Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.29.) önkormányzati rendelete

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.29.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 7 /2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 30- 2018. 01. 30

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bek. a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 92.§ (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 7 /2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban Ör.) az alábbiak szerint módosítja:

1.§


Az Ör. 27. §-sa az alábbi (6), (7) és (8) számú bekezdésekkel egészül ki:


„27. §


(6) Az Önkormányzat kérelemre vagy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 45. § (5) bekezdése alapján hivatalból dönthet úgy, hogy hozzájárul azon, legalább települési szinten harkányi lakcímmel rendelkező, intézményi elhelyezést igénylő, önmagáról gondoskodni nem tudó, élő és rokontartásra kötelezhető hozzátartozóval nem rendelkező személy intézményi térítési díjához, akinek lakhatása nem biztosított.

 (7) Az előző bekezdésben megállapított támogatás hat hónapon keresztül nyújtható, legfeljebb az elhelyezés költségének 40 %-a mértékéig. A megítélt támogatás szükség esetén ismételten is megállapítható.

(8) Az intézményi térítési díj hozzájárulásaként megállapított rendkívüli élethelyzetre tekintettel nyújtott települési támogatás megállapításáról és a megállapított összeg nagyságáról a polgármester határozati formában dönt. A támogatási összeg kifizetése közvetlenül az ellátást nyújtó intézmény felé történik.

Záró rendelkezés

2. §

(1) Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt az Ör-rel történő egységes szerkezetbe foglalásra.


Fenti rendeletet a Képviselő-testület a 2018. január 25. napján tartott képviselő-testületi ülésén tárgyalta és fogadta el.



            Baksai Endre Tamás                                                  Dr. Markovics Boglárka

                 polgármester                                                                     jegyző


 

Kihirdetve: Harkány, 2018. 01. 29.


                                                                                              Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                          jegyző