Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2014. 05. 23

Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1.§


A rendelet hatálya az Önkormányzatra terjed ki.

Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének teljesítése

2.§


(1) Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2013. évi teljesített költségvetési bevételeit és kiadásait a zárszámadási rendelet 3. számú mellékletében foglalt összevont pénzforgalmi mérlegnek megfelelően

4.337.297.000,00 forint kiadással, 4.434.942.000,00  forint bevétellel

jóváhagyja.

(2) A Képviselő-testület Harkány Város Önkormányzata bevételeit az 1. sz. mellékletnek megfelelően fogadja el.

(3) A képviselő-testület Harkány Város Önkormányzat kiadásait a 2. sz. mellékletnek megfelelően fogadja el.

(4) A képviselő-testület az Önkormányzat  a bevételek és kiadások működési és fejlesztési célú mérlegszerű bemutatását a 3/a és 3/b mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.

5) Az Önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei, illetve az Önkormányzati Hivatal bevételeinek és kiadásainak – ezen belül a kiemelt kiadásai előirányzatainak – teljesítését, valamint a létszámok alakulását a 4. sz. mellékletnek megfelelően fogadja el.

(6) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi feladatrendje szerinti bevételi és kiadási előirányzatának teljesítését, valamint a létszámok alakulását a 5. sz. mellékeltnek megfelelően hagyja jóvá.

3.§


A Képviselő-testület az önkormányzat több éves kihatással járó döntéseiből származó kötelezettségét célonkénti bontásban a 6.sz. melléklenek megfelelően hagyja jóvá.

4.§


(1) Az önkormányzat felújítási kiadásainak teljesítését 17 537 e Ft főösszegben, valamint annak célonkénti részletezését a 7. számú mellékletnek megfelelően elfogadja.

(2) Az önkormányzat felhalmozási kiadásainak teljesítését 48 399 e Ft főösszegben, valamint annak célonkénti részletezését a 8. számú mellékletnek megfelelően elfogadja.

5.§


(1) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott céljellegű támogatásokat a 9.sz melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) Az önkormányzat az általa nyújtott közvetett támogatásokat bevételi jogcímenkénti bontásban a 10. sz. melléklet szerint hagyja jóvá.

6.§


Az önkormányzat a 2013. évi egyszerűsített mérlegét a 11. sz. mellékletnek megfelelően fogadja el.

7.§


Az önkormányzat az éves egyszerűsített pénzforgalmi jelentést a 12. számú mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.

8.§


Az önkormányzat 2013. évi módosított pénzmaradványa, 80 197 e Ft. A költségvetési maradvány összegéből 74 741 e Ft kötelezettséggel terhelt, melyet az előző években keletkezett szállítói tartozások kiegyenlítésére, továbbá a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-től felvett kölcsön törlesztésére és a kölcsön után fizetendő kamatkötelezettségre kell felhasználni. A pénzmaradvány a rendelet 13. sz. melléklete szerint alakult.

9.§


Az önkormányzat 2013. évi egyszerűsített vállalkozási maradvány-kimutatását a 14. sz. melléklet szerint hagyja jóvá.

10.§


(1) Az önkormányzat 2013. év december 31-i állapot szerinti vagyonát ezer forintban állapítja meg a 15. számú mellékletnek megfelelő összetételben.

(2) Az önkormányzat 2013. évi pénzforgalom egyeztetés bemutatását a 16. sz. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat működési költségvetésének teljesítést a kötelezően előírt feladatok tekintetében a 17. sz. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat működési költségvetésének teljesítését az önként vállalt feladatok tekintetében a 18. sz. melléklet szerint hagyja jóvá.

A rendelet kihirdetése napján lép hatályba.


Jelen rendeletet a képviselő-testület a 2014. május 9. napján megtartott ülésén fogadta el.


                       




       Dr Imri Sándor                                                                                                      Dr Bíró Károly       

       polgármester                                                                                                        címzetes főjegyző




Kihirdetve: 2014.május 23.

           

                            

                                        

                                                                                                                                  Dr Bíró Károly

                                                                                                                                  címzetes főjegyző