Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

A közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos átmeneti szabályokról

Hatályos: 2023. 01. 01

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

A közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos átmeneti szabályokról

2023.01.01.

Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI. 9.) Korm. rendelet 4. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Harkány Város közigazgatási területén az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt a közvilágítás időtartama és mértéke közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel az a)-d) pontokban foglaltak szerint csökkentésre kerül:

a) A főút-jellegre, továbbá a gyalogátkelőhelyekre, körforgalmakra és buszmegállókra tekintettel a legforgalmasabb, a közút kezelésében lévő útszakaszok - a Kossuth Lajos, Ady Endre, József Attila,Petőfi Sándor, Aradi utca, Széchenyi tér egy része, a Siklósi út, továbbá az 58-as főút városi átkelési szakasza - kivételével a közvilágítás naponta 0-4 óra között szünetel.

b) A közvilágítási hálózatól leválasztásra kerülnek a dísz- és egyéb világítást - a szobrok, műemlékek, szökőkutak és azok környezetének megvilágítását, a templomok díszvilágítását, a Xavin szökőkút és környezete világítását, a KRESZ-parkra irányított fényvetők, a művelődési ház mögötti tér világítását valamint sportcsarnok előtti parkoló világítását - szolgáló lámpatestek.

c) Megszüntetésre kerül a Kossuth Lajos utcával párhuzamosan futó két szervizút és járda megvilágítása.

d) A közvilágítás teljes világítási idejében az E-On által meghatározottak szerint minden második vagy harmadik lámpatest működése felfüggesztésre kerül a város teljes területén, beleérte az (1) bekezdésben nevesített útszakaszokat is.

2. § Ez a rendelet 2023. január 1-jén lép hatályba.