meg,

- közgyógyellátásra nem jogosult

3. § A „R” 16.§ (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

16. § (2) A rendszeres gyógyszertámogatás összege megegyezik a leigazolt összeg 50% - val, de nem lehet magasabb, mint 8.000 Ft.

4. § A „R” II. fejezete 8. alcímmel és a 25/B. § - szál egészül ki az alábbiak szerint:

8. Gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatás

25/B. § (1) A képviselő-testület az ellátás biztosításával - a kiskorú gyermek(ek)et nevelő - családok életminőségén kíván javítani.

(2) A támogatás annak a gyermeknek állapítható meg, aki a Vajszlói Apró falva Óvodában illetve a Kodolányi János Általános Iskolában jogviszonnyal rendelkezik, a nevelési tanítási évben az intézmény nyitva tartási napjain az óvodai foglakozásokon illetve iskolai tanórákon részt vesz és nem részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezménybe.

(3) A gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatásra jogosult az a személy, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át nem haladja meg.

(4) A jövedelmi helyzet vizsgálata nélkül állapítható meg a támogatás, ha a gyermekkel egy háztartásban élő személyek mindegyike Vajszló nagyközségben bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik.

(5) A támogatás mértéke az adott nevelési/tanítási évben a szülő által - havonta - fizetendő térítési díj összege.

5. § A rendelet 2016. november 1. napján lép hatályba. A rendelet kihirdetve. Vajszló, 2016. október 20.