Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

A helyi adókról

Hatályos: 2023. 01. 02

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

A helyi adókról

2023.01.02.

Harkány Város Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat önálló gazdálkodásának biztosítása, az illetékességi területén élő lakosság igényeinek minél magasabb színvonalon történő kielégítése, a településfejlesztési lehetőségek megteremtése és az idegenforgalommal kapcsolatos infrastruktúra fenntartása és fejlesztése érdekében a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Hatv.) 1. § (1) bekezdésében, 5. §-ában valamint a 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének h.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja.

I. Fejezet

Általános rendelkezések

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Harkány Város illetékességi területére terjed ki.

Az Önkormányzat az alábbi helyi adókról rendelkezik

2. § Az önkormányzat illetékességi területén az alábbi helyi adókat vezeti be:

(1) az építményadó,

(2) a telekadó,

(3) az idegenforgalmi adó és

(4) a helyi iparűzési adó.

II. Fejezet

Az egyes adókra vonatkozó különös rendelkezések

Építményadó

Adókötelezettség

3. § Az adókötelezettségre a Hatv 11. §-a az irányadó.

3/A. §1 [2]

Az adó alanya

4. §3 Az adó alanyára a Hatv. 12. és 12/A. §-ban foglalt rendelkezések alkalmazandók.

Adómentesség

5. § (1) Mentes az adó alól:

a)4 Harkány Város közigazgatási területén magánszemély tulajdonában lévő, ingatlan-nyilvántartás szerint lakás illetve lakóház ingatlan, amelyet annak magánszemély tulajdonosa vagy Ptk. szerinti közeli hozzátartozója lakóhelyként életvitelszerűen használ, továbbá az ehhez tartozó nem lakás céljára szolgáló építmény (műhely, garázs és egyéb melléképület),

b) 5zártkerti mezőgazdasági területhez tartozó feldolgozó helyiség, pince és terasz

c) nonprofit szervezet által működtetett műterem, képtár, galéria.

d)6 A rendezési terv szerinti Üh. övezetbe sorolt és a rendezési terv szerinti Mk-7 és Mk-8 övezetbe sorolt ingatlan, amelyben annak magánszemély tulajdonosa vagy a magánszemély tulajdonosnak a Ptk. szerinti közeli hozzátartozója lakóhelyként életvitelszerűen használ.

(2)7 8

(3)9 10

(4)11 12

(5)13 Az (1) bekezdés a) és d) pontja szerinti mentességre való jogosultságot legkésőbb az adott adóév január 16. napjáig kell igazolni a Harkányi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály Adócsoportjánál, melyhez mellékelni kell az tulajdonos vagy a bentlakó közeli hozzátartozója nevére kiállított három db közüzemi számlát vagy csekket. E határidő jogvesztő. A már megállapított -határozott és határozatlan idejű- mentességeket a jelen bekezdésben foglaltak nem érintik, azok továbbra is érvényesek. Az 5. § szerinti bármely mentesség feltétele, hogy az igénylő helyi adótartozással Harkány Város Önkormányzata felé nem rendelkezik.

Adókedvezmény

6. §14 [ 15]

Mentesség, kedvezmény alóli kivétel

7. §16 Az Ör. 5. §-sában szereplő mentességek nem illetik meg a vállalkozót az üzleti célt szolgáló épülete, épületrésze vonatkozásában.

Az adókötelezettség keletkezése, változása, megszűnése

8. § Az adókötelezettség keletkezésére, változására, megszűnésére a Hatv. 14. §-a irányadó.

Az adó alapja

9. § Az adó alapja az építmény négyzetméterben (m2) számított hasznos alapterülete.

9/A. §17 [ 18]

Adó mértéke

10. § (1) Központi területen elhelyezett építmények után:1200.- Ft/m2

(2) Központi területen kívül elhelyezkedő építmények után:

a) Szálloda, vendéglátó, kereskedelmi és egyéb szolgáltató tevékenységre használt ingatlan (ingatlanrész) kivéve bérleményként hasznosított ingatlan után 600.-Ft/m2

b) Üdülők, társasüdülők vagy bérleményként hasznosított ingatlanok, ingatlanrészek után 800.- Ft/m2

c) Az a.) és b.) pont alá nem tartozó minden egyéb építmény után 600.- Ft/m2

(3) Elhelyezkedésétől függetlenül rendeltetésének megfelelően tartósan (legalább 1 évig) nem üzemeltetett, korábban szálloda, vendéglátó, kereskedelmi és egyéb szolgáltató tevékenységre használt ingatlanra (ingatlanrész) négyzetméterben számított hasznos alapterülete után 1200 Ft/m2.

(4) Elhelyezkedéstől függetlenül a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg nevelési-oktatási intézmények céljaira szolgáló ingatlanok esetén az adó mértéke: 200,-Ft/m2.

10/A. §19 [ 20]

Telekadó

Az adókötelezettség

11. § Adóköteles a Hatv. 17. §-a szerinti telek – a továbbiakban: telek.

Az adó alanya

12. § Az adó alanya a Hatv. 18. §-a szerinti adóalany.

Adómentesség

13. § (1) Mentes az adó alól:

a.) az építési tilalom alatt álló telek a tilalom ideje alatt,
b.) 21 22az állandó lakás céljára szolgáló, az ingatlan-nyilvántartás szerint lakás illetve lakóház ingatlan épülethez tartozó földrészlet.
c.) a Harkány Város helyi építési szabályzatában rögzített Üü7 építési övezetben lévő telek legfeljebb 3000 m2-ig, valamint a belterületbe eső tanyákhoz tartozó földrészletek,
d.) az Önkormányzatnak közfeladat ellátására bérbeadott terület.
e.) magánszemély tulajdonában lévő telek, amely közútról, közterületről, magánútról nem megközelíthető;
f) 23a telek, amennyiben azon lakóház épül, az építési engedély kiadásának évében és az attól számított 5. (ötödik) év december 31. napjáig, amennyiben ezen időszak alatt a használatbavételi engedélyt kiadják; 24
g.) a külterületen lévő ingatlan

Mentesség alóli kivétel

14. § A 13. §-ban szereplő mentességek nem illetik meg a vállalkozót az üzleti célt szolgáló telke utáni telekadó vonatkozásában.

Adókötelezettség keletkezése, változása és megszűnése

15. § Az adókötelezettség keletkezésére, változására és megszűnésére a Hatv. 20. §-ában foglaltak irányadóak.

Az adó alapja

16. § Az adó alapja a telek négyzetméterben (m2) számított területe.

Az adó mértéke

17. § (1) Az adó mértéke a következő:

a.) Belterületen lévő telek esetén:
aa.) 5000 m2-ig: 200,-Ft/m2
ab.)5000 m2 feletti rész: 150,-Ft/m2
b.) Külterületen fekvő vállalkozó üzleti célt szolgáló telke esetében: 10,-Ft/m2
c.) 25Amennyiben az ingatlan legalább 50%-a a mindenkor hatályos helyi építési szabályzatról szóló önkormányzati rendelethez csatolt rendezési terv szerint E, EV, Z, ZKP városrendezési kategóriába vagy a rendezési terv szerint tervezett (még meg nem valósult) közút kategóriába tartozik az ingatlanra vonatkozó telekadó mértéke 10 Ft/m2

Idegenforgalmi adó

Adókötelezettség, az adó alanya

18. § Adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén és legalább egy vendégéjszakát eltölt. (Hatv.30. §)

Adómentesség

19. § Az adómentességre a Hatv. 31. §-ában foglaltak irányadóak.

Az adó alapja és mértéke

20. § (1) Az adó alapja a megkezdett vendégéjszakák száma.

(2)26 Az idegenforgalmi adó mértéke személyenként és vendégéjszakánként 550.-Ft.

Az adó beszedésére kötelezett

21. §27 (1) Az adó beszedésére kötelezettre vonatkozóan a Hatv. 34. §-ában foglaltak irányadóak.

(2) Az adóbeszedésre kötelezett az adó összegét közli a magánszeméllyel és az adót beszedi. Az adómentes tartózkodás jogcíméről az adóalany nyilatkozatát be kell szereznie, ennek hiányában az adót meg kell fizetnie. A nyilatkozat formáját e rendelet 4. számú melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzati adóhatóság nevében eljáró idegenforgalmi ellenőrök jogosultak a szálláshelyen megjelenni, és a szálláshely üzemeltetése során keletkezett bizonylatokba, számlákba betekinteni.

28

22. §29

22/A. §30

Helyi iparűzési adó

Adókötelezettség, az adó alanya

23. § (1) Adóköteles a Hatv. 35-36. §-aiban meghatározott vállalkozási tevékenység.

Adómentesség

24. § (1) Azt a vállalkozót kinek számított vállalkozási szintű adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot a számított adóalapjának 40%-ára illeti meg mentesség, figyelemmel a Hatv. 39/C. § (2) bekezdésében foglaltakra.

(2)31 Az OEP finanszírozás erejéig a háziorvos, védőnő vállalkozó 50 % iparűzési adó kedvezményben részesül, feltéve, ha vállalkozási szintű iparűzési adóalapja az adóévben a 20 millió forintot nem haladja meg.

Az adó mértéke

25. §32 Az adó mértéke az adóalap 2 %-a, azaz kettő százaléka.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

26. § (1)33 A jelen rendelet végrehajtása során a fogalmakat a (2) és (2a) bekezdésben szereplő fogalmak kivételével a Hatv. 52. §-a szerint kell értelmezni.

(2) E rendelet alkalmazásában központi terület: e rendelet alkalmazásában a Kossuth L. u., Bartók B. u., Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ady E. u. középvonala (az utca felezővonala) által körülhatárolt terület.

(2a)34 Jelen rendelet 10. §. (2) bekezdés a) pontjában használt egyéb szolgáltató tevékenység kategóriába az üzleti és nem üzleti célú szálláshely-szolgáltató tevékenység minden típusa beletartozik.

(2b)35 Jelen rendelet 5.§ (1) bekezdése alkalmazásában az életvitelszerű használat: a természetes személy adózó vagy Ptk. szerinti közeli hozzátartozója az adótárgy építményt használja otthonául, ebből az ingatlanból szervezi az életét, rendszeresen innen indul munkába vagy oktatási intézménybe, ide tér haza, ezen lakóingatlan vonatkozásában éven át közüzemi szolgáltatásokat vesz igénybe, ezen lakóingatlan ingatlan-nyilvántartási címe szerepel elsődleges elérési címeként a hatóságoknál, közműszolgáltatóknál, és nem rendelkezik más olyan lakóingatlannal, melyet életvitelszerűen használ és ennek tényét az adóhatóság felé hitelt érdemlően igazolja.

(3)36 Az önkormányzati rendeletben külön nem szabályozott kérdésekben a Hatv., valamint az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(4) Jelen rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba; ezzel egyidejűleg hatályát veszti Harkány Város Önkormányzat képviselő-testületének 14/2007.(XII.17.) számú, a helyi adókról szóló rendelete.

(5) Jelen rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet

ADATLAPMagánszemély fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló
kérelmének elbírálásához

1. Adózó azonosító adatai:

...................................................................................................................................................

a) neve: ......................................................................................................................................

b) adóazonosító jel: ...............................................................................................................

c) lakcíme: .................................................................................................................................

d) telefonszáma: ..............................................................

e) foglalkozása: ..........................................................................................................................

f) munkahely megnevezése és címe: .........................................................................................

2. Kérelem tárgya*:

- fizetési halasztás

- részletfizetés

- mérséklés

- vegyes (fizetési könnyítés és mérséklés)

[* = A kívánt rész(ek) aláhúzandó(k)!]

3. A kérelemmel érintett összeg(ek) adónemenkénti (személyi jövedelemadó, késedelmi pótlék stb.) részletezése:

adónem (jogcím)

összeg

kérelmezett fizetési időpont

Mindösszesen:

adónem (jogcím)

összeg

kérelmezett részletek száma

Mindösszesen:

adónem (jogcím)

összeg

Mindösszesen:

a) Halasztani kért összeg(ek):

b) Részletekben megfizetni kért összeg(ek):

c) Mérsékelni kért összeg(ek):

4. Jövedelmi adatok

- Munkaviszonyból származó rendszeres havi nettó jövedelem: .......................................... Ft

- Mellékfoglalkozásból, egyéb tevékenységből származó jövedelem: .................................. Ft

- Egyéb jövedelmek felsorolása) pl.: családi pótlék, rendszeres segély, tartásdíj):

................................................. ............................... Ft

................................................. ............................... Ft

................................................. ............................... Ft

................................................. ............................... Ft

................................................. ............................... Ft

- A kérelmezővel közös háztartásban élő személyek jövedelmeire vonatkozó adatok:

Név

rokonsági fok

foglalkozás

havi nettó jövedelem

[FIGYELEM! A jövedelmi adatok alátámasztásához aktuális (vagy egy hónapnál nem régebbi) jövedelemigazolás, nyugdíj, GYED, GYES, munkanélküli segély vagy egyéb járadékfizetést igazoló szelvény, illetve az azt megállapító határozat csatolása szükséges!]

5. A 4. pontban felsorolt jövedelmeket terhelő, lakásfenntartással kapcsolatos kiadások:

kiadás jogcíme

összege

kiadás jogcíme

összege

6.A 4. pontban felsorolt jövedelmeket terhelő hiteltörlesztések:

A hitel megnevezése, a törlesztő részlet összege a hitel felvételekor

Törlesztő részlet összege a kérelem benyújtásakor

Különbözeti összeg

7. Egyéb, rendszeres többletkiadást (pl.: tartós betegségből fakadó ápolási költségek, orvos, gyógyszer) jelentő körülmények:

kiadás megnevezése

összege

8. Vagyoni viszonyokra vonatkozó adatok:

8.1. A kérelmező és a vele közös háztartásban élők tulajdonában lévő értékpapír, vagyoni értéket megtestesítő tagsági, részesedési jog értéke:

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

8.2. A kérelmező és a vele közös háztartásban élők tulajdonában lévő ingatlanok:

Ingatlan megnevezése

Ingatlan címe

Tulajdonos neve

Tulajdoni arány

Szerzés éve

Ottlakás jogcíme**

Forgalmi érték

** -tulajdonos, albérlő, szívességi lakáshasználó, családtag stb.

8.3. A kérelmező és a vele közös háztartásban élők tulajdonában lévő gépjárművek, ipari-, mezőgazdasági gépek adatai:

Típusa

Szerzési éve

Forgalmi értéke

Tulajdonosa

8.4. A kérelmező és a vele közös háztartásban élők tulajdonában lévő 50 E Ft egyedi értéket meghaladó ingóságok (lakberendezés, háztartási gép, képzőművészeti alkotás, ékszer, műszaki cikk stb.):

Ingóság megnevezése

Szerzési éve

Forgalmi értéke

Tulajdonosa

9. Harmadik személlyel szemben fennálló követelés(ek) - kötelezettenként összeg és jogcím megjelölésével:

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

10. A kérelem benyújtásával kapcsolatos egyéb megjegyzések (fizetési nehézség keletkezésének oka, rendkívüli kiadások stb.)

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

Alulírott kérelmező büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam szolgáltatott adatok a valóságnak megfelelnek.

Kelt, ............................. (helység) ....... (év) .................... (hónap) ..... (nap)







..............................................................
adózó

2. melléklet

ADATLAPGazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet), egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy pótlék, bírságmérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához
1.Azonosító adatok:
Gazdálkodó szervezet/ egyéni vállalkozó teljes (és rövidített) elnevezése: ....................................................................................................................................................................
Adószáma: ......................................; Tevékenység kezdeti időpontja: ......................................
Székhelye: .................................................................................................................................
Levelezési címe: ........................................................................................................................
Képviseletre jogosult neve: ........................................... Telefonszáma: ...................................
Bevallás módja: .........................................................................................................................

2. Kérelem tárgya*:

- fizetési halasztás

- részletfizetés

- pótlék/bírság mérséklése

[* = A kívánt rész(ek) aláhúzandó(k)!]

3. A kérelemmel érintett összeg(ek) adónemenkénti részletezése:

adónem (jogcím)

összeg

kérelmezett fizetési időpont

Mindösszesen:

adónem (jogcím)

összeg

kérelmezett részletek száma

Mindösszesen:

adónem (jogcím)

összeg

Mindösszesen:

Tartozásai fennállása alatt kapott-e fizetési könnyítést (részletfizetést, fizetési halasztást) és volt-e más irányú méltányossági (mérséklési) kérelme?
...................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................
a) Halasztani kért összeg(ek):
b) Részletekben megfizetni kért összeg(ek):
c) Mérsékelni kért pótlék/bírság összeg(ek):

4. Gazdálkodással kapcsolatos adatok:

4.1. Egyéb kötelezettségek:

VPOP felé fennálló kötelezettségek: .........................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

Egyéb köztartozások: .................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

4.2. Egyéb információk:

Határidőn túli követelések: ........................................................................................................

Határidőn túli szállítók: .............................................................................................................

Hosszúlejáratú hitel tárgyévi törlesztése: ...................................................................................

Hosszúlejáratú hitel tárgyévi kamatai: .......................................................................................

- Eladásra (befektetésként) vásárolt értékpapírok

Megnevezés

Beszerzés dátuma

Érték

- Kapott osztalék

Osztalék nyújtó

Osztalék nyújtás időpontja

Osztalék összege

- Nyújtott osztalék

Osztalék nyújtás időpontja

Osztalék öszege

- Bankszámlái és azok egyenlegei:

Számlavezető pénzintézet megnevezése

Bankszámla száma

Utolsó egyenleg

kelte

összege

4.3. Kapcsolt vállalkozások:
- Kapcsolt vállalkozások, ahol a részesedés meghaladja a 25%-ot.

Vállalkozás megnevezése

Vállakozás adószáma

Részesedés összege

Részesedés százaléka

Befektetés időpontja

- Más vállalkozásba ingyenesen átadott vagyon
Tárgyévet megelőző évben: ................................................................................................... Ft
Tárgyévben: .......................................................................................................................... Ft
- Alapítványi befizetések (befektetések), közérdekű kötelezettségvállalások összege:
Tárgyévet megelőző évben: ................................................................................................... Ft
Tárgyévben: .......................................................................................................................... Ft

5. Fedezetként felajánlott biztosítékok:

- Ingatlan vagyontárgy (ingatlan-nyilvántartási adatok feltüntetésével): ...................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

- Ingó vagyontárgy (100 E Ft egyedi értéket meghaladó): ..........................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

- Értékpapír: ..............................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

- Kezesség: ................................................................................................................................

....................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

6. A kérelem benyújtásával kapcsolatos egyéb információk (fizetési nehézség keletkezésének okai; az adótartozás felhalmozódásának elkerülése, illetve a fizetőképesség helyreállítása érdekében tett intézkedések stb.):

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

Az adatlaphoz kérjük mellékelni a tárgyévet megelőző időszakra vonatkozó mérleget és eredménykimutatást, valamint az aktuális időszak (kérelem benyújtása évét bemutató, három hónapnál nem régebbi) mérleg és eredménykimutatás adatokat!

Kelt, ............................. (helység) ....... (év) .................... (hónap) ..... (nap)


..............................................................
cégszerű aláírás

3. melléklet

Vendég- és idegenforgalmi nyilvántartás a beszedett idegenforgalmi adóról



Sorszám


Vendég neve


Vendég születési helye és ideje



Lakcíme



Állampolgársága

A vendég útlevelének, személyi igazolványának vagy forgalmi engedélyének száma


Érkezés napja és időpontja


Távozás napja és időpontja


Eltöltött vendégéjszakák száma


Adóköteles vendégéjszakák száma


Vendég vagy képviselőjének aláírása


Beszedett IFA

Azon külföldi vendégek esetében, akik nem az Európai Unió tagállamainak, illetőleg Svájcnak, Norvégiának, Izlandnak vagy Lichtensteinnek az állampolgárai, rögzíteni kell a további adatokat is:
- a vendég neme,
- anyja születési neve,
- a vízum vagy tartózkodási engedély száma,

4. melléklet

Nyilatkozat az adómentességre jogosító tartózkodásról

Vendég neve:

Állandó lakcíme:

Születési hely, dátum:

Érkezés napja:

Távozás napja:

Eltöltött vendégéjszakák száma:

Adómentesen eltöltött vendégéjszakák (Htv. 31.§.)

a) a 18. életévét be nem töltött magánszemély;


b) a gyógyintézetben fekvőbeteg szakellátásban részesülő vagy szociális intézményben ellátott magánszemély;


c) a közép- és felsőfokú oktatási intézménynél tanulói, vagy hallgatói jogviszony alapján, hatóság, vagy bíróság intézkedése folytán, a szakképzés keretében, a szolgálati kötelezettség teljesítése az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó magánszemély;


d) a településen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező, vagy a 37. §.(2) bekezdése szerinti tevékenységet végző vállalkozó esetén vállalkozási tevékenység, vagy ezen vállalkozó munkavállalója által folytatott munkavégzés céljából az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó magánszemély;

Vállalkozás neve:




Harkányi címe:




Adószáma:


e) aki az önkormányzat illetékességi területén lévő üdülő tulajdonosa vagy bérlője, továbbá a használati jogosultság időtartamára a lakásszövetkezet tulajdonában álló üdülőhasználati jogával rendelkező lakásszövetkezeti tag, illetőleg a tulajdonos, a bérlő hozzátartozója, valamint a lakásszövetkezet tulajdonában álló üdülő használati jogával rendelkező lakásszövetkezeti tag használati jogosultságának időtartamára annak Ptk. szerinti hozzátartozója;


f) az egyházi jogi személy tulajdonában lévő építményben, telken vendégéjszakát- kizárólag az egyházi jogi személy hitéleti tevékenységéhez kapcsolódó részvétel céljából eltöltő egyházi személy;


Kijelentem, hogy az idegenforgalmi adómentesség a fenti jogcímen fennáll.

A mentesség megfelelő jogcím oszlopánál „X” jellel kell a vendégnek a jelölést megtennie.



Kelt:Harkány,201___,év___________hó_____nap


________________________



Vendég aláírása

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 30.§. (1) bek. a) pontja alapján adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki nem állandó lakosként tartózkodik az önkormányzat illetékességi területén és legalább egy vendégéjszakát eltölt. A Htv. 32.§. -a szerint az adó alapja a 30.§. (1) bek. a) pontja szerinti adókötelezettség esetén a megkezdett vendégéjszakák száma. A Htv. 52.§. 30. pontja szerint vendégéjszaka: vendégként eltöltött- éjszakát is magába foglaló, vagy így elszámolt- legfeljebb 24 óra.
1

Beiktatta a 24/2017. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

2

Hatályon kívül helyezte a 20/2020. (XI.30.) Ör. 1.§-a

3

Módosította a 24/2017. (XI. 30.) számú Önk. rendelet.

4

Az 5. § (1) bekezdés a) pontja a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Módosította a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet.

6

Az 5. § (1) bekezdés d) pontja a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Beiktatta a 19/2018. (XI. 20.) számú Önk. rendelet.

8

Hatályon kívül helyezte a 20/2020. (XI.30.) Ör. 3.§-a

9

Beiktatta a 19/2018. (XI. 20.) számú Önk. rendelet

10

Hatályon kívül helyezte a 20/2020. (XI.30.) Ör. 3.§-a

11

Beiktatta a 19/2018. (XI. 20.) számú Önk. rendelet

12

Hatályon kívül helyezte a 20/2020. (XI.30.) Ör. 3.§-a

13

A 20/2020.(XI.30.) Ör. 4.§-ával kihirdetett szövegtől eltérő szöveggel lép hatályba a 23/2020.(XII.10.) Ör. 2.§-a alapján Az 5. § (5) bekezdése a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

14

Módosította a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

15

Hatályon kívül helyezte a 19/2018. (XI. 20.) számú Önk. rendelet

16

Módosította a 19/2018. (XI. 20.) számú Önk. rendelet

17

Beiktatta a 24/2017. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

18

Hatálon kívül helyezte a 20/2020. (XI.30.) Ör. 6.§-a

19

Beiktatta a 24/2017. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

20

Hatályon kívül helyezte a 20/2020.(XI.30.) Ör. 8.§-a

21

Módosította a 24/2017. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

22

Módosította a 13/2019. (XI. 25.) számú Önk. rendelet

23

Módosította a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet

24

Módosította a 15/2021.(XI.19.) önkormányzati rendelet 2.§-a

25

Beiktatta a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet.

26

Módosította a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet. A 20. § (2) bekezdése a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

27

A 21. § a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

28

A "Nyilvántartási kötelezettség" alcímű 22.§-t Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2022. (XI.30.) önkormányzati rendelete 5.§-a hatályon kívül helyezte.

29

Módosította a 20/2020.(XI.30.) Ör. 10.§-a

30

A 22/A. §-t a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

31

Beiktatta a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet.

32

Módosította a 15/2021.(XI.19.) önkormányzati rendelet 3.§-a

33

Módosította a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet.

34

Beiktatta a 25/2016. (XI. 30.) számú Önk. rendelet. A 26. § (2a) bekezdése a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

35

A 26. § (2b) bekezdését a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

36

Módosította a 20/2020.(XI.30.) Ör. 11.§ (3) bekezdése