Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2018. (XII.28.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 11/2015. (IV.09.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 01. 01- 2019. 01. 01


Harkány Város Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/A § (1) a.) pontjában, valamint a 48. § (5) bekezdésben meghatározott jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 16/A §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a fizető parkolóhelyek működtetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

  1. §


(1) Harkány Város Önkormányzat képviselő-testületének 11/2015.(IV.09.) számú rendelet – a továbbiakban: Alaprendelet – 2.§ -a kiegészül az alábbi, 2.b. ponttal.


2.§ 2.b. Jogosult harkányi magánszemély: akinek állandó lakóhelye Harkány közigazgatási területén van és saját tulajdonú, vagy általa lízingelt, vagy általa üzemben tartott „A” díjosztályba tartozó gépjárművel rendelkezik, melynek forgalmi engedélyébe az állandó lakhelye került bejegyzésre.


(2) Az Alaprendelet 2.§ 2. pontjában szereplő: jogosult magánszemély fogalma az alábbi tartalomra módosul:


2.§ 2. Jogosult magánszemély: akinek állandó lakóhelye Drávaszerdahely, Márfa, vagy Szava községek közigazgatási területén van és saját tulajdonú, vagy általa lízingelt, vagy általa üzemben tartott „A” díjosztályba tartozó gépjárművel rendelkezik, melynek forgalmi engedélyébe az állandó lakhelye került bejegyzésre, vagy az, akit, méltányossági kérelmének helyt adva, Harkány Város Önkormányzatának Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága döntésével a jogosult magánszemélyek körébe sorol.

2. §

(1) Az Alaprendelet 7.§ -a kiegészül a (4b) bekezdéssel az alábbi tartalommal:


7.§ (4b) A rendelet 2.§ 2. b. pontja szerinti jogosult harkányi magánszemély gépjárművei (saját tulajdonú vagy általa üzemben tartott/lízingelt) tekintetében ingyenesen jogosult éves harkányi parkoló bérlet átvételére és használtára.

3. §


(1) Az Alaprendelet 2. számú melléklete az e rendelethez csatolt 2. számú melléklet tartalma szerint módosul.

4. §


(1) Ez a rendelet 2019. 01.01. napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt jelen rendeletnek az Alaprendelettel történő egységes szerkezetbe foglalásra.


Fenti rendeletet a Képviselő-testület a 2018. december 20. napján tartott képviselő-testületi ülésén tárgyalta és fogadta el.





            Baksai Endre Tamás                                                  Dr. Markovics Boglárka

                 polgármester                                                                     jegyző




Kihirdetve: Harkány, 2018. december 28.


                                                                                              Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                          jegyző

Mellékletek