Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012. (IV.6.) önkormányzati rendelete

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012.(IV.06.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Egységes szerkezetben a 19/2012.(X.25.), 10/2013.(V. 14.) és a 12/2013.(VII.04.) számú rendelettel

Hatályos: 2015. 03. 31- 2016. 05. 30

Harkány Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján, figyelemmel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 5.§. és 18. §-ra, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 107.-109. §-okban foglaltakra, az alábbi rendeletet alkotja.




I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. §.


  1. (1) A rendelet hatálya kiterjed Harkány Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában lévő

     a) ingatlanokra, ingókra, (tárgyi és forgóeszközökre), vagyoni értékű jogokra és követelésekre,

  1.      b) a tagsági jogokat megtestesítő értékpapírokra és a pénzvagyonra.
  2. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások, a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére, az értékesítési célt szolgáló dolgokra, valamint a közterület használatára és a közterületi parkolók üzemeltetésére, vonatkozó eljárásokra.


II. Fejezet

A vagyongazdálkodás általános szabályai

2. §.


    1. (1) A vagyongazdálkodás célja és alapvető feladata az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatai eredményes ellátásának elősegítése.
    2. (2) A vagyongazdálkodás során a vagyontárgyak hasznosítása nem veszélyeztetheti az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását.

Az Önkormányzat vagyona

3. §.


(1) Az önkormányzati vagyon törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(2) A törzsvagyon tárgyai forgalomképtelenek vagy korlátozottan forgalomképesek lehetnek.

Törzsvagyon

4. §.


  1. (1) Forgalomképtelen vagyontárgyak a Nvtv. 5.§. (3) bekezdésének megfelelően
  1.      a) a helyi közutak és műtárgyaik,
  2.      b) a helyi önkormányzat tulajdonában álló terek, parkok,
  3.    c) a helyi önkormányzat tulajdonában álló - külön törvény rendelkezése alapján részére átadott - vizek, közcélú vízilétesítmények, ide nem értve a vízi közműveket,
  4.     d) köztemetők ,
  5.     e) az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek),
  6.     f) mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel forgalomképtelenné nyilvánít .
  1. (2) A forgalomképtelen vagyontárgyak jegyzékét e rendelet 1.számú melléklete tartalmazza.



5. §.





  1. [1] (1)Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak
  1.        a) az önkormányzat tulajdonában álló, az önkormányzat képviselő-testülete és szervei, továbbá a helyi önkormányzat által fenntartott, közfeladatot ellátó intézmény, költségvetési szerv elhelyezését, valamint azok feladatának ellátását szolgáló épület, épületrész
  2.     b) az önkormányzat többségi tulajdonában álló, közszolgáltatási tevékenységet vagy parkolási szolgáltatást ellátó gazdasági társaságban fennálló, önkormányzati tulajdonban lévő társasági részesedés
  3.        c) műemlékingatlanok
  4.        d) kül- és belterületi védett természeti területek és természeti emlékek
  5.        e) közgyűjtemények, muzeális gyűjtemények és emlékek
  6.        f) játszóterek, pihenőterek
  7.        g) közművek, vízi közművek
  8.        h) mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan forgalomképessé nyilvánít.
  1. (2) A korlátozottan fogalomképes vagyontárgyak jegyzékét e rendelet 2.számú melléklete tartalmazza.


[1] Módosította a 19/2012. (X.25.) számú rendelet.


Üzleti vagyon

6. §.


Önkormányzati üzleti vagyon mindazon vagyontárgy, amely nem tartozik a 4. §-ban és az 5. §-ban rögzített törzsvagyon körébe. Az üzleti vagyontárgyak jegyzékét a vagyonnyilvántartás tartalmazza.

Az önkormányzati vagyon nyilvántartása

  1. 7. §.

  1. (1) Az Önkormányzat vagyonát a Polgármesteri Hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.
  2. (2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.
  3. (3) A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről továbbá az Önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, a kataszterben való átvezetéséről a jegyző gondoskodik.
  4. (4) Ha az Önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva jelen rendelet szerint a forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.

Az önkormányzati vagyon számbavétele, a vagyonleltár

  1. 8. §.

  1. (1) A vagyonleltár az önkormányzati vagyont:

            a.)törzsvagyon , ezen belül forgalomképtelen, korlátozottan forgalomképes és

            b.)üzleti vagyon

bontásban tartalmazza. Az önkormányzati törzsvagyont a többi vagyontárgytól elkülönítve kell nyilvántartani.

  1. (2) A vagyonleltár tartalmazza az Önkormányzatot terhelő kötelezettségeket és az Önkormányzatot megillető követeléseket is.
  2. (3) Az éves zárszámadáshoz a vagyon állapotáról vagyonkimutatást kell készíteni.

Az önkormányzati vagyon értékének meghatározása

9. §.


Az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értéke

a.) ingatlan és ingó vagyon esetében 6 hónapnál nem régebbi összehasonlító értékbecsléssel; az Önkormányzat által vásárolt ingatlan vagyon esetén a beszerzési érték alapulvételével; vagy az aktuális, helyben érvényes forgalmi értékek alapján; indokolt esetben 6 hónapnál nem régebbi, ingatlanforgalmi szakértő által készített értékbecsléssel,

b.) értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapír-típusok piacán az értékesítés-, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,

c.) társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén 6 hónapnál nem régebbi könyvvizsgálói értékelés alapján vehető figyelembe.

III. Fejezet

Az önkormányzati vagyon feletti rendelkezési jogok gyakorlásának közös szabályai

Rendelkezési jogok gyakorlása

10. §.


  1. (1) Az Önkormányzatot megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.
  2. (2) A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület, valamint az e rendeletben meghatározott esetekben és mértékben a Polgármester gyakorolja.
  3. (3) A Képviselő-testület az önkormányzati vagyon tárgyait a 12.§ (1) bekezdésben megjelölt vagyonkezelőre vagy egyéb gazdálkodó szervezetre bízhatja.
  4. (4) A megbízott a tulajdonos nevében eseti vagy általános meghatalmazás alapján gyakorolja a tulajdonost megillető jogokat és teljesíti a tulajdonos kötelezettségét.

Az Önkormányzat vagyonának kezelői és jogállásuk

11. §.


  1. (1) Az Önkormányzat vagyonának kezelői (kijelöléssel) az alábbi jogi személyek lehetnek:
    1.      a) a polgármesteri hivatal, közös önkormányzati hivatal,
    2.      b) a helyi önkormányzat, önkormányzati társulás
    3.      c) az Önkormányzat költségvetési szervei, intézményei,
    4.      d) az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdálkodó szervezet,
    5.      e) köztestület.
  2. (2) Az Önkormányzat vagyonkezelőjét megilleti a működés feltételeként rájuk bízott vagyonra vonatkozóan az ingyenes használat joga.
  3. (3) Az Önkormányzat vagyonkezelője köteles a rá bízott vagyont megőrizni, a rendes gazdálkodás szabályai szerint használni és gyarapítani.
  4. [1] (4) A vagyonkezelőt - ha jogszabály vagy a vagyonkezelési szerződés másként nem rendelkezik - megilletik a tulajdonos jogai, és terhelik a tulajdonos kötelezettségei - ideértve a számvitelről szóló törvény szerinti könyvvezetési és beszámoló-készítési kötelezettséget is - azzal, hogy

a) a vagyont nem idegenítheti el, valamint - jogszabályon alapuló, továbbá az ingatlanra közérdekből külön jogszabályban feljogosított szervek javára alapított használati jog, vezetékjog vagy ugyanezen okokból alapított szolgalom, továbbá a helyi önkormányzat javára alapított vezetékjog kivételével - nem terhelheti meg,

b) a vagyont biztosítékul nem adhatja,

c) a vagyonon osztott tulajdont nem létesíthet,

d) a vagyonkezelői jogot harmadik személyre nem ruházhatja át és nem terhelheti meg,

e) polgári jogi igényt megalapító, polgári jogi igényt eldöntő tulajdonosi hozzájárulást a vagyonkezelésében lévő nemzeti vagyonra vonatkozóan hatósági és bírósági eljárásban sem adhat, kivéve a jogszabályon alapuló, továbbá az ingatlanra közérdekből külön jogszabályban feljogosított szervek javára alapított használati joghoz, vezetékjoghoz vagy ugyanezen okokból alapított szolgalomhoz, továbbá az önkormányzat javára alapított vezetékjoghoz történő hozzájárulást.”

  1. [2] (5) A (4) bekezdésben meghatározott jogokat e rendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény szabályai szerint kell gyakorolni
  2. (6) A vagyonkezelő köteles a kezelésében lévő vagyontárgyak fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával, felújításával kapcsolatos feladatok ellátására.
  3. (7) A vagyonkezelő -az (1) bekezdés. c.) pontjában foglalt vagyonkezelőt kivéve- beruházást, felújítást csak a költségvetési rendeletben szabályozott módon és keretek között végezhet.


[1] Módosította a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

[2] Módosította a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.


Eljárás a tulajdonos képviseletében

[1]12. §


  1. A hatósági határozattal megállapított vezetékjogi engedély ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez szükséges megállapodás megkötésekor nettó kétmillió forintot elérő vagy az alatti ellenértékig a Polgármester, a nettó kétmillió forintot meghaladó ellenérték esetén a Képviselő-testület dönt.
  2. A kétoldalú megállapodással létrejövő szolgalmi jogot vagy egyéb használati jogot (továbbiakban együtt: használati jog) alapító megállapodások megkötésekor a legfeljebb nettó kétmillió forintot elérő egyszeri ellenérték, vagy éves használati díj és tíz évet meg nem haladó időtartam esetében a Polgármester dönt. A nettó kétmillió forint értékhatárt meghaladó egyszeri ellenérték vagy éves használati díj esetén – függetlenül az időtartamtól – továbbá ellenérték vagy használati díj nélküli (ingyenes) használati jogról szóló megállapodás megkötéséről a Képviselő-testület dönt.
  3. Az önkormányzati rendelettel elfogadott rendezési terv szerint lefolytatott telekrendezési eljárás során – a közterületből való kivonás megtörténtét követően – a közterületre vonatkozó telekrendezési határozat végrehajtását szolgáló illetve közutak megnyitása során az érintett telektulajdonosokkal szükségessé váló adás–vételi, csere és egyéb megállapodások megkötésekor, nettó kétmillió forint értékhatárig a Polgármester dönt. A nettó kétmillió forint értékhatárt meghaladó adásvételi, csere és egyéb megállapodás megkötéséről a Képviselő-testület dönt.
  4. A Polgármester dönt:
    1. önkormányzati tulajdonú ingatlanra vonatkozó fellebbezési jogról történő lemondásról,
    2. önkormányzati tulajdonú ingatlanon történő építéshez tulajdonosi hozzájárulás megadásáról,
    3. az Önkormányzat által elrendelt jelzálogjog és elidegenítési illetve terhelési tilalom feloldásáról,

az elővásárlási jog lemondásáról szóló nyilatkozat megadásáról.

Az önkormányzati vagyon ingyenes és kedvezményes átengedése

13. §.


  1. (1) Az Önkormányzat a törzsvagyonon kívüli vagyontárggyal támogathat

            -egyházakat,

            -alapítványokat,

            -társadalmi szervezeteket,

            -gazdálkodó szervezeteket,

            - más önkormányzatokat,

            - költségvetési szerveket.

  1. (2) A támogatás formái:

            -ingyenes vagy kedvezményes tulajdonba-adás,

            -ingyenes vagy kedvezményes használatba-adás,

            -közérdekű kötelezettség vállalás,

            -alapítvány javára rendelés vagy hozzájárulás,

            -pénzeszköz átadás.

  1. (3) A támogatás odaítéléséről a Képviselő-testület dönt.
  2. (4) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben felsoroltakat a (2) bekezdés szerinti módon abban az esetben támogathatja, ha a támogatott

            -új munkahelyet létesít vagy

            -önkormányzati feladat ellátását veszi át vagy

-a város érdekeit szolgáló oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális és sporttevékenységet folytat vagy

            -közbiztonsági vagy védelmi feladatot lát el, vagy,

            -városfejlesztési feladatot végez.

(5) [1]Nemzeti vagyon ingyenesen kizárólag közfeladat ellátása céljából, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben hasznosítható, valamint adható vagyonkezelésbe.

(6) [2]A nemzeti vagyonba tartozó leselejtezett tárgyi eszközt - amennyiben az a közfeladat ellátásához nem szükséges - a tulajdonosi joggyakorló ingyenesen átruházhatja.

(7) [3]Az ingyenesen tulajdonba adott ingatlanon e törvény erejénél fogva 15 évig elidegenítési tilalom áll fenn.

(8) [4]Nemzeti vagyon tulajdonjogának ingyenes átruházása esetén a tulajdonjogot megszerző fél kötelezettségeit, valamint az azok megszegése esetén irányadó eljárást a a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13.§. (4) és (7) bekezdései szabályozzák



[1] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

[2] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

[3] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

[4] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

Felajánlott vagyon elfogadása

14. §.


  1. (1) Bármely vagyontárgy (ideértve a készpénzt is) tulajdonjogának ingyenes vagy kedvezményes felajánlásának elfogadásáról a Polgármester dönt, kivéve az ingatlan kedvezményes felajánlását.
  2. (2)  Ha a vagyontárgy ingyenes vagy kedvezményes felajánlása a 12.§ (1) bekezdésben megjelölt vagyonkezelő részére történik, a Polgármester döntését megelőzően szükséges a vagyonkezelő vezetőjének a nyilatkozata arról, hogy képes-e a felajánlott vagyonhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére.
  3. (3)  Nem fogadható el olyan ingyenes vagy kedvezményes felajánlás, amelynek ismert terhei elérhetik, vagy meghaladják az ajándék vagy a hagyaték értékét.
  4. (4) Az Önkormányzat köteles az ingyenesen vagy kedvezményesen felajánlott és elfogadott vagyontárgyat a felajánló által megjelölt vagyonkezelő szerv részére a felajánló által meghatározott célra átadni.

Az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos perbeli vagy

peren kívüli egyezség kötése

15. §.


  1. (1) A Önkormányzat vagyonát vagy követelését érintő perbeli vagy peren kívüli egyezség megkötésére harmincmillió forintot meg nem haladó perértékig a Polgármester jogosult.
  2. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó perérték esetén az egyezség megkötéséről a Képviselő-testület dönt.

Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága

16. §.


  1. (1) Az önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használatba vagy bérbeadása illetve más módon történő hasznosítása a (6) bekezdésben foglaltak kivételével versenyeztetési eljárás keretében történik.
  2. (2) A versenyeztetési eljárás szabályait ingatlan értékesítés esetére a 3. számú melléklet tartalmazza.
  3. [1] (3) A (1) bekezdésbe nem tartozó önkormányzati üzleti vagyon tulajdonjogának átruházása csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet. A versenyeztetési eljárást legalább 30 napra kell nyilvánosan meghirdetni egy országos napi-, vagy heti lapban és az önkormányzat internetes honlapján. Rendkívüli gazdasági érdekből és megismételt versenyeztetési eljárás során ettől eltérően legalább 5 napos határidővel lehet meghirdetni az átruházási eljárást az önkormányzat internetes honlapján való közzététellel és a korábbi eljárás során ismertté vált potenciális ajánlattevőknek való közvetlen megküldésével.
  4. (4) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet.
  5. (5) A vagyontárgy elidegenítését, használatba vagy bérbeadását illetve más módon történő hasznosítását:
    1.      a) a Képviselő-testület és bizottságai;
    2.      b) a Polgármester;
    3.      c) a Jegyző;
    4.      d) az Önkormányzat vagyonkezelő szerve kezdeményezheti.
  6. (6) Nem kell versenyeztetési eljárást lefolytatni ingatlan értékesítés, hasznosítás, és bérbeadás esetén ha az önkormányzati vagyon értéke a 10 millió forintot, más önkormányzati vagyontárgy estében, annak értéke a 25 millió forintot nem haladja meg.

(7) [2]Mellőzhető a versenyeztetés abban az esetben, ha a hasznosítás

      a) államháztartási körbe tartozó szervezet,

      b) jogszabályban előírt állami vagy önkormányzati feladatot ellátó gazdálkodó szervezet, vagy

c) államháztartási körbe tartozó szervezet vagyonkezelésében lévő, az állam vagy a helyi    önkormányzat tulajdonában álló lakások tekintetében a vagyonkezelő szervezettel foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló személyek javára történik.



[1] Módosította a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

[2] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

IV. Fejezet

Rendelkezés az egyes önkormányzati tulajdonú vagyontárgyakkal

A forgalomképtelen törzsvagyon feletti tulajdonosi jog gyakorlása

17. §.


  1. (1) A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.
  2. [1] (2) A forgalomképtelen nemzeti vagyon - a törvényben foglalt kivétellel - nem idegeníthető el, vagyonkezelői jog, jogszabályon alapuló, továbbá az ingatlanra közérdekből külön jogszabályban feljogosított szervek javára alapított használati jog, vezetékjog, vagy ugyanezen okokból alapított szolgalom, továbbá a helyi önkormányzat javára alapított vezetékjog kivételével nem terhelhető meg, biztosítékul nem adható, azon osztott tulajdon nem létesíthető.
  3. (3) Az Önkormányzat a forgalomképtelen vagyontárgyak fenntartását és működtetését e rendelet 12. § (1) bekezdésében foglalt vagyonkezelőkre vagy egyéb gazdálkodó szervezetre bízhatja. A fenntartás és működtetés feltételeiről rendelkező megállapodást a Képviselő-testület hagyja jóvá.
  4. (4) A forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó vagyontárgyak hasznosítására irányuló bérleti szerződések megkötésekor:

-öt évet meg nem haladó időtartam esetén a Polgármester,

            -minden egyéb esetben a Képviselő-testület dönt.



[1] Módosította a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.


A korlátozottan forgalomképes vagyon feletti

rendelkezési jog gyakorlása

18. §.


  1. (1) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak tulajdonjogának megszerzése, elidegenítése, bérbeadása, használati jogának átengedése, megterhelése gazdasági társaságba és alapítványba való vitele a (2) bekezdés kivételével a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.
  2. (2) Az önkormányzati intézmény használatában lévő ingatlan vagy ingatlanrész egy évet meg nem haladó időtartamú és további előjogokat nem biztosító bérbeadásáról és használatának átengedéséről az intézmény vezetője dönt.
  3. (3) A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, és erdők elidegenítéséhez, megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.
  4. (4) Az önkormányzati intézmény az alapító okiratban rábízott vagyont térítésmentesen használhatja, és ennek keretében gondoskodik annak fenntartásáról és karbantartásáról.
  5. [1] (5) Jelen rendelet 5.§.(1) bekezdés a) b) és g) pontjában meghatározott korlátozottan forgalomképes vagyon önkormányzati hitelfelvétel és kötvénykibocsátás esetén annak fedezetéül nem szolgálhat, és kizárólag az állam, másik helyi önkormányzat vagy önkormányzati társulás részére idegeníthető el.


[1] Beiktatta a 19/2012. (X. 25.) számú rendelet.

Az üzleti vagyon feletti rendelkezési jogok gyakorlása

19. §.

  1. (1) Az önkormányzati feladatok ellátásában nélkülözhető üzleti vagyonnal vállalkozás végezhető.
  2. (2) Az Önkormányzat csak olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg a vagyoni hozzájárulás mértékét.
  3. (3) [2]Az Önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlan, ingó vagyon és vagyoni értékű jog megszerzéséről, az Önkormányzat tulajdonában lévő ugyanezek elidegenítéséről, bérbeadásáról egyéb módon történő hasznosításáról, megterheléséről, gazdasági társaságba történő beviteléről nettó kétmillió forint értékhatárig a Polgármester, az ezt meghaladó érték felett a Képviselő-testület dönt.

Tulajdonosi jogok gyakorlása gazdasági társaságokban és közhasznú társaságokban

20. §.


  1. (1) Gazdasági társaság és közhasznú társaság alapítására – az önkormányzati tulajdonrész mértékétől függetlenül – kizárólagosan a Képviselő-testület jogosult:
  2. [1] (2) Ha többszemélyes gazdasági társaságban, közhasznú társaságban az önkormányzati tulajdonrész 25 % vagy az alatti, úgy a társaság legfőbb szervének (taggyűlés, közgyűlés) ülésén – a (6) bekezdésben foglalt eltéréssel – a tagsági jogokat a polgármester gyakorolja.
  3. (3) Ha többszemélyes gazdasági társaságban, közhasznú társaságban lévő önkormányzati tulajdonrész 25 %-nál nagyobb (vagy 25 % + 1 szavazati jog esetén), a társaság legfőbb szervének (taggyűlés, közgyűlés) hatáskörébe tartozó alábbi kérdésekben meghozandó döntést megelőzően, vagy különösen indokolt esetben utólagos jóváhagyással az Önkormányzat Képviselő-testülete dönt:
  1.      a) az alapító okirat (társasági szerződés, alapszabály) megállapítása (jóváhagyása) és módosítása,
  2.      b) az alaptőke (törzstőke) felemelése és leszállítása,
  3.      c) az egyes részvényfajtákhoz fűződő jogok megváltoztatása,
  4.      d) a társaság más társasággal való egyesülésének, beolvadásának és megszűnésének, valamint más társasági formába átalakulásának elhatározása,
  5.     e) a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvény 31. §-ban foglaltak kivételével a felügyelő bizottság tagjai, valamint az igazgatóság és a könyvvizsgáló megválasztása, visszahívása,
  6.     f) döntés mindazokban a kérdésekben, melyekkel a társaság igazgatósága, felügyelő bizottsága és könyvvizsgálója a Képviselő-testülethez fordul,
  7.      g) a társaság ügyvezető igazgatójának kinevezése, felmentése,
  8.      h) üzletrész, részvény elidegenítése,
  1. (4) Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő egyszemélyes tulajdonú gazdasági társaság, közhasznú társaság legfőbb szervének hatáskörébe tartozó, a (3) bekezdésben felsorolt jogokat, a Képviselő-testület gyakorolja.
  2. (5) A társaságok legfőbb szervének hatáskörébe tartozó, a (2)-(3) bekezdésben fel nem sorolt egyéb kérdésekben a polgármester dönt.
  3. [2] (6) Az önkormányzat többségi tulajdonában lévő Harkányi Gyógyfürdő Zrt. közgyűlésén a tagsági jogokat – a (3), (4) bekezdéseiben meghatározottakra figyelemmel - a képviselő-testület által a tagjai közül határozattal megválasztott személy gyakorolja.


[1] Módosította a 12./2013. (VII.04.) számú rendelet.

[2] Beiktatta a 12/2013 (VII.04) számú rendelet.

Az Önkormányzat vagyonához kapcsolódó egyéb rendelkezések

21. §.


  1. (1) A Képviselő-testület dönt az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:
  1.      a) kötvénykibocsátásról,
  2.      b) kezességvállalásról,
  3.      c) közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.
  1. (2) A behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi-ügyrendi Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.


Értelmező rendelkezések

22. §.


E rendelet alkalmazásában:

  1. (1) Értékpapír: a váltó, a kötvény, a részvény, a kincstárjegy, a letéti jegy, a vagyonjegy, a közraktárjegy, a kárpótlási jegy, a befektetési jegy, a szövetkezeti üzletrész.
  2. (2) Tagsági részesedést megtestesítő vagyoni értékű jog: a közhasznú társasági üzletrész, korlátolt felelősségű társasági üzletrész.
  3. (3) Vagyoni értékű jog: minden olyan jog, ami pénzben kifejezhető vagyoni értékkel bír és önálló forgalom tárgya lehet, beleértve a (2) bekezdésben foglaltakat is.
  4. (4) Portfolió: értékpapírból és / vagy más befektetési eszközökből álló együttesen kezelt befektetés állomány.
  5. (5) Kedvezményes átruházás: a vagyontárgy olyan értéken történő átruházása, amely egyébként a polgári jogi szabályok szerint a szerződés feltűnő értékaránytalanság címén történő megtámadását tenné lehetővé.
  6. (6) Vagyonleltár: az Önkormányzat tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglevő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyon számbavétele értékben és mennyiségben.
  7. (7)Rendelkezési jog: a tulajdonost megillető az a jog, hogy a dolog birtokát, használatát vagy hasznai szedésének jogát másnak átengedje, a dolgot biztosítékul adja, vagy más módon megterhelje, továbbá hogy a tulajdonjogát másra átruházza, vagy azzal felhagyjon.


V. Fejezet

Záró rendelkezések

23. §.


  1. E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és ezzel egyidejűleg hatályát veszti Harkány Város Képviselő-testületének 9/2006. (VIII.02.) számú rendelete.
  2. E rendelet kihirdetéséről a jegyző  a helyben szokásos módon gondoskodik.


A rendeletet a Képviselő-testület a 2012. április 5-i testületi ülésén megtárgyalta és elfogadta.



..........................................................

                

                 …...............................................

               Dr. Imri Sándor

                 polgármester


A rendelet kihirdetve:

Harkány,  2012. április   6.-án


Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. 03. 30.

                 Dr. Bíró Károly

                 címzetes főjegyző




                                                                                             

                

                 …...............................................

 Dr. Markovics Boglárka

 jegyző







  1. 1. számú melléklet forgalomképtelen vagyon


_____5/___/_/

0221528 MUNKáCSY MIHáLY 

1.2571 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____02/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7266 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____05/__7/_/

0221528 KOSSUTH L.U.-BENZINKUT MöGöTT 

6160 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____06/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1414 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____33/___/_/

0221528 KLAUZáL 

4749 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____38/___/_/

0221528 BOCSKAI 

4154 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

____65/___/_/

0221528 BERCSéNYI 

7442 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___010/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2371 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___013/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

904 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___014/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

774 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___016/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7947 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___021/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1916 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___023/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3087 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___024/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1993 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___026/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3789 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___028/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.2800 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___029/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7187 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___030/_12/_/

0221528 KüLTERüLET 

2094 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___034/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

571 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___039/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

488 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___040/__1/_/

0221528 KüLTERüLET 

5628 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___040/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

926 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___055/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

835 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___080/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7647 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___090/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

321 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___142/___/_/

0221528 BEZERéDI 

2622 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___163/___/_/

0221528 BELTERüLET 

420 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___206/_12/_/

0221528 BELTERüLET 

297 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___208/__5/_/

0221528 BELTERüLET 

3269 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___216/___/_/

0221528 HUNYADI 

6142 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___217/___/_/

0221528 KOLOZSVáR 

1069 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___238/___/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

1434 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___239/__2/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

2124 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___239/__3/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

1175 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___239/__4/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

1563 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___241/__2/_/

0221528 TáNCSICS MIHáLY 

1302 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___243/___/_/

0221528 BELTERüLET 

1765 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___279/__1/_/

0221528 PETŐFI ÉS TÁNCSICS KÖZTI JÁRDA 

1020 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___244/__9/_/

0221528 SZENT ISTVÁN 

1.1582 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___309/__1/_/

0221528 KOSSUTH-SZENT I. KöZöTT 

900 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___311/__4/_/

0221528 SZENT ISTVÁN 

3356 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___346/___/_/

0221528 TáNCSICS MIHáLY 

1.2074 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___384/___/_/

0221528 KőRöSI CSOMA SáNDOR 

64 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___385/___/_/

0221528 KőRöSI CSOMA SáNDOR 

641 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___431/__2/_/

0221528 ALKOTMáNY 

166 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___456/___/_/

0221528 NEVELőK 

3144 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___485/___/_/

0221528 ARANY JáNOS 

7891 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___487/___/_/

0221528 ALKOTMáNY 

166 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___514/___/_/

0221528 RáKóCZI 

3270 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___522/__1/_/

0221528 BELTERüLET 

3925 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___522/__9/_/

0221528 ALKOTMáNY 

1.2415 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___523/___/_/

0221528 ERDőSZéL 

1.2231 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___524/___/_/

0221528 ERDőSZéL 

1757 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___545/___/_/

0221528 KőRöSI CSOMA SáNDOR 

1.2890 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___553/_57/_/

0221528 BELTERüLET 

1132 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___553/_61/_/

0221528 KOSSUTH-ALKOTMáNY 

4423 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___553/_62/_/

0221528 KOSSUTH-ALKOTMáNY 

2483 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___553/_63/_/

0221528 KöLCSEY TéR 

1.5683 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___558/___/_/

0221528 DANKó PISTA 

458 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___567/___/_/

0221528 DANKó PISTA 

2374 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___613/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

209 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___617/__2/_/

0221528 ADY ENDRE 

1818 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___617/__4/_/

0221528 ADY ENDRE 

992 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___617/__5/_/

0221528 BELTERüLET 

2169 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___617/__6/_/

0221528 ADY ENDRE 

2485 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___617/__8/_/

0221528 ADY ENDRE 

1283 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___618/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

1768 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___619/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

172 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___623/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

2368 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___632/___/_/

0221528 BELTERüLET 

198 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___667/___/_/

0221528 BEM 

2399 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___668/__2/_/

0221528 DAMJANICH 

5456 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___669/___/_/

0221528 DAMJANICH 

1519 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___675/___/_/

0221528 BELTERüLET 

199 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___690/___/_/

0221528 VAK BOTTYáN 

4803 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___699/___/_/

0221528 DóZSA GYöRGY 

4286 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___709/___/_/

0221528 BELTERüLET 

237 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___744/__3/_/

0221528 BELTERüLET 

2229 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___761/___/_/

0221528 ZRíNYI MIKLóS 

3342 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___783/___/_/

0221528 SáGVáRI ENDRE 

1.0875 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___784/___/_/

0221528 ZóJA 

2825 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___815/___/_/

0221528 ZALKA MáTé 

2574 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___817/___/_/

0221528 BELTERüLET 

351 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___849/___/_/

0221528 HáRSFA TéR 

1094 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___851/___/_/

0221528 HáRSFA TéR 

1428 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___858/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

797 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___859/___/_/

0221528 KORVIN OTTó 

1821 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___860/_34/_/

0221528 SALLAI 

2685 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___913/___/_/

0221528 BELTERüLET 

324 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___978/___/_/

0221528 SáGVáRI TELEP 

3304 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___994/___/_/

0221528 RóZSA FERENC 

1.3856 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0105/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2580 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0127/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3929 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0158/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1482 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0167/__1/_/

0221528 KüLTERüLET 

2051 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0174/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.0235 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0178/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3171 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0179/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

4664 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0184/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

435 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0186/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1998 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0191/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

242 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0193/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

648 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0195/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

986 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0197/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

733 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0203/__1/_/

0221528 KüLTERüLET 

2604 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0204/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

872 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0222/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1124 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0228/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3172 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0229/__3/_/

0221528 KüLTERüLET 

2.6032 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0230/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

5221 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0232/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

625 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0237/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1658 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0245/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

914 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0262/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1179 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0264/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

448 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0266/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

969 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0268/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

52 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0270/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

80 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0273/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

408 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0275/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1618 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0276/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

1390 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0276/_15/_/

0221528 KüLTERüLET 

615 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0277/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.1178 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0278/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

831 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0279/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7150 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0280/__3/_/

0221528 KüLTERüLET 

3303 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0281/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1140 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0283/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

928 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0286/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

4735 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0289/__9/_/

0221528 KüLTERüLET 

2205 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0290/__3/_/

0221528 KüLTERüLET 

3802 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0296/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

6556 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0298/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2710 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0301/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2029 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0303/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

757 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0305/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2217 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0308/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2578 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0310/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

5235 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0312/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

178 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0313/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1905 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0317/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3650 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0321/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1.3446 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0331/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3139 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0333/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.5198 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0344/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2628 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0349/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.2287 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0355/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

886 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0356/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2382 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0358/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2145 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0364/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2160 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0366/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

576 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0370/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

960 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0372/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

960 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0375/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

5261 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0377/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

880 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0381/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2.5711 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0387/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2721 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0402/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2.0091 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0413/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2.5441 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1011/___/_/

0221528 BELTERüLET 

76 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1058/___/_/

0221528 DRáVA 

2182 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1082/___/_/

0221528 JóKAI 

3261 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1083/__8/_/

0221528 BELTERüLET 

1957 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1095/___/_/

0221528 48-AS TéR 

798 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1113/___/_/

0221528 NYáRFA 

1405 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1138/___/_/

0221528 SZABADSáG 

4335 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1192/___/_/

0221528 VöRöSMARTY 

4570 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1239/___/_/

0221528 SZEGFű TéR 

2070 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1250/___/_/

0221528 üDüLéS 

1810 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1251/___/_/

0221528 VIRáG TéR 

978 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1340/___/_/

0221528 FüRDő 

7432 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1435/___/_/

0221528 LIGET 

2263 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1460/___/_/

0221528 IFJúSáG 

7632 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1461/___/_/

0221528 HáRSFA 

2567 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1553/___/_/

0221528 BELTERüLET 

194 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1554/___/_/

0221528 BéKE 

4697 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1573/__1/_/

0221528 FENYő TéR 

1700 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1613/___/_/

0221528 KőR TéR 

1700 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1658/___/_/

0221528 BARáTSáG 

5741 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1659/__2/_/

0221528 SIKLóSI 

9841 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1678/___/_/

0221528 GYALOGúT 

180 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1714/___/_/

0221528 BEREK UTCA 

1.5715 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1718/___/_/

0221528 AVAR 

917 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1748/___/_/

0221528 BELTERüLET 

1242 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1771/___/_/

0221528 BABéR UTCA 

1251 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1793/___/_/

0221528 BELTERüLET 

879 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1822/___/_/

0221528 GYöNGYVIRáG 

775 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1853/___/_/

0221528 IBOLYA 

2151 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1883/__2/_/

0221528 LILIOM 

4137 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1948/___/_/

0221528 HAJNALKA 

2544 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__1977/___/_/

0221528 MUSKáTLI 

2572 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2003/__7/_/

0221528 HOMOK 

7341 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2019/___/_/

0221528 HOMOK 

100 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2080/__2/_/

0221528 ORGONA 

2911 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2120/__2/_/

0221528 LOMB 

2841 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2160/___/_/

0221528 PIPACS 

3578 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2202/___/_/

0221528 TULIPáN 

2474 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2231/___/_/

0221528 REZEDA 

2260 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2255/___/_/

0221528 LEPKE 

2369 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2278/___/_/

0221528 KöKéNY 

2312 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2301/___/_/

0221528 NEFELEJCS 

2248 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2328/___/_/

0221528 KOPPáNY 

2162 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2353/__1/_/

4221528 LANKA 

4.9981 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2356/___/_/

0221528 LANKA-CSATORNA 

1.7638 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2357/___/_/

0221528 SIKLóSI 

1007 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2361/__4/_/

0221528 SIKLóSI 

1678 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2361/__5/_/

0221528 SIKLóSI 

1070 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2361/__8/_/

0221528 SIKLóSI 

3781 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2362/___/_/

0221528 KöZúT 

2224 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2363/__1/_/

0221528 SIKLóSI 

1578 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2363/__2/_/

0221528 SIKLóSI 

1074 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2392/__1/_/

0221528 ADY ENDRE 

62 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2397/___/_/

0221528 LISZT FERENC TéR 

6318 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2400/___/_/

0221528 ERKEL FERENC UTCA 

2116 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2403/___/_/

0221528 ERKELTéR 

3504 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2409/___/_/

0221528 BAJCSY ZSILINSZKY 

2.3804 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2441/__1/_/

0221528 BELTERüLET 

993 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2456/___/_/

0221528 ZSIGMONDY SéTáNY 

1.0262 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2457/__1/_/

0221528 ZSIGMONDY SéTáNY 

3.4358 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2459/___/_/

0221528 ADY ENDRE 

526 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2461/__1/_/

0221528 ZSIGMONDY SéTáNY 

3983 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2443/__3/_/

0221528 BARTóK BéLA 

8613 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2521/__1/_/

0221528 BELTERüLET 

176 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2521/__2/_/

0221528 áROK 

1230 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2533/___/_/

0221528 SZERVIZúT 

792 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2534/___/_/

0221528 áROK 

1131 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2551/__5/_/

0221528 KOSSUTH LAJOS 

1.0506 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2551/__6/_/

0221528 KOSSUTH LAJOS 

8285 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2551/__7/_/

0221528 KOSSUTH LAJOS 

3004 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3015/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2807 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3016/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

456 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3039/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1304 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3057/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1873 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3099/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2270 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3135/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1263 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3138/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1327 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3152/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

146 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3176/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1822 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3206/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3321 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3311/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

549 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3370/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

2763 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3423/___/_/

0221528 MG 

1799 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3432/___/_/

0221528 MG 

380 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3435/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1883 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3443/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

7391 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3462/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1514 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3463/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

3620 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3476/___/_/

0221528 MG 

2579 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3478/___/_/

0221528 MG 

207 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3489/__1/_/

0221528 MG 

627 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3508/__1/_/

0221528 KüLTERüLET 

138 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3523/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

614 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3540/__2/_/

0221528 KüLTERüLET 

175 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3548/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1202 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3549/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

271 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3561/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1601 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3576/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

269 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3580/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

556 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3590/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1130 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3608/___/_/

0221528 KöZúT 

1807 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3614/__3/_/

0221528 ZáRTKERT 

57 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3619/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

478 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3626/_12/_/

0221528 KüLTERüLET 

1188 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3627/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1686 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3639/___/_/

0221528 ZáRTKERT 

610 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4015/___/_/

0221528 TEREHEGYI 

9883 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4016/___/_/

0221528 OSTOROS 

4784 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4030/__1/_/

0221528 SZéCHENYI 

1697 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4030/__2/_/

0221528 SZéCHENYI  

198 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4031/___/_/

0221528 OSTOROS ÉS ARADI U.KERTVÉGEKEN 

2789 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4038/___/_/

0221528 TEREHEGY 

68 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4042/___/_/

0221528 ARADI 

860 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4044/___/_/

0221528 ARADI 

1655 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4068/___/_/

0221528 NAGYHEGY 

6694 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4094/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

7416 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4099/___/_/

0221528 VASúT 

1367 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4100/___/_/

0221528 VASúT 

4822 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4101/___/_/

0221528 TEREHEGY 

426 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4102/___/_/

0221528 VASúT 

1429 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4103/___/_/

0221528 VASúT 

1017 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4104/___/_/

0221528 VASúT 

575 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4105/___/_/

0221528 VASúT 

778 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4112/___/_/

0221528 BELTERüLET 

2028 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4148/___/_/

0221528 BELTERüLET 

1771 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4155/___/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

2031 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4156/___/_/

0221528 PETőFI SáNDOR 

1454 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4197/___/_/

0221528 TEREHEGY 

1738 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4214/___/_/

0221528 TEREHEGY 

1294 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4216/___/_/

0221528 TEREHEGY 

44 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4218/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

65 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4238/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

1830 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4239/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

4344 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4240/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

6139 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4241/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

1950 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4242/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

6224 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4263/___/_/

0221528 TEREHEGY 

939 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4268/___/_/

0221528 TEREHEGY 

79 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4401/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3248 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4403/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

783 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4438/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1308 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4504/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

724 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4522/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1323 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4532/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

7998 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4533/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1470 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4558/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

6501 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4570/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1335 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4599/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

492 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4633/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

831 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4650/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3604 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4658/__4/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1012 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4662/__2/_/

0221528 ZáRTKERT 

411 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4681/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

190 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4701/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

647 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4723/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

98 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4724/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

3692 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4725/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1335 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4756/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1377 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4776/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1154 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4798/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1645 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4818/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1806 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4850/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1615 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4854/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

659 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4857/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

170 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4885/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1335 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4931/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

360 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5001/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1519 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5044/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1217 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5127/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

862 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5136/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

681 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5137/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1820 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5167/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

541 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5196/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

5280 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5197/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1644 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5199/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1539 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__5228/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1854 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0167/__2/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

723 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___744/__1/_/

0221528 JÓZSEF ATTILA 

2583 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___241/__1/_/

0221528 TáNCSICS MIHáLY 

1433 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___242/__6/_/

0221528 TáNCSICS MIHáLY 

194 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___427/_18/_/

0221528 ALKOTMáNY 

125 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___427/_29/_/

0221528 ALKOTMáNY 

128 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__3611/__1/_/

0221528 KüLTERüLET 

452 m2

egyéb szerv,magánszem. közös tulaj. (7)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4110/__2/_/

0221528 VASúT 

1978 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4217/___/_/

0221528 SZéCHENYI 

2148 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0336/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

6563 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0338/___/_/

0221528 KüLTERüLET 

1.4862 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0390/__6/_/

0221528 KüLTERüLET 

5568 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

___616/__2/_/

0221528 ALKOTMáNY 

139 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0330/___/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

1217 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0395/_93/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

2.2132 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0380/_12/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

9782 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0290/__5/_/

0221528 KÜLTERÜLET 


a földr. nem önk.tul.de épület önk. (2)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__4043/___/_/

0221528 SZéCHENYI 


a földr. nem önk.tul.de épület önk. (2)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2359/___/_/

0221528 SIKLóSI 


a földr. nem önk.tul.de épület önk. (2)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__0405/_14/_/

0221528 KÜLTERÜLET 

362 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2410/___/_/

0221528 BELTERüLET 

1.1265 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2365/__4/_/

0221528 BELTERüLET 

1141 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)

__2365/__6/_/

0221528 BELTERüLET 

3358 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen törvény alapján (1)





















__2457/__2/_/

0221528 BAJCSY ZSILINSZKY 

113 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Forgalomképtelen helyi döntés alapj (2)



  1. 2. számú melléklet korlátozottan forgalomképes vagyon




__0017/___/_/

Anyagbánya

0250614 CSARNóTA KüLTERüLET 

8224 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes a helyi dönt. (4)

__0019/___/_/

Erdő-kopárság

0250614 CSARNóTA KüLTERüLET 

11.4660 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes a helyi dönt. (4)

___353/___/_/

Egészségház és szolg. lakások

0221528 KőRöSI CSOMA SáNDOR 39

1709 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___389/___/_/

Beépítetlen ter.átemelő t.

0221528 TáNCSICS MIHáLY 

647 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___549/___/_/

általános iskola

0221528 ARANY JáNOS   16

1.5142 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___553/_59/_/

óvoda

0221528 KöLCSEY TéR 

8182 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___585/___/_/

Irodaház

0221528 KOSSUTH LAJOS    2

4724 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___587/__3/_/

Okmányiroda

0221528 KOSSUTH LAJOS    2

679 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___587/__4/_/

épület és udvar (vendégszoba)

0221528 KOSSUTH LAJOS    2

1210 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___588/_1/_/

Polgármesteri Hivatal, udvar

0221528 KOSSUTH LAJOS   2/A

2880 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát.

forgalomképes  törvény a. (3)

___588/_2/_/

Művelődési ház, udvar

0221528 KOSSUTH LAJOS   2/A

6279 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)







___860/__1/_/

épület (rendőrség)és udvar

0221528 ADY ENDRE   18

1350 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

__0016/___/_/

Anyagbánya

0250614 CSARNóTA KüLTERüLET 

3532 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes a helyi dönt. (4)

__0135/___/_/

Szennyviztisztító

0221528 KüLTERüLET 

1.8602 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

__0276/__5/_/

Erdő és szántó (véd.t.)

0221528 KÜLTERÜLET 

4304 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

____07/___/_/

Gyep /rét/ (kút)

0221528 KüLTERüLET 

5569 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___012/___/_/

Gyep /rét/vízmű védőt.

0221528 KüLTERüLET 

3.3733 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

__2461/__2/_/

Vízmű /szennyvíz átemelő/

0221528 KOSSUTH LAJOS 

341 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes  törvény a. (3)

___386/__3/_/

Kivett

0221528 KőRöSI CSOMA SáNDOR 

243 m2

a földrészlet kizárólag önk.tul. (1)

Korlát. forgalomképes a helyi dönt. (4)

3 sz. melléklet



Versenyeztetési eljárás



  1. Az értékesítendő ingatlanokat a képviselő-testület határozatban jelöli ki.


  1. A versenyeztetési eljárást a Műszaki Osztály készíti elő, és azt a helyi kábeltévében, a hirdetőtáblán teszi közzé. Országosan terjesztett kiadványban a képviselő-testület külön felhatalmazása alapján kerülhet sor közzétételre.


  1. A versenyeztetési eljárásra a hirdetmény megjelenését követően legkorábban az 5. napon  kerülhet sor.


  1. Az ingatlant az érdeklődőknek a Műszaki Osztály mutatja be, az ajánlatot folyamatosan tehetik meg a pályázók.


  1. Az ingatlan értékesítésére, indokolt esetben (önkormányzat pénzügyi helyzete sürgőssé teszi, vásárolt ingatlan esetén a vételárat jelentősen meghaladó árajánlat esetén, összehasonlító árakat lényegesen meghaladó árajánlat esetén) legalább három ajánlattevő esetén a legkedvezőbb ajánlattevő részére versenyeztetési eljárás nélkül sor kerülhet.


  1. Jelentős, a város fejlődését alapvetően befolyásoló beruházás (pl. termálszálló, gyógyszálló, stb.) megvalósítását vállaló egy ajánlattevő esetében is eredményes lehet az eljárás.


  1. Az értékesítési célt szolgáló, vagy értékesítési célra vásárolt vagyonok esetén egy ajánlattevő estén is megvalósítható az értékesítés.


  1. A versenyeztetési eljárásra tájékoztatót kell készíteni, mely tartalmazza az ingatlan bemutatását, a fontos tudnivalókat, az ingatlan értékének meghatározását, az eljárás szabályait. A liciteljáráson jelenléti ív készül, melyet a pályázókkal alá kell íratni a versenyeztetési eljárás előtt és után, a tájékoztatóban foglaltak és az eljárás tudomásul vételének céljából.


  1. Az elővásárlási jog jogosultját a liciteljárás megindítása előtt írásban fel kell hívni jogának gyakorlására.


  1. A versenyeztetési eljárás  során az ajánlatok biztosítékaként bánatpénz kérhető, amelyet a   pályázó készpénzben befizetni  köteles a hivatal pénztárában.


  1. A biztosítékot a győztes pályázó a vételárban beszámíthatja, míg a többi pályázó az eljárás befejezése után készpénzben visszakapja.


  1. A versenytárgyalás során az ár meghatározása emelkedő – kerek 10.000 Ft-ban meghatározva – formában valósul meg. A legmagasabb árajánlatot tevő nyeri a tárgyalást és szerez jogot a szerződés megkötésére.


  1. Ha elővásárlási joggal terhelt az ingatlan, azt a versenytárgyalás kiírásakor is közölni kell, és a jogosult a legmagasabb ár tekintetében köteles nyilatkozni joga gyakorlásáról.


  1. A szerződés megkötésére a jogosultnak 8 nap áll rendelkezésére.


  1. Ha a szerződés nem jön létre 8 napon belül, a 2. Helyezettel köthető meg a szerződés, ha ez is meghiúsul, új eljárást kell lefolytatni. Ezt a körülményt az eljárás során ismertetni kell.


  1. Amennyiben a szerződés a liciteljárás első helyezettjével annak (vevőjelölt) hibájából nem jön létre, a befizetett biztosítékot nem követelheti vissza.


  1. A vételárat a győztes készpénzben – elbírált hitel esetén  annak felvételi engedményezése után kell, hogy teljesítse.


  1. Az önkormányzat a pályázatot eredménytelennek nyilváníthatja, ha az eljárás során olyan körülmények merülnek fel, melyek az értékesítés mellőzését teszik indokolttá. E körülményt a hirdetésben és az eljárás során az érintettekkel közölni kell.






[1]

Módosította a 10/2015. (III.31.) számú rendelet.

[2]

Módosította a 10/2015. (III.31.) számú rendelet.