Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2015. (XII.31.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 11/2015. (IV.09.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01

Harkány Város Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/A § (1) a.) pontjában, valamint a 48. § (5) bekezdésben meghatározott jogalkotói hatáskörében, a  Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 16/A §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a fizető parkolóhelyek működtetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1.§


A fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 11/2015. (IV.09.) számú rendeletet – a továbbiakban: Alaprendelet – 2. § 2. pontja az alábbi szövegre módosul.


„2.§ 2. Jogosult magánszemély: akinek állandó lakóhelye Harkány város, Drávaszerdahely, Márfa, vagy Szava községek közigazgatási területén van és saját tulajdonú, vagy általa lízingelt, vagy általa üzemben tartott „A”díjosztályba tartozó gépjárművel rendelkezik, melynek forgalmi engedélyébe az állandó lakhelye került bejegyzésre, vagy az, akit, méltányossági kérelmének helyt adva, Harkány Város Önkormányzatának Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága döntésével a jogosult magánszemélyek körébe sorol.”

2.§


Az Alaprendelet 4.§ (1) bekezdése kiegészül egy új, j.) ponttal, az alábbiak szerint.


„4.§ (1) bekezdés

 j.) Harkányi Gyógyfürdő Zrt. tulajdonát képező 2467/2 hrsz-ú ingatlan parkoló terület része (külön megállapodás alapján)”

3. §



Az Alaprendelet 5.§ (2) b.) pontja az alábbi szövegre módosul:


„5.§ (2) b.) a 2.§ 2.-3. pontjában meghatározott jogosult magánszemélyek, jogosult alkalmazottak és jogosult intézmények által valamint a 8.§ (2) i.) pontban foglaltak szerint az üzemeltető erre kijelölt telephelyén váltható, meghatározott időtartamú parkolóbérlet ellentételeként készpénzzel, banki átutalással, más bankkártyához hasonló kártyával, vagy”

4.§



Az Alaprendelet 7. §-ának (8) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„7.§ (8) A parkolási bérletek cseréjének és pótlásának díja: 1400,- Ft/db. A 7.§ (4)-(4a)-(5) bekezdésében foglalt valamint a 8.§ (2) bekezdés i.) pontjában foglalt éves parkolóbérletek a tárgyévben és a tárgyévet követő év január 31. napjáig érvényesek. A 7.§ (6) bekezdésében foglalt bérletek az előzőektől eltérően a megvásárlás napjától számított féléves/éves időszakra érvényesek.”

5. §


(1) Jelen rendelet valamennyi rendelkezése 2016. január 1. napján lép hatályba.

(2) A képviselő-testület elrendeli jelen rendeletnek az Alaprendelettel történő egységes szerkezetbe foglalását és kihirdetését. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.




Baksai Endre Tamás                                                              Dr. Markovics Boglárka

            polgármester                                                                            jegyző



A rendelet kihirdetve:

Harkány, 2015. december 30.


                                                                                                            Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                            jegyző