Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2020. (VI.30.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 11/2015. (IV.09.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 01- 2020. 08. 01

Harkány Város Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/A § (1) a.) pontjában, valamint a 48. § (5) bekezdésben meghatározott jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 16/A §-ban meghatározott feladatkörében eljárva a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 11/2015. (IV. 09.) számú rendeletét (a továbbiakban: Alaprendelet) az alábbiak szerint módosítja:


1.§


Az Alaprendelet 1.§ (3) bekezdése az alábbi tartalomra módosul:


„1.§ (3) Az (1) bekezdésben meghatározott parkoló zóna elhelyezkedését az 1. számú melléklet tartalmazza.”

2.§


Az Alaprendelet 5.§ (3) bekezdése az alábbi szövegre módosul:


„5.§ (3) A parkolási alapdíj összege „A” díjosztályú gépjármű esetében 320,-Ft/óra. A parkolási alapdíj összege „B” díjosztályú gépjármű várakozása esetén 640,-Ft/óra.



3.§


Az Alaprendelet 12.§ (5) bekezdése az alábbi tartalomra módosul, és a 12.§ kiegészül egy új, (5a) bekezdéssel az alábbiak szerint.


„12.§ (5) A (4) bekezdés szerinti behajtási engedélyt egy évre, sorszámozott formanyomtatványon adja ki Harkány város jegyzője, amelynek éves díja 5.000,-Ft. A behajtási engedélyt a járműben, a szélvédő mögött, kívülről jól látható módon úgy kell elhelyezni, hogy annak érvényességéről az ellenőrzést végző személy megbizonyosodhasson. Az engedélyes az engedély kiadásával egyidejűleg egy darab, az övezet behajtási pontján elhelyezett lesüllyeszthető oszlop működtetésére alkalmas távirányítót is kap. A távirányító elvesztése vagy megrongálódása esetén 10.000,-Ft összeg befizetése ellenében pótolható.

(5a) A (4) bekezdés szerinti engedély kiterjed az engedélyes érdekében megvalósuló, harmadik személyek általi, áruszállítási, árufeltöltési célú behajtásra is. Ezen személyek vonatkozásában a rendeletben foglaltak betartásáért az engedélyes felel.”



4.§


Az Alaprendelet 12.§ (8) bekezdése az alábbi tartalomra módosul.


„12.§ (8) A Harkány városban működő városgazdálkodási feladatot ellátó szervezet az érintett nevét és beosztását valamint a gépjármű rendszámát megjelölve, írásban kérelmezheti az általa foglalkoztatottak részére behajtási engedély kiadását.”

5.§


Jelen rendelethez csatolt tartalommal módosul az Alaprendelet 2. számú melléklete.


6.§ 


(1) Jelen rendelet 2020. augusztus 1. napján lép hatályba.

(2) A képviselő-testület elrendeli jelen rendeletnek az Alaprendelettel történő egységes szerkezetbe foglalását és kihirdetését. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

Jelen rendeletet Harkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2020. június 29. napján megtartott képviselő-testületi ülésén tárgyalta és fogadta el.




Baksai Endre Tamás                                                              Dr. Markovics Boglárka

                  polgármester                                                                                  jegyző




A rendelet kihirdetve:

Harkány, 2020. június 30.

                                                                                                            Dr. Markovics Boglárka

                                                                                                                        jegyző

Mellékletek