Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 7 /2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 12. 01- 2017. 12. 01

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bek. a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 92.§ (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 7 /2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban Ör.) az alábbiak szerint módosítja:

1.§



Az Ör. 31. §-sa az alábbiak szerint módosul:


„31. §


A Képviselő-testület az újszülött gyermekektől az általános iskolai tanulmányait folytató, de legfeljebb 15. életévét betöltött gyermekekig bezárólag, valamint a 70. életévüket betöltöttek és az annál idősebbek részére természetbeni támogatásként – hivatalból - évente egy alkalommal élelmiszercsomagot biztosíthat, az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott forrás rendelkezésre állása esetén, képviselő-testületi határozat alapján.”

Záró rendelkezés

2. §

(1) Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt az Ör-rel történő egységes szerkezetbe foglalásra.


Fenti rendeletet a Képviselő-testület a 2017. november 30. napján tartott képviselő-testületi ülésén tárgyalta és fogadta el.





            Baksai Endre Tamás                                                  Dr. Markovics Boglárka

                 polgármester                                                                     jegyző




Kihirdetve: Harkány, 2017.12.01.



                                                                                              Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                          jegyző