Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 07. 28- 2023. 12. 14

Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.07.28.

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) illetve a 24. § (2)-(4) bekezdéseiben, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény rendelkezései alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Beremend Nagyközség Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről és annak végrehajtási feladatairól a következőket rendeli el:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületére, annak bizottságaira, az önkormányzat gazdálkodási feladatait ellátó, önálló gazdasági szervezettel rendelkező önkormányzati hivatalára, az önkormányzat irányítása alá tartozó, költségvetési szerveire.

II. Fejezet

Részletes rendelkezések

1. A rendelet szerkezete

2. § A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát az 1. mellékletben meghatározottak szerint állapítja meg.

3. § (1)1 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2023. évi költségvetésének bevételi főösszegét 3.263.827 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési bevétel 3.258.466 ezer forint

b) a felhalmozási bevétel 5.361 ezer forint

(2)2 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2023. évi költségvetésének kiadási főösszegét 3.263.826 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési kiadás 3.258.466 ezer forint

b) a felhalmozási kiadás 464.389 ezer forint

c) a felhalmozási hiány -459.029 ezer forint

(3) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2023. évi költségvetésének működési többletét 2.041 ezer forintban állapítja meg.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

2. A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételi és kiadási költségvetését – előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzatot megillető működési és feladatalapú támogatásokat a 4. melléklet mutatja be.

(3) Az Önkormányzat közhatalmi bevételeit az 5. melléklet szerint állapítja meg.

(4) Az Önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat felhalmozási célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 7. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetési kiadások

5. § (1) Az Önkormányzat egyéb működési célú kiadásait a 8. melléklet tartalmazza, melyből az ITR Bizottság 3 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(2) Az Önkormányzat felhalmozási célra átadott pénzeszközeit a 9. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat által folyósított ellátottak pénzbeli juttatásait a 10. melléklet tartalmazza.

6. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadási előirányzatait a 11. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerint meghatározott felújítási keretből a Településfejlesztési Bizottság 3 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(3) Az Önkormányzat és költségvetési szervei beruházási előirányzatait a 12. melléklet szerint állapítja meg.

4. A költségvetési kiadások és bevételek

7. § (1)3 Az Önkormányzat a tartalék összegét 550.683 ezer forintban hagyja jóvá, ebből:

a) általános tartalék 5.084 ezer forint,

b) működési tartalék 545.598 ezer forint.

(2) A tartalékok részletezését a 13. melléklet tartalmazza.

(3) A tartalék felhasználására vonatkozó szabály:

a) Az általános tartalék összege nem lehet kevesebb, mint a költségvetés főösszegének 0,2%-a.

b) A képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi gazdálkodásáról szóló I. féléves beszámolót megelőzően az általános tartalékot csak elemi károk enyhítésére, elmaradt bevételek pótlására használhatja fel.

c) Tartalékkal való rendelkezés jogát az önkormányzat képviselő-testülete saját hatáskörében tartja.

8. § (1) A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezeteknek biztosított pénzeszközök – a 11. és 12. §-ban foglalt kötelezettségvállalások kivételével – megállapodás alapján folyósíthatók.

(2) A (1) bekezdés szerinti támogatásokról szóló megállapodásokat Beremend Nagyközség Képviselő-testületének döntése alapján a polgármester köti meg és írja alá. A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról a támogatott feladatjellegétől függően legkésőbb 2023. március 31-ig el kell számolni. Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő részére újabb támogatás 5 évig nem adható. A képviselő-testület pénzügyi bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a számadási kötelezettség teljesítését.

(3) Az önkormányzat által pályázati úton vagy azon kívül nyújtott támogatások közzétételével kapcsolatban a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szabályai az irányadók.

5. A költségvetés végrehajtási szabályai

9. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Költségvetési szerv jóváhagyott éves költségvetés vagy költségvetési keret alapján, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működik és gazdálkodik.

(3) A költségvetési szerv elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá. A költségvetési szerv jóváhagyott költségvetése, költségvetési keretei, valamint többletbevételei felhasználásáról az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdésében foglaltak szerint, önállóan dönt.

(4) A választások költségeinek, tételeinek, elszámolására, belső ellenőrzési rendjére, kötelezettségvállalására a jegyző jogosult a mindenkori jogszabályi előírások illetve belső szabályzatok alapján.

(5) A Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat, valamint a képviselő-testület irányítása alá tartozó valamennyi költségvetési szerv költségvetése, a tárgyévben várható bevételei és kiadási előirányzatok teljesüléséről havi bontású, éves előirányzat-felhasználási tervet készít.

10. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését az Áht. 34. § (1)-(5) bekezdése és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.) 43. §-a alapján e rendelet módosításával megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott létszámkeretet nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szervek a létszámot érintő változásokat (feladat elmaradása, csökkentése, nyugdíjazás, átszervezés stb.) kötelesek a végrehajtást megelőzően 2 hónappal a Közös Önkormányzati Hivatalhoz bejelenteni.

(4) A képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között az önálló gazdasági szervezettel rendelkező, valamint az az önkormányzat irányítása alatt működő költségvetési szerv saját hatáskörben az Ávr. 42. § szerint megemelheti.

(5) A költségvetési szerv az Ávr. 43. § (2)-(3) bekezdése alapján – az Ávr. 44. § (2) bekezdésére tekintettel – átcsoportosítást hajthat végre, azonban ez nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(6) Az önállóan működő költségvetési szervek a többlet bevételük terhére is csak a forrás képződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az önkormányzati intézményeknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési fenntartói támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell egyensúlyozni.

(8) Az élet és vagyon biztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ennek következményei elhárítása céljából a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körébe az Áht. 40. § (5) bekezdése szerint átmeneti intézkedéseket hozhat, amelyek a képviselő-testületet legközelebbi ülésén be kell számolnia.

11. § Költségvetési szerv pénzmaradványának, illetve előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

12. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletet csak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. §-a alapján köthet.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel, a számlavezető pénzintézettől.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének jogát, illetve kezesség vállalását a képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a képviselő-testület döntése alapján köthet hitelszerződést, illetve vállalhat kezességet.

13. § Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja, illetve befektetési alapokba helyezheti el.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Beremend Nagyközség Önkormányzat 2023. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közös Önkormányzati Hivatal

17

17

2.

Közművelődési és Iskolai Könyvtár

3

1

4

3.

Védőnői Szolgálat

1

1

4.

Temetőfenntartás

1

1

5.

Mezőőri Szolgálat

1

1

6.

Önkormányzat

35

4

39

7.

Napközi

16

16

8.

Napsugár Óvoda

14

14

9.

Idősek Szociális Otthona

20

20

11.

Bölcsőde

9

9

12.

Közcélú foglalkoztatás

32

32

Összesen

116

6

122

2. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez4

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2023. évi összevont költségvetési mérlege

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

283 136 476

283 630 042

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

586 280 000

670 883 628

Felhalmozási bevételek

4 000 500

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

707 702 081

1 319 588 734

tárgyi eszk., imm.javak értékesítése

4 000 500

- ebből: általános működési támogatás

89 239 476

89 239 476

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

543 822 051

590 505 420

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

1 360 000

1 360 000

- ebből egyéb támogatás

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

- ebből egyéb működési célra átvett pénzeszköz

74 640 554

639 843 838

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Előző évi pénzmaradvány

336 253 718

336 253 718

Finanszírozási bevétel

628 718 351

648 109 579

Működési bevételek összesen

2 542 090 626

3 258 465 701

Felhalmozási bevételek összesen

1 360 000

5 360 500

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

565 147 566

583 399 052

Beruházások

35 091 302

40 941 802

Munkaadókat terhelő járulékok

69 534 367

71 907 061

Felújítások

127 462 645

394 734 059

Dologi kiadások+ közüzemiek 250,6 millió

666 852 862

962 956 086

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

10 010 000

10 456 760

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

0

Egyéb működési célú kiadások

404 794 862

430 954 051

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

20 545 000

20 645 000

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

313 140

313 140

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

384 249 862

410 309 051

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

28 400 000

28 400 000

Pénzforgalom nélküli kiadások- tartalékok

197 032 618

550 683 112

Felhalmozási tartalék

Általános tartalék

5 084 181

5 084 181

Működési tartalékok (céltartalék)

191 948 437

545 598 931

Finanszírozási kiadások összesen

628 718 351

648 109 579

Működési kiadások összesen

2 542 090 626

3 258 465 701

Felhalmozási kiadások összesen

191 267 087

464 389 001

3. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez5

Beremend Nagyközség Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételei és kiadásai

1. Bevételek

1.1. Beremend Nagyközség Önkormányzat és szervei bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

90 245 977

3 429 000

86 816 977

II. B3. Közhatalmi bevételek

586 280 000

586 280 000

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

679 744 896

679 744 896

0

0

Általános működési támogatás

89 239 476

89 239 476

Feladatalapú támogatás

590 505 420

590 505 420

Támogatásértékű bevétel

0

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

639 843 838

639 843 838

V. B8112. Működési célú hitel

0

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

327 562 940

327 562 940

VII. B8. Finanszírozási bevételek

648 109 579

648 109 579

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

0

II. B5. Felhalmozási bevételek

4 000 500

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

4 000 500

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

1 360 000

1 360 000

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

VI. B8.Finanszírozási bevételek

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 977 147 730

2 884 970 253

92 177 477

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés

1.2. Napsugár Óvoda bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

307 560

307 560

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

397 260

397 260

VII. B8. Finanszírozási bevételek

122 218 355

122 218 355

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

122 923 175

122 923 175

0

1.3. Bölcsőde bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

221 750

221 750

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 059 121

1 059 121

VII. B8. Finanszírozási bevételek

75 803 330

75 803 330

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

77 084 201

77 084 201

1.4. Közművelődési és Iskolai Könyvtár bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

0

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

600 378

600 378

VII. B8. Finanszírozási bevételek

21 917 012

21 917 012

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

22 517 390

22 517 390

1.5. Közös Önkormányzati Hivatal bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

127 271 189

9 452 489

117 818 700

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

0

Feladatalapú támogatás

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

5 075 524

5 075 524

VII. B8. Finanszírozási bevételek

225 259 171

122 198 812

-27 168 204

130 228 563

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

357 605 884

131 651 301

90 650 496

135 304 087

1.6. Idősek Szociális Otthona bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

65 583 566

65 583 566

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 558 495

1 558 495

VII. B8. Finanszírozási bevételek

202 911 711

202 911 711

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

270 053 772

270 053 772

2. Kiadások

2.1. Beremend Nagyközség Önkormányzat és szervei kiadásiai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

193 558 334

188 758 334

4 800 000

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

22 764 607

22 140 607

624 000

III. K3. Dologi kiadások

492 173 340

451 983 513

40 189 827

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

10 456 760

10 456 760

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

430 954 051

430 954 051

0

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

430 954 051

430 954 051

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

0

VI. K512.Tartalékok

550 683 112

550 683 112

0

Általános tartalék

5 084 181

5 084 181

Működési tartalék (céltartalék)

545 598 931

545 598 931

VII. K9. Finanszírozási kiadások

628 718 351

628 718 351

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

40 941 802

40 941 802

II. K7.Felújítások

394 734 259

394 734 259

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

0

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

0

Felhalmozási tartalék

-459 028 501

-459 028 501

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

0

0

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

28 713 140

28 713 140

KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 764 984 616

2 719 370 789

45 613 827

0

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés, közfoglalkoztatás

2.2. Napsugár Óvoda kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

75 507 399

75 507 399

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

9 800 362

9 800 362

III. K3. Dologi kiadások

37 615 413

37 615 413

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

0

VII. K9. Finanszírozási kiadások

0

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

122 923 175

122 923 175

2.3. Bölcsőde kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

56 771 916

56 771 916

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

7 380 350

7 380 350

III. K3. Dologi kiadások

12 931 934

12 931 934

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

0

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

77 084 201

77 084 201

2.4. Közművelődési és Iskolai Könyvtár kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

16 454 354

16 454 354

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

2 139 066

2 139 066

III. K3. Dologi kiadások

3 923 970

3 923 970

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

22 517 390

22 517 390

2.5. Közös Önkormányzati Hivatal kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

152 915 785

27 260 377

28 035 408

97 620 000

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

19 879 052

3 543 849

3 644 603

12 690 600

III. K3. Dologi kiadások

184 811 042

100 847 070

58 970 485

24 993 487

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

357 605 884

131 651 296

90 650 496

135 304 087

2.6. Idősek Szociális Otthona (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

99 057 264

99 057 264

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

12 877 444

12 877 444

III. K3. Dologi kiadások

158 119 064

158 119 064

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

270 053 772

270 053 772

4. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez6

Helyi önkormányzat általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások 2023.

Jogcím

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Mennyiségi egység

Mutató

Ft

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

Ft/fő

5 537 000

46 177 323

1.1.1.1. Info1 Önkormányzati hivatal működésének támogatása-elismert hivatali létszám alapján

8,05

44 572 850

1.1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatás összesen

43 062 153

1.1.1.2. Településüzemeltetés- zöldterület-gazdálkodás támogatása- kiegészítés előtt

ha

26 000

6 487 000

1.1.1.3.Településüzemeltetés-közvilágítás fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

6 934 500

1.1.1.4. Településüzemeltetés - Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

m2

1 794 848

1.1.1.5. Településüzemeltetés - Közutak fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

2 481 850

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 596 800

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2550

7 650

1.1.2. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalamtalnítása

köbméter

400

40 000

1.1.3. Határátkelőhelyek fenntartásásnak támogatása

114 747

229 494

1.1.4. Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 610 011

1.1.5. Közvilágítás kiegészítő támogatása

14 880 000

89 239 476

II. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

1.2.1.1. Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

85,3

11 089 000

1.2.1.3. Óvodaműködtetési támogatás- üzemeltetési támogatás

11 460 000

1.2.2.1. Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - pedagógusok átlagalapú bértámogatása

8,5

44 734 650

1.2.3.Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadáshoz

1.2.3.1.1.1.1. pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2020. január 1-jéig történő átsorolással szerezték meg

2

935 380

1.2.5. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagalapú támogatása

1.2.5.1.1. pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagalapú támogatása

5

19 390 000

87 609 030

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

1.3.4.1. bértámogatása

15

81 598 500

1.3.4.2. Intézmény-üzemeltetési támogatás

70 591 795

152 190 295

1.4.1. Gyermekétkeztetés támogatása

1.4.1.1. Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

6,34

17 119 902

1.4.1.2. Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

36 046 583

1.4.2. szünidei étkeztetés támogatása

adag

2997

854 145

54 020 630

1.3.3.. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

1.3.3.1.1. felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2

13 981 400

1.3.3.1.2. bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2,7

14 723 100

1.3.3.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás

13 332 764

42 037 264

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai

202 751 004

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

lakos

2213

5 213 828

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

633 061 527

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

167 597 536

465 463 991

I. mód

Szociális ágazati és kiegészítő pótlék

18 568 842

2023. évi bérintézkedések

28 114 527

I. mód összesen

679 744 896

5. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez7

B3. Közhatalmi bevételek 2023. (adatok Ft-ban)

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

B34. Építményadó

226 000 000

226 000 000

Telekadó

B311. Magánszemélyek jövedelemadói (termőföld bérbeadásából szárm. Jöv.)

30 000

30 000

Idegenforgalmi adó /tart. utáni/

B351. Iparűzési adó /áll.jell./

360 000 000

444 603 628

Iparűzési adó /ideiglenes.jell./

Helyi adók összesen

586 030 000

670 633 628

B354. Gépjármű adó

B36. Pótlék, bírság, egyéb bevételek

B355. Talajterhelési díj

250 000

250 000

Közhatalmi bevételek mindösszesen

586 280 000

670 883 628

6. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez8

B6. Működési célú átvett pénzeszközök 2023. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Működési célú támogatási bevételek

74 640 554

639 843 838

TB alapoktól-Védőnői szolgálat

7 809 600

7 809 600

Közcélú foglalkoztatás támogatása

49 910 756

49 910 756

Mezőőri támogatás

1 080 000

1 080 000

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00065_tornaterem ráemelés támogatása

15 840 198

15 840 198

Földalapú támogatás

1 292 212

KEHOP fordított ÁFA

294 639 658

ISZO energetikai pályázat

269 271 414

Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

74 640 554

639 843 838

7. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez9

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök 2023. (adatok ezer Ft-ban)

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Felhalmozási célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
Lakosságtól

1 360 000

5 360 500

Lakosságtól

1 360 000

1 360 000

Mercedes Sprinter busz ért. 75/2023. (VI.29.)

4 000 500

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, hitel- és kölcsönfelvétel Áht-on kívülről összesen

1 360 000

5 360 500

8. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez10

K5. Egyéb működési célú kiadások 2023. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Pénzeszköz átadások

404 794 862

430 954 051

Beremend Nagyközség Önkormányzata

404 794 862

430 954 051

011130

Önkormányzati igazgatás

6 838 720

6 938 720

ITR Bizottsági keret

3 000 000

2 000 000

Pályázati keret_Iskola és Műv:Beremenden Alapítv.tám.

700 000

Hétvégi ügyelet

2 403 120

2 403 120

Zöldhatár Fesztivál tám.

400 000

7. osztály - kirándulás támogatása

150 000

150 000

Duna-Dráva Víz támogatás

300 000

300 000

Mecsek- Dráva Önkormányzati Társulás támogatása

235 600

235 600

Határ Menti Települések tám. 2023. tagdíj

20 000

20 000

KÖSZ tagdíj

500 000

500 000

NEFELA Egyesülés

80 000

80 000

011130

Bursa Hungarica

150 000

150 000

107054

Beremendi Alapszolgáltatási Központ átadott támogatás
Állami támogatás - átadás

11 498 202

11 498 202

202 751 004

228 810 193

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

167 597 536

167 597 536

011130

Beremend Sport Kft. Támogatása

4 000 000

4 000 000

072311

Fogorvosnak átadott pénzeszköz

4 600 000

4 600 000

074011

Foglalkozás egészségügy

809 400

809 400

Gyermekorvos -heti-4 órában- keret

1 000 000

1 000 000

Ördögkatlan Fesztivál támogatása

700 000

700 000

Támogatásértékű kiadások

5 000 000

5 000 000

Önkormányzati igazgatás

5 000 000

5 000 000

52020

Lakossági szennyvíztámogatás

5 000 000

5 000 000

Támogatási keret- magánszemélyeknek

0

0

Vállalkozói keret

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

404 794 862

430 954 051

9. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások 2023. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Felhalmozási célú támogatások

0

11130

Lakásvásárlási támogatás

0

11130

Munkáltatói kölcsön

0

K9111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

28 713 140

Felhalmozási célra kiadások, és finanszírozási kiadások összesen:

28 713 140

10. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez11

K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai 2023. (adatok Ft-ban)

Sorszám

Megnevezés

Rovat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

2.

Családi támogatások

K42

900 000

900 000

rendszeres gyerekvédelmi támogatás

K42/31

900 000

900 000

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

1 200 000

1 200 000

lakásfenntartási támogatások

K46/21

1 200 000

1 200 000

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (gyerekétkeztetés)

K47/9

2 000 000

2 000 000

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5 910 000

6 356 760

rendkívüli segélyek

K48/22

600 000

600 000

temetési segély (45 fő)

K48/23

1 350 000

1 350 000

köztemetés

K48/24

750 000

750 000

egyéb az önkorm. Rendeletben megállapított juttatás

K48/25

3 210 000

3 656 760

9.

Önkormányzat által folyósított ellátások összesen

K4

10 010 000

10 456 760

11. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez12

K7. Felújítások 2023. (adatok Ft-ban)

Funkció

Felújítási cél

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

nettó

Áfa

bruttó

nettó

Áfa

bruttó


011130



Beremend Nagyközség Önkormányzata

99 970 587

26 992 058

127 462 645

310 420 519

83 813 540

394 734 059

Napsugár Óvoda felújítás

0

0

0

0

Konyha és Étterem felújítás

0

0

0

0

Bölcsőde felújítás

0

0

0

0

Tornaterem felújítás

0

0

0

0

Könyvtár felújítás

0

0

0

0

Idősek Szociális Otthona felújítás

0

0

0

0

Strand nyitás előtti munkálatai

2 362 205

637 795

3 000 000

2 362 205

637 795

3 000 000

Településfejlesztési Bizottság keret

2 362 205

637 795

2 999 999

3 149 607

850 394

4 000 000

Volvo felújítása

2 362 205

637 795

3 000 000

0

0

TOP plusz 1.2.1-21 pályázat_Sportklub épület felújítás

66 418 454

17 932 983

84 351 437

66 418 454

17 932 983

84 351 437

MFP_UHK/2022 Novi Sadi út 1003 hrsz.

26 465 518

7 145 690

33 611 208

26 465 518

7 145 690

33 611 208

ISZO energetikai pályázat

0

0

212 024 735

57 246 678

269 271 414

011130

Közös Önkormányzati Hivatal

393 701

106 299

500 000

393 701

106 299

500 000

KÖH felújítás

393 701

106 299

500 000

393 701

106 299

500 000

ÖSSZESEN

100 364 288

27 098 358

127 462 646

310 814 220

83 919 839

394 734 059

12. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez13

K6. Beruházások 2023. (adatok Ft-ban)

Funkció

Beruházási cél

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

nettó

Áfa

bruttó

nettó

Áfa

bruttó

011130

Beremend Nagyközség Önkormányzat


26 007 874

6 768 126

32 776 000

31 008 268

8 118 232

39 126 500

Földterület vásárlási keret

0

0

Ívóvíz kút létesítése (terv engedély)

157 480

42 520

200 000

157 480

42 520

200 000

Kútház vízjogi üzemeltetési engedély hosszabbítás

157 480

42 520

200 000

157 480

42 520

200 000

Strand vízjogi üzemeltetési engedély hosszabbítás

157 480

42 520

200 000

157 480

42 520

200 000

Vízkezelő épület engedély hosszabbítás

314 961

85 039

400 000

314 961

85 039

400 000

Parkolótervező

1 968 504

531 496

2 500 000

0

0

0

Pályázatokhoz, szerződésekhez szakmai feladatok

0

0

0

0

Új busz beszerzése

22 047 244

5 952 756

28 000 000

29 134 252

7 866 248

37 000 500

Rendezési terv felülvizsgálat, módosítás

0

0

0

0

0

0

Fűnyíró traktor-START

653 543

176 457

830 000

535 433

144 567

680 000

ISZO-mosógép, laptop, fénymásoló

866 142

233 858

1 100 000

866 142

233 858

1 100 000

011130

Közös Önkormányzati Hivatal
Informatikai rendszer fejlesztése

1 792 944

484 095

2 277 040

1 399 243

377 796

1 777 040

Informatikai eszközök beszerzése

1 792 944

484 095

2 277 040

1 399 243

377 796

1 777 040

ÖSSZESEN

27 800 818

7 290 484

35 091 302

32 407 511

8 534 291

40 941 802

13. melléklet az 1/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez14

K512. Tartalékok 2023. (adatok Ft-ban)

Előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1.

Általános tartalék:

5 084 181

5 084 181

2.

Céltartalék öszesen:

2 041 350

86 570 430

Működési céltartalék

191 948 437

545 598 931

Felhalmozási céltartalék

-189 907 087

-459 028 501

Tartalék összesen

7 125 531

91 654 611

1

A 3. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

2

A 3. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

3

A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

4

A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

5

A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

6

A 4. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

7

Az 5. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

8

A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

9

A 7. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

10

A 8. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

11

A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

12

A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

13

A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.

14

A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2023. 07. 28.