Harkány Város Önkormányzata Polgármesterének 10/2020. (VI.15.) önkormányzati rendelete

Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének Harkány város településkép védelméről szóló 9/2018. (VI.22.) sz. rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 16- 2020. 06. 16

Harkány Város Polgármestereként a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendeletben foglaltak okán a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján az önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljárva a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) bekezdésében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (3) bekezdésében és a 62. § (6) bekezdés 4. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2. § (2) bekezdésében és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 43/A. § (6) bekezdés c) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró állami főépítési hatáskörben eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a kulturális örökség védelméért felelős miniszter és az illetékes nemzeti park igazgatósága véleményének kikérésével a következőket rendelem el:



I. FEJEZET



MÓDOSÍTÓ RENDELKEZÉSEK


1. § Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Harkány város településkép védelméről szóló 9/2018. (V.22.) önkormányzati rendeletének 13. § (5) bekezdése az alábbi b) és c) pontokkal egészül ki:


„(5) Gazdasági, mezőgazdasági területek


a) Kerítés az OTÉK vonatkozó előírásai szerint létesíthető. Az építésügyi hatóság - településrendezési, közbiztonsági, köztisztasági, továbbá más közérdekből vagy a használat módja miatt - a telek határain kerítés építését elrendelheti vagy megtilthatja.(változatlan)

b) A HÉSZ 27.§ (4) bekezdésében felsorolt főút, összekötő út és gyűjtőúttal határos területeken a TKR 12.§-ban foglaltak érvényesítendők.

c) A város meglévő és tervezett útjaival határos gazdasági területeken 

  ca) könnyűszerkezetes épület is létesíthető

  cb) mind a homlokzat, mind a tetőszerkezet világos (fehér, szürke, sárga, barna) színű megjelenítésű lehet

  cc) a tető hajlásszöge 0-20 fok között lehet”





II. FEJEZET



ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


Hatályba léptető rendelkezések


8. §  (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatálybalépést követően indult ügyekben kell alkalmazni.


(3) A Polgármester elrendeli jelen rendeletnek az Alaprendelettel történő egységes szerkezetbe foglalását és kihirdetését. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


A fenti rendeletet Harkány Város Polgármestere a 2020. június 12. napján hagyta jóvá.





Baksai Endre Tamás

Dr. Markovics Boglárka

polgármester

jegyző




Kihirdetve: Harkány, 2020. június 15.



                                                                                        Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                   jegyző