Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 3.) önkormányzati rendelete

a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 04- 2023. 05. 04

Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 3.) önkormányzati rendelete

a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.05.04.

Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § A képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI.28.) önkormányzati rendelet 27. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„27. § (1) A bizottság ülését az elnök hívja össze és vezeti. Az elnök akadályoztatása esetén a bizottság ülését a bizottság elnöke által kijelölt képviselő bizottsági tag vezeti. Amennyiben az elnöknek nem áll módjában helyettesítő képviselőt kijelölni, úgy a bizottság ülését a polgármester által kijelölt bizottsági tag vezeti.

(2) Több bizottság feladatkörét érintő ügy napirendre tűzéséről a bizottságok elnökei kötelesek egymást tájékoztatni és lehetőség szerint egymás ülésén a képviseletet biztosítani.

(3) A bizottságok a polgármester vagy az érintett bizottság elnökének javaslatára együttes ülést tarthatnak. Az együttes ülés akkor határozatképes, ha a bizottság jelenlevő tagjai bizottságonként a határozathozatalhoz elégséges számban jelen vannak.

(4) Az együttes ülést annak a bizottságnak az elnöke vezeti le, amelyben az érintett bizottsági elnökök megegyeznek. Megegyezés hiányában a legidősebb bizottsági elnök vezeti le az ülést.

(5) Az ülés időpontjában és helyében a bizottsági elnökök állapodnak meg.

(6) A bizottságok a javaslatról külön-külön szavaznak.

(7) A határozatok számozása bizottsági döntésenként folyamatosan történik.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.