Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (V.15.) önkormányzati rendelete

Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (V.15.) önkormányzati rendelete a Díszpolgári cím, valamint a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 8/2012. (V. 14.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 16- 2017. 05. 16

Harkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CCII. törvény 24.§. (9) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Díszpolgári cím, valamint a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 8/2012. (V. 14.) sz. önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Ör) az alábbiak szerint módosítja:

1. §


Az Ör. 6. § (7) bekezdése az alábbi tartalomra módosul:


„Jelen rendelet 1. § a.)-e.) pontjaiban rögzített elismerések, az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén postumus kitüntetésként is adományozhatóak. Ebben az esetben az elismerés átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult. A postumus kitüntetés adományozásakor a kegyeleti jogokra tekintettel, a jelen rendeletben rögzített, a vonatkozó kitüntetésekre irányadó tárgyjutalmak értékét figyelembe véve, a cím illetve a kitüntetés az egyes kitüntetéseknél megjelölt formától eltérhet.”

2.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. A Képviselő-testület elrendeli jelen rendeletnek az Alaprendelettel történő egységes szerkezetbe foglalását és kihirdetését. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Fenti rendeletet a Képviselő-testület a 2017. 05. 11. napi képviselő-testületi ülésén tárgyalta és fogadta el.



Baksai Endre Tamás                                                              Dr. Markovics Boglárka

                polgármester                                                                                  jegyző




A rendelet kihirdetve:

Harkány, 2017. május 15.


                                                                                                            Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                                      jegyző