Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Harkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatottra.

2. Címrend és létszám előirányzat

2. § (1) A képviselő-testület Harkány Város Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát költségvetési szervenként összesen 55 főben állapítja meg a 2. melléklet szerint.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi költségvetése

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetésének

a) tárgyévi költségvetési bevételét 1.438.902.672 Ft-ban,

aa) működési költségvetési bevételét 1.357.625.191 Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 81.277.481 Ft-ban,

b) tárgyévi költségvetési kiadását 2.123.971.168 Ft-ban,

ba) működési költségvetési kiadását 1.521.136.991 Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 602.834.177 Ft-ban,

c) finanszírozási célú műveletek bevételeit 1.019.268.514 Ft-ban, melyből

ca) előző évi működési pénzmaradvány 186.591.973 Ft-ban,

cb) előző évi fejlesztési pénzmaradvány 498.476.523 Ft-ban,

d) finanszírozási kiadásait 334.200.018 Ft-ban,

(2) A képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét - a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten – együttesen egyensúlyban a 3. melléklet tartalmazza.

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat összesítve a 4. melléklet szerint jóváhagyja.

(4) A képviselő-testület a kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat 5–26. mellékletek, ezen belül a Harkányi Polgármesteri hivatal költségvetését az 5. melléklet szerint, a Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok a 6. melléklet, az önkormányzat és szakfeladatainak költségvetését pedig a 7–26. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A képviselő-testület az Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programok összesített tervezetét és az önkormányzat felhalmozási kiadását célonként részletezve a 27. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat működési és fejlesztési célra átadott pénzeszközeit feladatonként a 28. melléklet szerint elfogadja.

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi általános tartalékát 10.000.000 Ft összegben a 29. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi költségvetés módosításakor képviselő-testületnek köteles tájékoztatást adni.

6. § (1) A képviselő-testület az ellátottak pénzbeli juttatásait a 30. melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.

(2) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 31. melléklet szerint hagyja jóvá.

7. § A képviselő-testület a 2024. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 32. melléklet szerint hagyja jóvá.

8. § A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait – amelyet a képviselő-testület a költségvetési év folyamati és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg – a 33. melléklet tartalmazza.

9. § (1) Az önkormányzat 2024. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 34. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését a 35. melléklet tartalmazza.

(3) A szociális étkeztetés valamint a bölcsődei, óvodai, iskolai intézményi étkeztetés, továbbá munkahelyi vendéglátás és külső étkezők térítési díjainak megállapítását a 36. melléklet tartalmazza.

(4) Az adósságot keletkeztető ügyletek és kezességvállalások jövőbeni vállalásait a stabilitási törvény szerinti előírásoknak megfelelően a 37. melléklet tartalmazza.

(5) A Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok helyiségeinek valamint az általa biztosított eszközök és szolgáltatások igénybevételének díját a 38. melléklet tartalmazza.

4. A költségvetési többlet felhasználása

10. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő költségvetés módosításakor, költségvetés módosító rendelet elfogadásával dönt.

(2) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 5. § (1) bekezdésbe tartozó bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét – a képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után – feladatai ellátására használhatja fel.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

5. Általános végrehajtási szabályok

11. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) A képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

12. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat módosítása nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötöttséggel.

(2) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások felhasználását korlátozza.

13. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat, vagy ha felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzat címzettek részére történő átutalására.

6. A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatása nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvényben (a továbbiakban: költségvetési törvény) felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak módosítását és a kiadások közötti átcsoportosításokat saját hatáskörében végrehajtsa. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítás a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni. arról a polgármester a képviselő-testület tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

15. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetve következményeinek elhárítása érdekében (vészhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az Áht. rendelkezéseitől eltérő – intézkedéseket hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti.

16. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszthet a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A pótköltségvetés elfogadásáig, illetve a jelentős összegű bevételi elmaradások teljesüléséig a nem kötelező feladatokra előirányzott kifizetéseket a polgármester felfüggesztheti.

17. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatja. A költségvetési szerv által módosított előirányzat a költségvetési rendelet módosításával hatályosul.

7. Költségvetési szervek pénzmaradványa

18. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá, melynek pontos összegét a zárszámadási rendelettel állapítja meg. Amennyiben jelen rendeletben elfogadott pénzmaradvány eltér a zárszámadási rendelettel megállapított pénzmaradványtól, akkor a polgármester a rendelet 15. § (2) pontjának felhatalmazásával az érintett bevételi és kiadási rovatokat módosíthatja, a költségvetési rendeletet a soron következő testületi ülésre előterjeszti.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

8. Intézmények gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok

19. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. A kiadások a bevételek teljesülési ütemére figyelemmel teljesíthetők, saját bevételből tervezett kiadás teljesítésére a bevétel elmaradása esetén – annak mértékében – nem vállalható kötelezettség.

(2) Az intézmények tevékenységük során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

20. § (1) A jóváhagyott bevételi előirányzaton felüli saját bevételi többlet az intézményt illeti meg. Bevételi többlet a kiemelt előirányzatokon tervezett bevételt meghaladó realizált bevétel akkor, ha a betervezett jogcímeken a többletbevétel időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat változásokról az intézmények tájékoztatási kötelezettségüknek írásban tesznek eleget.

(3) A személyi juttatás előirányzat saját hatáskörű módosítása esetén annak szöveges indokolása is szükséges. Az előirányzat növekedés tartós bér növelésére nem fordítható.

(4) A kiemelt, illetve a testület által meghatározott (egyéb) előirányzatokat az intézmények csak jogszabály, illetve az irányító szerv előírásai szerint módosíthatják.

(5) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek.

IV. Fejezet

VEGYES RENDELKEZÉSEK

21. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselőket megillető cafeteria-juttatás éves keret összegét a nem rendszeres személyi juttatás részeként 325.000 Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által az adóalap után fizetendő 15 % személyi jövedelemadót és 13 % szociális hozzájárulási adót is magában foglalja.

(2) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. § szerinti illetményalapot a költségvetési törvény alapján 2024. évre 65000,- Ft-ban állapítja meg a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában.

(3) A Képviselő-testület a Harkányi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati jogviszonyban álló érettségi és felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők vonatkozásában a tárgyévre a köztisztviselő alapilletménye 20%-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítést állapít meg.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szervek vezetőit az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, a kiadások teljesítésére. A költségvetés elfogadásáig terjedő időszakban nyújtott előleg költségvetési támogatásnak minősül, ennek megfelelően kerül elszámolásra.

(5) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a költségvetési törvény, az Áht. hatályos rendelkezéseit, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet előírásait kell figyelembe venni.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

22. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

23. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Cím-szám

Cím megnevezése

I.

Harkány Város Önkormányzata

II.

Harkányi Polgármesteri Hivatal

III.

Közművelődési intézmény

Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok

2. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzatának 2024. évi létszámkerete

A

B

C

1

Cím-száma

Cím megnevezése

Eredeti előirányzat

2

Létszám (fő)

3

I.

Harkány Város Önkormányzata

20

4

ebből Harkány Város Önkormányzata kormányzati funkció

7

5

Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

4

6

Piac üzemeltetése

4

8

Zöldterület kezelés

1

9

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

2

10

Szociális étkeztetés

1

11

Gyermek háziorovosi szolgálat

0

12

Pályázatok keretében foglalkoztatottak

1

13

II.

Harkányi Polgármesteri Hivatal

24

14

III.

Közművelődési intézmény

11

15

Művelődési Ház

4

16

Könyvtár

2

17

Sportcsarnok

3

18

Tourinform

2

19

Összesen

55

3. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Mérleg Harkány Város Önkormányzatának 2024. évi bevételeiről és kiadásairól

A

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Bevételek (adatok Ft-ban)

Kiadások (adatok Ft-ban)

2

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

3

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

643 365 191

1 080 000

644 445 191

Személyi juttatások

292 275 186

41 668 510

333 943 696

4

Közhatalmi bevételek

493 000 000

-

493 000 000

Munkaadót terhelő járulékok

39 104 741

5 371 406

44 476 147

5

Működési bevételek

79 480 000

140 700 000

220 180 000

Dologi kiadások

424 280 243

35 483 800

459 764 043

6

Műkdési célú átvett pénzeszközök

334 200 018

-

334 200 018

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

0

11 000 000

7

Költségvetési működési bevételek összesen

1 550 045 209

141 780 000

1 691 825 209

Egyéb működési célú kiadások

8

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

81 277 481

-

81 277 481

Elvonások és befizetések

38 769 646

0

38 769 646

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

-

-

-

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

362 085 459

0

362 085 459

10

Felhalmozási bevételek

-

-

-

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

261 098 000

0

261 098 000

11

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

81 277 481

-

81 277 481

Tartalék

10 000 000

0

10 000 000

12

Költségvetési bevételek összesen

1 631 322 690

141 780 000

1 773 102 690

Költségvetési működési kiadások összesen

1 438 613 275

82 523 716

1 521 136 991

13

Értékpapírok bevételei

Beruházások

326 759 777

74 600 000

401 359 777

14

Működési pénzmaradvány

186 591 973

-

186 591 973

Felújítások

147 372 400

54 102 000

201 474 400

15

Finanszírozási működési bevételek összesen

186 591 973

-

186 591 973

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

16

Fejlesztési pénzmaradvány

498 476 523

-

498 476 523

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

474 132 177

128 702 000

602 834 177

17

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

498 476 523

498 476 523

Költségvetési kiadások összesen

1 912 745 452

211 225 716

2 123 971 168

18

Finanszírozási bevételek összesen

685 068 496

685 068 496

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

19

Működési bevételek mindösszesen

1 736 637 182

141 780 000

1 878 417 182

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

334 200 018

0

334 200 018

20

Felhalmozási bevételek mindösszesen

579 754 004

579 754 004

Finanszírozási kiadások összesen

334 200 018

0

334 200 018

21

Bevétel együtt

2 316 391 186

141 780 000

2 458 171 186

Kiadások együtt

2 246 945 470

211 225 716

2 458 171 186

4. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzatának összevont költségvetése 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

643 365 191

1 080 000

644 445 191

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

643 365 191

-

643 365 191

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

240 070 495

-

240 070 495

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

211 992 528

-

211 992 528

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

179 378 524

-

179 378 524

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 923 644

-

11 923 644

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

-

-

-

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

-

-

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

-

-

-

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

-

-

-

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

-

-

-

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

1 080 000

1 080 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

81 277 481

-

81 277 481

15

B3

Közhatalmi bevételek

493 000 000

-

493 000 000

16

B31

Jövedelemadók

-

-

-

17

B34

Vagyoni típusú adók

175 000 000

-

175 000 000

18

Építményadó

150 000 000

-

150 000 000

19

Magánszemélyek kommunális adója

-

-

-

20

Telekadó

25 000 000

-

25 000 000

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

-

300 000 000

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

200 000 000

-

200 000 000

23

B354

Gépjárműadók

-

-

-

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

100 000 000

-

100 000 000

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

18 000 000

-

18 000 000

26

Közterülethasználati díj

-

-

-

27

Talajterhelési díj

-

-

-

28

Környezetvédelmi bírság

-

-

-

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

13 000 000

-

13 000 000

30

Egyéb bírság (adó)

1 000 000

-

1 000 000

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

4 000 000

-

4 000 000

32

B4

Működési bevételek

79 480 000

140 700 000

220 180 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

1 400 000

-

1 400 000

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

31 480 000

112 000 000

143 480 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

19 800 000

8 000 000

27 800 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

-

-

-

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

-

-

-

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

-

-

-

40

Osztalékok

-

-

-

41

B405

Ellátási díjak

23 925 000

-

23 925 000

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 875 000

20 700 000

23 575 000

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

-

-

44

B408

Kamatbevételek

-

-

-

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

-

-

-

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

-

-

-

47

B411

Egyéb működési bevételek

-

-

-

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

-

-

-

50

B52

Ingatlanok értékesítése

-

-

-

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

-

-

52

B54

Részesedések értékesítése

-

-

-

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

-

-

-

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

-

-

-

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

1 297 122 672

141 780 000

1 438 902 672

60

B8

Finanszírozási bevételek

1 019 268 514

-

1 019 268 514

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

-

-

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

-

-

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

-

-

-

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

685 068 496

-

685 068 496

65

Működési pénzmaradvány

186 591 973

-

186 591 973

66

Fejlesztési pénzmaradvány

498 476 523

-

498 476 523

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás (állami támogatásból)

141 542 234

-

141 542 234

68

Központi, irányító szervi támogatás (önkormányzati kiegészítés)

192 657 784

-

192 657 784

69

B7+B8

Bevételek összesen

2 316 391 186

141 780 000

2 458 171 186

70

K1

Személyi juttatások

292 275 186

41 668 510

333 943 696

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

254 655 586

41 668 510

296 324 096

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

224 106 294

39 366 510

263 472 804

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

350 000

-

350 000

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

6 462 000

-

6 462 000

75

K1105

Végkielégítés

-

-

-

76

K1106

Jubileumi jutalom

1 053 360

-

1 053 360

77

K1107

Béren kívüli juttatások

6 785 932

-

6 785 932

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

2 373 000

127 000

2 500 000

79

K1112

Szociális támogatások

-

-

-

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

13 525 000

2 175 000

15 700 000

81

K12

Külső személyi juttatások

37 619 600

-

37 619 600

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

15 069 600

-

15 069 600

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

10 800 000

-

10 800 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

11 750 000

-

11 750 000

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

39 104 741

5 371 406

44 476 147

86

Szociális hozzájárulási adó

37 755 275

5 371 406

43 126 681

87

Rehabilitációs hozzájárulás

-

-

-

88

Egészségügyi hozzájárulás

-

-

-

89

Táppénz hozzájárulás

-

-

-

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

1 349 466

-

1 349 466

91

K3

Dologi kiadások

424 280 243

35 483 800

459 764 043

92

K31

Készletbeszerzés

19 646 000

1 680 000

21 326 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

4 895 300

1 339 700

6 235 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

246 470 843

25 505 000

271 975 843

95

K331

Közüzemi díjak

49 605 000

3 500 000

53 105 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

57 985 000

15 000

58 000 000

97

K333

Bérleti és lízing díjak

16 525 000

580 000

17 105 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

9 680 000

2 620 000

12 300 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

45 000

10 250 000

10 295 000

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

27 262 500

3 540 000

30 802 500

101

K337

Egyéb szolgáltatások

85 368 343

5 000 000

90 368 343

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

3 915 200

12 000

3 927 200

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

149 352 900

6 947 100

156 300 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

64 282 200

6 717 800

71 000 000

105

K353

Kamatkiadások

76 450 000

-

76 450 000

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

8 000

192 000

200 000

107

K355

Egyéb dologi kiadások

8 612 700

37 300

8 650 000

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

-

11 000 000

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

671 953 105

-

671 953 105

110

K502

Elvonások és befizetések

38 769 646

-

38 769 646

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

-

-

-

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

362 085 459

-

362 085 459

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

-

-

-

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

261 098 000

-

261 098 000

115

K513

Tartalékok

10 000 000

-

10 000 000

116

Általános tartalék

10 000 000

-

10 000 000

117

Céltartalék

-

-

-

118

K6

Beruházások

326 759 777

74 600 000

401 359 777

119

Beruházások

238 814 837

55 256 307

294 071 144

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

87 944 940

19 343 693

107 288 633

121

K7

Felújítások

147 372 400

54 102 000

201 474 400

122

Felújítások

107 581 852

42 600 000

150 181 852

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

39 790 548

11 502 000

51 292 548

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 912 745 452

211 225 716

2 123 971 168

126

K9

Finanszírozási kiadások

334 200 018

-

334 200 018

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

-

-

-

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

-

-

-

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

-

-

-

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

334 200 018

-

334 200 018

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-

-

-

133

K8+K9

Kiadások összesen

2 246 945 470

211 225 716

2 458 171 186

134

Költségvetési hiány/többlet

69 445 716

- 69 445 716

-

5. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége (Polgármesteri Hivatal)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

2 300 000

-

2 300 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

2 000 000

2 000 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

2 300 000

-

2 300 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

195 159 365

-

195 159 365

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

540 775

540 775

65

Működési pénzmaradvány

540 775

540 775

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás (állami támogatásból)

129 618 590

129 618 590

68

Központi, irányító szervi támogatás (önkormányzati kiegészítés)

65 000 000

65 000 000

69

B7+B8

Bevételek összesen

197 459 365

-

197 459 365

70

K1

Személyi juttatások

147 552 312

147 552 312

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

145 352 312

145 352 312

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

130 413 020

130 413 020

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

1 053 360

1 053 360

77

K1107

Béren kívüli juttatások

5 585 932

5 585 932

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

1 300 000

1 300 000

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

7 000 000

7 000 000

81

K12

Külső személyi juttatások

2 200 000

2 200 000

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

2 200 000

2 200 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

19 745 267

19 745 267

86

Szociális hozzájárulási adó

18 895 801

18 895 801

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

849 466

849 466

91

K3

Dologi kiadások

25 161 786

25 161 786

92

K31

Készletbeszerzés

2 256 000

2 256 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

2 055 000

2 055 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

14 550 786

14 550 786

95

K331

Közüzemi díjak

5 150 000

5 150 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

97

K333

Bérleti és lízing díjak

50 000

50 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

300 000

300 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

45 000

45 000

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

3 045 000

3 045 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

5 960 786

5 960 786

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

100 000

100 000

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

6 200 000

6 200 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

6 000 000

6 000 000

105

K353

Kamatkiadások

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

200 000

200 000

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

5 000 000

5 000 000

119

Beruházások

3 650 000

3 650 000

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 350 000

1 350 000

121

K7

Felújítások

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

197 459 365

-

197 459 365

126

K9

Finanszírozási kiadások

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

197 459 365

197 459 365

134

Költségvetési hiány/többlet

-

-

6. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok kormányzati funkció szerinti bevételei és kiadásai összesen

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

-

-

-

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

-

-

-

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

-

-

-

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

-

-

-

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

17 880 000

-

17 880 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

1 400 000

1 400 000

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10 180 000

10 180 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

3 800 000

3 800 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 500 000

2 500 000

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

17 880 000

-

17 880 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

144 650 000

144 650 000

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

5 068 572

5 068 572

65

Működési pénzmaradvány

5 068 572

5 068 572

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás (állami támogatásból)

11 923 644

11 923 644

68

B816

Központi, irányító szervi támogatás (önkormányzati kiegészítés)

127 657 784

127 657 784

69

B7+B8

Bevételek összesen

162 530 000

-

162 530 000

70

K1

Személyi juttatások

62 000 000

-

62 000 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

55 250 000

-

55 250 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

47 000 000

47 000 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

350 000

350 000

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

4 500 000

4 500 000

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

77

K1107

Béren kívüli juttatások

1 200 000

1 200 000

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

200 000

200 000

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

2 000 000

2 000 000

81

K12

Külső személyi juttatások

6 750 000

-

6 750 000

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

2 000 000

2 000 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

4 750 000

4 750 000

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 560 000

-

8 560 000

86

Szociális hozzájárulási adó

8 060 000

8 060 000

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

500 000

500 000

91

K3

Dologi kiadások

75 710 000

-

75 710 000

92

K31

Készletbeszerzés

6 050 000

6 050 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

780 000

780 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

53 130 000

-

53 130 000

95

K331

Közüzemi díjak

12 655 000

12 655 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

97

K333

Bérleti és lízing díjak

55 000

55 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

2 000 000

2 000 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

3 400 000

3 400 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

35 020 000

35 020 000

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

1 400 000

1 400 000

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

14 350 000

-

14 350 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

10 000 000

10 000 000

105

K352

Fizetendő áfa

3 900 000

3 900 000

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

450 000

450 000

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

-

-

-

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

-

-

-

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

1 260 000

-

1 260 000

119

Beruházások

1 200 000

1 200 000

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

60 000

60 000

121

K7

Felújítások

15 000 000

-

15 000 000

122

Felújítások

10 950 000

10 950 000

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

4 050 000

4 050 000

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

162 530 000

-

162 530 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

-

-

-

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

162 530 000

-

162 530 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-

-

-

7. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat és szakfeladatai összesen

Pályázattal

Pályázat nélkül

A

B

C

D

E

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

643 365 191

1 080 000

644 445 191

643 365 191

1 080 000

644 445 191

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

643 365 191

643 365 191

643 365 191

643 365 191

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

240 070 495

240 070 495

240 070 495

240 070 495

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

211 992 528

211 992 528

211 992 528

211 992 528

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

179 378 524

179 378 524

179 378 524

179 378 524

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 923 644

11 923 644

11 923 644

11 923 644

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 080 000

1 080 000

1 080 000

1 080 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

81 277 481

81 277 481

81 277 481

81 277 481

15

B3

Közhatalmi bevételek

493 000 000

0

493 000 000

493 000 000

0

493 000 000

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

175 000 000

0

175 000 000

175 000 000

0

175 000 000

18

Építményadó

150 000 000

150 000 000

150 000 000

150 000 000

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

25 000 000

25 000 000

25 000 000

25 000 000

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

300 000 000

300 000 000

0

300 000 000

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

200 000 000

200 000 000

200 000 000

200 000 000

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

100 000 000

100 000 000

100 000 000

100 000 000

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

18 000 000

0

18 000 000

18 000 000

0

18 000 000

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

13 000 000

13 000 000

13 000 000

13 000 000

30

Egyéb bírság (adó)

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

4 000 000

4 000 000

4 000 000

4 000 000

32

B4

Működési bevételek

59 300 000

140 700 000

200 000 000

73 400 000

126 600 000

200 000 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

21 000 000

112 000 000

133 000 000

21 000 000

112 000 000

133 000 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

14 000 000

8 000 000

22 000 000

14 000 000

8 000 000

22 000 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

23 925 000

23 925 000

23 925 000

23 925 000

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

375 000

20 700 000

21 075 000

14 475 000

6 600 000

21 075 000

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

1 276 942 672

141 780 000

1 418 722 672

1 291 042 672

127 680 000

1 418 722 672

60

B8

Finanszírozási bevételek

679 459 149

679 459 149

180 982 626

180 982 626

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

679 459 149

679 459 149

180 982 626

180 982 626

65

Működési pénzmaradvány

180 982 626

180 982 626

180 982 626

180 982 626

66

Fejlesztési pénzmaradvány

498 476 523

498 476 523

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

1 956 401 821

141 780 000

2 098 181 821

1 472 025 298

127 680 000

1 599 705 298

70

K1

Személyi juttatások

82 722 874

41 668 510

124 391 384

83 095 800

37 977 000

121 072 800

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

54 053 274

41 668 510

95 721 784

54 426 200

37 977 000

92 403 200

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

46 693 274

39 366 510

86 059 784

46 841 200

35 900 000

82 741 200

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

1 962 000

0

1 962 000

1 962 000

1 962 000

75

K1105

Végkielégítés

0

0

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

873 000

127 000

1 000 000

918 000

82 000

1 000 000

79

K1112

Szociális támogatások

0

0

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

4 525 000

2 175 000

6 700 000

4 705 000

1 995 000

6 700 000

81

K12

Külső személyi juttatások

28 669 600

0

28 669 600

28 669 600

0

28 669 600

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

15 069 600

0

15 069 600

15 069 600

15 069 600

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

6 600 000

0

6 600 000

6 600 000

6 600 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

7 000 000

0

7 000 000

7 000 000

7 000 000

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 799 474

5 371 406

16 170 880

10 847 954

4 891 510

15 739 464

86

Szociális hozzájárulási adó

10 799 474

5 371 406

16 170 880

10 847 954

4 891 510

15 739 464

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

323 408 457

35 483 800

358 892 257

324 039 757

31 767 800

355 807 557

92

K31

Készletbeszerzés

11 340 000

1 680 000

13 020 000

11 690 000

1 330 000

13 020 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

2 060 300

1 339 700

3 400 000

2 076 300

1 323 700

3 400 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

178 790 057

25 505 000

204 295 057

178 432 557

23 005 000

201 437 557

95

K331

Közüzemi díjak

31 800 000

3 500 000

35 300 000

39 050 000

3 500 000

42 550 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

57 985 000

15 000

58 000 000

57 985 000

15 000

58 000 000

97

K333

Bérleti és lízing díjak

16 420 000

580 000

17 000 000

16 420 000

580 000

17 000 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

7 380 000

2 620 000

10 000 000

7 380 000

2 620 000

10 000 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

10 250 000

10 250 000

-7 250 000

10 250 000

3 000 000

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

20 817 500

3 540 000

24 357 500

17 960 000

3 540 000

21 500 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

44 387 557

5 000 000

49 387 557

46 887 557

2 500 000

49 387 557

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

2 415 200

12 000

2 427 200

2 188 000

12 000

2 200 000

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

128 802 900

6 947 100

135 750 000

129 652 900

6 097 100

135 750 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

48 282 200

6 717 800

55 000 000

49 132 200

5 867 800

55 000 000

105

K352

Fizetendő áfa

72 550 000

0

72 550 000

72 550 000

72 550 000

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

8 000

192 000

200 000

8 000

192 000

200 000

107

K355

Egyéb dologi kiadások

7 962 700

37 300

8 000 000

7 962 700

37 300

8 000 000

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

11 000 000

11 000 000

11 000 000

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

671 953 105

0

671 953 105

633 183 459

0

633 183 459

110

K502

Elvonások és befizetések

38 769 646

0

38 769 646

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

362 085 459

0

362 085 459

362 085 459

362 085 459

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

261 098 000

0

261 098 000

261 098 000

261 098 000

115

K513

Tartalékok

10 000 000

0

10 000 000

10 000 000

0

10 000 000

116

Általános tartalék

10 000 000

0

10 000 000

10 000 000

10 000 000

117

Céltartalék

0

0

118

K6

Beruházások

320 499 777

74 600 000

395 099 777

0

74 600 000

74 600 000

119

Beruházások

233 964 837

55 256 307

289 221 144

0

55 256 307

55 256 307

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

86 534 940

19 343 693

105 878 633

0

19 343 693

19 343 693

121

K7

Felújítások

132 372 400

54 102 000

186 474 400

0

54 102 000

54 102 000

122

Felújítások

96 631 852

42 600 000

139 231 852

0

42 600 000

42 600 000

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

35 740 548

11 502 000

47 242 548

0

11 502 000

11 502 000

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 552 756 087

211 225 716

1 763 981 803

1 062 166 970

203 338 310

1 265 505 280

126

K9

Finanszírozási kiadások

334 200 018

0

334 200 018

334 200 018

0

334 200 018

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

334 200 018

334 200 018

334 200 018

334 200 018

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

1 886 956 105

211 225 716

2 098 181 821

1 396 366 988

203 338 310

1 599 705 298

134

Költségvetési hiány/többlet

0

0

8. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

-

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

-

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

-

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

-

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

-

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

-

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

-

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

-

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

-

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

-

-

-

16

B31

Jövedelemadók

-

17

B34

Vagyoni típusú adók

-

-

-

18

Építményadó

-

19

Magánszemélyek kommunális adója

-

20

Telekadó

-

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

-

-

-

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

-

23

B354

Gépjárműadók

-

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

-

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

-

-

-

26

Közterülethasználati díj

-

27

Talajterhelési díj

-

28

Környezetvédelmi bírság

-

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

-

30

Egyéb bírság (adó)

-

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

-

32

B4

Működési bevételek

7 631 000

-

7 631 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

-

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2 644 000

2 644 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

4 987 000

4 987 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

-

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

-

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

-

40

Osztalékok

-

41

B405

Ellátási díjak

-

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

44

B408

Kamatbevételek

-

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

-

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

-

47

B411

Egyéb működési bevételek

-

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

-

50

B52

Ingatlanok értékesítése

-

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

52

B54

Részesedések értékesítése

-

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

-

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

-

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

7 631 000

-

7 631 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

180 982 626

180 982 626

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

-

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

180 982 626

180 982 626

65

Működési pénzmaradvány

180 982 626

180 982 626

66

Fejlesztési pénzmaradvány

-

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

-

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-

69

B7+B8

Bevételek összesen

188 613 626

-

188 613 626

70

K1

Személyi juttatások

62 961 290

-

62 961 290

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

35 471 690

-

35 471 690

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

30 762 690

30 762 690

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

-

-

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

112 000

112 000

75

K1105

Végkielégítés

-

-

76

K1106

Jubileumi jutalom

-

-

77

K1107

Béren kívüli juttatások

-

-

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

772 000

772 000

79

K1112

Szociális támogatások

-

-

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

3 825 000

3 825 000

81

K12

Külső személyi juttatások

27 489 600

-

27 489 600

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

15 069 600

15 069 600

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

5 420 000

5 420 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

7 000 000

7 000 000

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 676 498

-

8 676 498

86

Szociális hozzájárulási adó

8 676 498

8 676 498

87

Rehabilitációs hozzájárulás

-

88

Egészségügyi hozzájárulás

-

89

Táppénz hozzájárulás

-

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

-

91

K3

Dologi kiadások

164 943 297

-

164 943 297

92

K31

Készletbeszerzés

2 490 000

2 490 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

-

-

94

K33

Szolgáltatási kiadások

61 537 557

-

61 537 557

95

K331

Közüzemi díjak

-

-

96

K332

Vásárolt élelmezés

7 985 000

7 985 000

97

K333

Bérleti és lízing díjak

-

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

2 005 000

2 005 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

-

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

16 460 000

16 460 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

35 087 557

35 087 557

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

2 188 000

2 188 000

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

98 727 740

-

98 727 740

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

20 257 040

20 257 040

105

K353

Kamatkiadások

72 550 000

72 550 000

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

8 000

8 000

107

K355

Egyéb dologi kiadások

5 912 700

5 912 700

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

-

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

13 428 000

-

13 428 000

110

K502

Elvonások és befizetések

-

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

-

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

-

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

-

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 428 000

3 428 000

115

K513

Tartalékok

10 000 000

-

10 000 000

116

Általános tartalék

10 000 000

10 000 000

117

Céltartalék

-

118

K6

Beruházások

69 393 000

-

69 393 000

119

Beruházások

51 156 307

51 156 307

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

18 236 693

18 236 693

121

K7

Felújítások

30 491 965

-

30 491 965

122

Felújítások

24 009 420

24 009 420

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

6 482 545

6 482 545

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

349 894 050

-

349 894 050

126

K9

Finanszírozási kiadások

-

-

-

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

-

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

-

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

-

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

-

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-

133

K8+K9

Kiadások összesen

349 894 050

-

349 894 050

134

Költségvetési hiány/többlet

699 788 100

-

699 788 100

9. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

013320 Köztemető-fenntartás és - működtetés

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

45720

0

45 720

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

36000

36 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

9720

9 720

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

45720

0

45 720

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

45720

0

45 720

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

2 510 000

0

2 510 000

92

K31

Készletbeszerzés

150 000

150 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

1 830 000

0

1 830 000

95

K331

Közüzemi díjak

650 000

650 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

30 000

30 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

1 150 000

1 150 000

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

530 000

0

530 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

530 000

530 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 510 000

0

2 510 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

2 510 000

0

2 510 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-2 464 280

0

-2 464 280

10. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

0

0

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

23 610 035

0

23 610 035

122

Felújítások

18 590 580

18 590 580

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

5 019 455

5 019 455

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

23 610 035

0

23 610 035

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

23 610 035

0

23 610 035

134

Költségvetési hiány/többlet

-23 610 035

0

-23 610 035

11. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

045170 Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

13 000 000

13 000 000

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

13 000 000

13 000 000

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

13 000 000

13 000 000

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

93 700 000

93 700 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

74 000 000

74 000 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 700 000

19 700 000

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

106 700 000

106 700 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

106 700 000

106 700 000

70

K1

Személyi juttatások

0

20 702 000

20 702 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

20 702 000

20 702 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

19 800 000

19 800 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

82 000

82 000

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

820 000

820 000

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

2 691 260

2 691 260

86

Szociális hozzájárulási adó

2 691 260

2 691 260

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

9 500 000

9 500 000

92

K31

Készletbeszerzés

640 000

640 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

933 700

933 700

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

6 445 000

6 445 000

95

K331

Közüzemi díjak

100 000

100 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

15 000

15 000

97

K333

Bérleti és lízing díjak

580 000

580 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

2 500 000

2 500 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

3 250 000

3 250 000

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

12 000

12 000

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

1 469 300

1 469 300

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

1 240 000

1 240 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

192 000

192 000

107

K355

Egyéb dologi kiadások

37 300

37 300

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

508 000

508 000

119

Beruházások

400 000

400 000

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

108 000

108 000

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

33 401 260

33 401 260

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

0

33 401 260

33 401 260

134

Költségvetési hiány/többlet

0

73 298 740

73 298 740

12. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

047120 Piac üzemeltetése

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

47 000 000

47 000 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

38 000 000

38 000 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

8 000 000

8 000 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 000 000

1 000 000

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

47 000 000

47 000 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

47 000 000

47 000 000

70

K1

Személyi juttatások

0

17 275 000

17 275 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

17 275 000

17 275 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

16 100 000

16 100 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

1 175 000

1 175 000

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

2 200 250

2 200 250

86

Szociális hozzájárulási adó

2 200 250

2 200 250

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

22 267 800

22 267 800

92

K31

Készletbeszerzés

690 000

690 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

390 000

390 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

16 560 000

16 560 000

95

K331

Közüzemi díjak

3 400 000

3 400 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

120 000

120 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

7 000 000

7 000 000

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

3 540 000

3 540 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

2 500 000

2 500 000

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

4 627 800

4 627 800

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

4 627 800

4 627 800

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

2 540 000

2 540 000

119

Beruházások

2 000 000

2 000 000

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

540 000

540 000

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

44 283 050

44 283 050

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

0

44 283 050

44 283 050

134

Költségvetési hiány/többlet

0

2 716 950

2 716 950

13. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

051030 Nem veszélyes hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

65

Működési pénzmaradvány

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

77

K1107

Béren kívüli juttatások

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

91

K3

Dologi kiadások

10 538 000

0

10 538 000

92

K31

Készletbeszerzés

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

94

K33

Szolgáltatási kiadások

8 298 000

0

8 298 000

95

K331

Közüzemi díjak

96

K332

Vásárolt élelmezés

97

K333

Bérleti és lízing díjak

148 000

148 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

8 150 000

8 150 000

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

2 240 000

0

2 240 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

2 240 000

2 240 000

105

K353

Kamatkiadások

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

10 538 000

0

10 538 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

10 538 000

0

10 538 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-10 538 000

0

-10 538 000

14. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

072111 Háziorvosi alapellátás

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

-

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

-

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

-

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

-

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

-

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

-

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

-

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

-

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

-

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

-

15

B3

Közhatalmi bevételek

-

-

-

16

B31

Jövedelemadók

-

17

B34

Vagyoni típusú adók

-

-

-

18

Építményadó

-

19

Magánszemélyek kommunális adója

-

20

Telekadó

-

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

-

-

-

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

-

23

B354

Gépjárműadók

-

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

-

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

-

-

-

26

Közterülethasználati díj

-

27

Talajterhelési díj

-

28

Környezetvédelmi bírság

-

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

-

30

Egyéb bírság (adó)

-

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

-

32

B4

Működési bevételek

1 800 000

-

1 800 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

-

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

1 800 000

1 800 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

-

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

-

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

-

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

-

40

Osztalékok

-

41

B405

Ellátási díjak

-

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

44

B408

Kamatbevételek

-

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

-

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

-

47

B411

Egyéb működési bevételek

-

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

-

50

B52

Ingatlanok értékesítése

-

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

52

B54

Részesedések értékesítése

-

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

-

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

-

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

-

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

1 800 000

-

1 800 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

-

-

-

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

-

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

-

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-

65

Működési pénzmaradvány

-

66

Fejlesztési pénzmaradvány

-

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

-

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-

69

B7+B8

Bevételek összesen

1 800 000

-

1 800 000

70

K1

Személyi juttatások

-

-

-

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

-

-

-

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

-

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

-

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

-

75

K1105

Végkielégítés

-

76

K1106

Jubileumi jutalom

-

77

K1107

Béren kívüli juttatások

-

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

-

79

K1112

Szociális támogatások

-

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

-

81

K12

Külső személyi juttatások

-

-

-

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

-

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

-

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

-

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

-

-

-

86

Szociális hozzájárulási adó

-

87

Rehabilitációs hozzájárulás

-

88

Egészségügyi hozzájárulás

-

89

Táppénz hozzájárulás

-

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

-

91

K3

Dologi kiadások

2 463 000

-

2 463 000

92

K31

Készletbeszerzés

-

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

170 000

170 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

1 748 000

-

1 748 000

95

K331

Közüzemi díjak

1 748 000

1 748 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

-

97

K333

Bérleti és lízing díjak

-

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

-

99

K335

Közvetített szolgáltatások

-

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

-

101

K337

Egyéb szolgáltatások

-

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

-

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

545 000

-

545 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

545 000

545 000

105

K353

Kamatkiadások

-

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

-

107

K355

Egyéb dologi kiadások

-

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

-

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

-

-

-

110

K502

Elvonások és befizetések

-

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

-

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

-

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

-

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

-

115

K513

Tartalékok

-

-

-

116

Általános tartalék

-

117

Céltartalék

-

118

K6

Beruházások

-

-

-

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

-

-

-

122

Felújítások

-

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

-

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 463 000

-

2 463 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

-

-

-

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

-

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

-

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

-

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

-

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-

133

K8+K9

Kiadások összesen

2 463 000

-

2 463 000

134

Költségvetési hiány/többlet

- 663 000

-

- 663 000

15. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

081030 Sportlétesítmények működtetése és fejlesztése

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

1 905 000

0

1 905 000

92

K31

Készletbeszerzés

1 500 000

1 500 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

405 000

0

405 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

405 000

405 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 950 000

0

1 950 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

1 950 000

0

1 950 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-1 950 000

0

-1 950 000

16. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

081041 Versenysport-és utánpótlás- nevelés tevékenység és támogatás

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

0

0

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

14 650 000

0

14 650 000

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 650 000

14 650 000

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

14 650 000

0

14 650 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

14 650 000

0

14 650 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-14 650 000

0

-14 650 000

17. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

081043 Iskolai, diáksport- tevékenység és támogatása

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

0

0

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 500 000

0

1 500 000

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 500 000

1 500 000

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 500 000

0

1 500 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

1 500 000

0

1 500 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-1 500 000

0

-1 500 000

18. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

064010 Közvilágítás

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

49 817 000

0

49 817 000

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

35 702 000

0

35 702 000

95

K331

Közüzemi díjak

18 402 000

18 402 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

15 400 000

15 400 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

1 900 000

1 900 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

14 115 000

0

14 115 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

14 115 000

14 115 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

49 817 000

0

49 817 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

49 817 000

0

49 817 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-49 817 000

0

-49 817 000

19. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

066010 Zöldterület-kezelés

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

1 080 000

1 080 000

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 080 000

1 080 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

13 200

0

13 200

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

13 000

13 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

200

200

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

13 200

1 080 000

1 093 200

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

1 080 000

1 093 200

70

K1

Személyi juttatások

0

3 691 510

3 691 510

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

3 691 510

3 691 510

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 466 510

3 466 510

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

45 000

45 000

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

180 000

180 000

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

479 896

479 896

86

Szociális hozzájárulási adó

479 896

479 896

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

3 716 000

3 716 000

92

K31

Készletbeszerzés

350 000

350 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

16 000

16 000

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

2 500 000

2 500 000

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

2 500 000

2 500 000

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

850 000

850 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

850 000

850 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

120 760 000

0

120 760 000

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

120 760 000

120 760 000

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

120 760 000

7 887 406

128 647 406

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

120 760 000

7 887 406

128 647 406

134

Költségvetési hiány/többlet

-120 760 000

-6 807 406

-127 554 206

20. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

-

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

-

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

-

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

-

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

-

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

-

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

-

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

-

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

-

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

-

-

-

16

B31

Jövedelemadók

-

17

B34

Vagyoni típusú adók

-

-

-

18

Építményadó

-

19

Magánszemélyek kommunális adója

-

20

Telekadó

-

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

-

-

-

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

-

23

B354

Gépjárműadók

-

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

-

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

-

-

-

26

Közterülethasználati díj

-

27

Talajterhelési díj

-

28

Környezetvédelmi bírság

-

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

-

30

Egyéb bírság (adó)

-

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

-

32

B4

Működési bevételek

25 520 000

-

25 520 000

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

-

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

16 520 000

16 520 000

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

9 000 000

9 000 000

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

-

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

-

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

-

40

Osztalékok

-

41

B405

Ellátási díjak

-

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

44

B408

Kamatbevételek

-

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

-

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

-

47

B411

Egyéb működési bevételek

-

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

25 520 000

-

25 520 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

65

Működési pénzmaradvány

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

25 520 000

-

25 520 000

70

K1

Személyi juttatások

9 010 000

-

9 010 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

7 830 000

-

7 830 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

5 200 000

5 200 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

-

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

1 850 000

1 850 000

75

K1105

Végkielégítés

-

76

K1106

Jubileumi jutalom

-

77

K1107

Béren kívüli juttatások

-

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

80 000

80 000

79

K1112

Szociális támogatások

-

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

700 000

700 000

81

K12

Külső személyi juttatások

1 180 000

-

1 180 000

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

-

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

1 180 000

1 180 000

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

-

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 183 000

-

1 183 000

86

Szociális hozzájárulási adó

1 183 000

1 183 000

87

Rehabilitációs hozzájárulás

-

88

Egészségügyi hozzájárulás

-

89

Táppénz hozzájárulás

-

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

-

91

K3

Dologi kiadások

35 857 300

-

35 857 300

92

K31

Készletbeszerzés

6 000 000

6 000 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

1 890 300

1 890 300

94

K33

Szolgáltatási kiadások

16 817 000

-

16 817 000

95

K331

Közüzemi díjak

11 000 000

11 000 000

96

K332

Vásárolt élelmezés

-

97

K333

Bérleti és lízing díjak

872 000

872 000

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

3 445 000

3 445 000

99

K335

Közvetített szolgáltatások

-

-

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 500 000

1 500 000

101

K337

Egyéb szolgáltatások

-

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

-

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

11 150 000

-

11 150 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

9 100 000

9 100 000

105

K353

Kamatkiadások

-

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

-

107

K355

Egyéb dologi kiadások

2 050 000

2 050 000

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

120 760 000

-

120 760 000

110

K502

Elvonások és befizetések

-

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

-

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

-

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

-

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

120 760 000

120 760 000

115

K513

Tartalékok

-

-

-

116

Általános tartalék

-

117

Céltartalék

-

118

K6

Beruházások

2 159 000

-

2 159 000

119

Beruházások

1 700 000

1 700 000

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

459 000

459 000

121

K7

Felújítások

-

-

-

122

Felújítások

-

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

-

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

168 969 300

-

168 969 300

126

K9

Finanszírozási kiadások

-

-

-

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

-

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

-

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

-

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

-

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-

133

K8+K9

Kiadások összesen

168 969 300

-

168 969 300

134

Költségvetési hiány/többlet

- 143 449 300

-

- 143 449 300

21. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

3 500 000

0

3 500 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 500 000

0

3 500 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 500 000

3 500 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

1 250 000

0

1 250 000

92

K31

Készletbeszerzés

1 200 000

1 200 000

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

50 000

0

50 000

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

50 000

50 000

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

4 750 000

0

4 750 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

4 750 000

0

4 750 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-4 750 000

0

-4 750 000

22. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

107051 Szociális étkezés szociális konyhán

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

24 290 080

0

24 290 080

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

23 925 000

23 925 000

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

365 080

365 080

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

24 290 080

0

24 290 080

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

65

Működési pénzmaradvány

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

24 290 080

0

24 290 080

70

K1

Személyi juttatások

3 933 000

0

3 933 000

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 933 000

0

3 933 000

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 912 000

3 912 000

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

77

K1107

Béren kívüli juttatások

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

21 000

21 000

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

508 560

0

508 560

86

Szociális hozzájárulási adó

508 560

508 560

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

91

K3

Dologi kiadások

51 040 160

0

51 040 160

92

K31

Készletbeszerzés

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

94

K33

Szolgáltatási kiadások

50 000 000

0

50 000 000

95

K331

Közüzemi díjak

96

K332

Vásárolt élelmezés

50 000 000

50 000 000

97

K333

Bérleti és lízing díjak

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

99

K335

Közvetített szolgáltatások

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

101

K337

Egyéb szolgáltatások

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

1 040 160

0

1 040 160

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

1 040 160

1 040 160

105

K353

Kamatkiadások

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

55 481 720

0

55 481 720

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

55 481 720

0

55 481 720

134

Költségvetési hiány/többlet

-31 191 640

0

-31 191 640

23. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

107060 Egyéb szociális és pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

27

Talajterhelési díj

28

Környezetvédelmi bírság

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

30

Egyéb bírság (adó)

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

65

Működési pénzmaradvány

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

77

K1107

Béren kívüli juttatások

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

91

K3

Dologi kiadások

0

0

0

92

K31

Készletbeszerzés

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

99

K335

Közvetített szolgáltatások

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

101

K337

Egyéb szolgáltatások

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

11 000 000

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

11 000 000

0

11 000 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

11 000 000

0

11 000 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-11 000 000

0

-11 000 000

24. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

900020 Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei ÁH-n kívülről (adóbevétel)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

480 000 000

0

480 000 000

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

175 000 000

0

175 000 000

18

Építményadó

150 000 000

150 000 000

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

25 000 000

25 000 000

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

300 000 000

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

200 000 000

200 000 000

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

100 000 000

100 000 000

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000 000

0

5 000 000

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

1 000 000

1 000 000

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

4 000 000

4 000 000

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

480 000 000

0

480 000 000

60

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

0

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

480 000 000

0

480 000 000

70

K1

Személyi juttatások

0

0

0

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

86

Szociális hozzájárulási adó

0

0

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

0

0

0

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

110

K502

Elvonások és befizetések

0

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

0

0

0

119

Beruházások

0

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

121

K7

Felújítások

0

0

0

122

Felújítások

0

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

0

0

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

0

0

0

134

Költségvetési hiány/többlet

480 000 000

0

480 000 000

25. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B31

Jövedelemadók

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

0

0

0

18

Építményadó

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

0

20

Telekadó

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

23

B354

Gépjárműadók

0

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

26

Közterülethasználati díj

0

27

Talajterhelési díj

0

28

Környezetvédelmi bírság

0

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

30

Egyéb bírság (adó)

0

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

32

B4

Működési bevételek

0

0

0

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

36

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

40

Osztalékok

0

41

B405

Ellátási díjak

0

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

44

B408

Kamatbevételek

0

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

47

B411

Egyéb működési bevételek

0

48

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

49

B51

Immateriális javak értékesítése

0

50

B52

Ingatlanok értékesítése

0

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

52

B54

Részesedések értékesítése

0

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

60

B8

Finanszírozási bevételek

498 476 523

498 476 523

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

498 476 523

498 476 523

65

Működési pénzmaradvány

0

66

Fejlesztési pénzmaradvány

498 476 523

498 476 523

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

69

B7+B8

Bevételek összesen

498 476 523

0

498 476 523

70

K1

Személyi juttatások

3 318 584

0

3 318 584

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 318 584

0

3 318 584

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 318 584

3 318 584

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

75

K1105

Végkielégítés

0

76

K1106

Jubileumi jutalom

0

77

K1107

Béren kívüli juttatások

0

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

79

K1112

Szociális támogatások

0

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

81

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

431 416

0

431 416

86

Szociális hozzájárulási adó

431 416

431 416

87

Rehabilitációs hozzájárulás

0

88

Egészségügyi hozzájárulás

0

89

Táppénz hozzájárulás

0

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

91

K3

Dologi kiadások

3 084 700

0

3 084 700

92

K31

Készletbeszerzés

0

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

94

K33

Szolgáltatási kiadások

2 857 500

0

2 857 500

95

K331

Közüzemi díjak

0

96

K332

Vásárolt élelmezés

0

97

K333

Bérleti és lízing díjak

0

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

99

K335

Közvetített szolgáltatások

0

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

2 857 500

2857500

101

K337

Egyéb szolgáltatások

0

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

227 200

227200

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

105

K353

Kamatkiadások

0

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

107

K355

Egyéb dologi kiadások

0

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

38 769 646

0

38 769 646

110

K502

Elvonások és befizetések

38 769 646

38 769 646

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

115

K513

Tartalékok

0

0

0

116

Általános tartalék

0

117

Céltartalék

0

118

K6

Beruházások

320 499 777

0

320 499 777

119

Beruházások

233 964 837

233 964 837

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

86 534 940

86 534 940

121

K7

Felújítások

132 372 400

0

132 372 400

122

Felújítások

96 631 852

96 631 852

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

35 740 548

35 740 548

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

498 476 523

0

498 476 523

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

498 476 523

0

498 476 523

134

Költségvetési hiány/többlet

0

0

0

26. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

018010, 018030 elszámolások központi költségvetéssel, intézményekkel

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

643 365 191

-

643 365 191

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

643 365 191

-

643 365 191

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

240 070 495

240 070 495

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

211 992 528

211 992 528

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

179 378 524

179 378 524

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 923 644

11 923 644

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

-

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

-

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

-

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

-

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

81 277 481

81 277 481

15

B3

Közhatalmi bevételek

-

-

-

16

B31

Jövedelemadók

17

B34

Vagyoni típusú adók

-

-

-

18

Építményadó

19

Magánszemélyek kommunális adója

20

Telekadó

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

-

-

-

22

B351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

23

B354

Gépjárműadók

24

B355

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

25

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

-

-

-

26

Közterülethasználati díj

-

27

Talajterhelési díj

-

28

Környezetvédelmi bírság

-

29

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

-

30

Egyéb bírság (adó)

-

31

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

-

32

B4

Működési bevételek

-

-

-

33

B401

Készletértékesítés ellenértéke

34

B402

Szolgáltatások ellenértéke

35

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

36

B404

Tulajdonosi bevételek

-

-

-

37

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

38

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

39

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

40

Osztalékok

41

B405

Ellátási díjak

-

42

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

43

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

44

B408

Kamatbevételek

45

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

46

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

47

B411

Egyéb működési bevételek

48

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

49

B51

Immateriális javak értékesítése

50

B52

Ingatlanok értékesítése

51

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

52

B54

Részesedések értékesítése

53

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

54

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

55

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

56

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

57

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

59

B1-B7

Költségvetési bevételek

724 642 672

-

724 642 672

60

B8

Finanszírozási bevételek

61

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

64

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

65

Működési pénzmaradvány

66

Fejlesztési pénzmaradvány

67

B816

Központi, irányító szervi támogatás

68

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

69

B7+B8

Bevételek összesen

724 642 672

-

724 642 672

70

K1

Személyi juttatások

-

-

-

71

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

-

-

-

72

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

-

73

K1103

Céljuttatás, projektprémium

74

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

75

K1105

Végkielégítés

76

K1106

Jubileumi jutalom

77

K1107

Béren kívüli juttatások

78

K1109

Közlekedési költségtérítés

-

79

K1112

Szociális támogatások

80

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

81

K12

Külső személyi juttatások

-

-

-

82

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

83

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

84

K123

Egyéb külső személyi juttatások

85

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

-

-

-

86

Szociális hozzájárulási adó

-

-

87

Rehabilitációs hozzájárulás

88

Egészségügyi hozzájárulás

89

Táppénz hozzájárulás

90

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

91

K3

Dologi kiadások

-

-

-

92

K31

Készletbeszerzés

93

K32

Kommunikációs szolgáltatások

94

K33

Szolgáltatási kiadások

-

-

-

95

K331

Közüzemi díjak

96

K332

Vásárolt élelmezés

-

97

K333

Bérleti és lízing díjak

98

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

99

K335

Közvetített szolgáltatások

100

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

101

K337

Egyéb szolgáltatások

102

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

103

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

-

-

-

104

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

-

105

K353

Kamatkiadások

106

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

107

K355

Egyéb dologi kiadások

108

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

-

109

K5

Egyéb működési célú kiadások

362 085 459

-

362 085 459

110

K502

Elvonások és befizetések

111

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

112

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

362 085 459

362 085 459

113

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

114

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

115

K513

Tartalékok

-

-

-

116

Általános tartalék

117

Céltartalék

118

K6

Beruházások

-

-

-

119

Beruházások

120

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

121

K7

Felújítások

-

-

-

122

Felújítások

123

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

362 085 459

-

362 085 459

126

K9

Finanszírozási kiadások

334 200 018

-

334 200 018

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

128

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

129

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

130

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

334 200 018

334 200 018

131

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

-

-

-

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

133

K8+K9

Kiadások összesen

696 285 477

-

696 285 477

134

Költségvetési hiány/többlet

28 357 195

-

28 357 195

27. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek (adatok Ft-ban)

1. Bevételek

Pénzmaradvány

A

B

C

D

1

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

Összes

2024

2025

2

TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BA1-2022-00006, Harkányi piaccsarnok épületének felújítása

279 233 716

138 857 850

140 375 866

4

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00027, A Harkányi Arborétum zöldterületeinek rekonstrukciója

128 746 870

128 746 870

6

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00028, Közterületek rekonstrukciója, sportcsarnok fejlesztése, sportlétesítmények kialakítása Harkányban

188 404 882

188 404 882

8

TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00060, Lanka csatorna fejlesztése

5 916 488

5 916 488

10

TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00061, Harkány csapadék elvezetési rendszerének fejlesztése

811 655

811 655

12

VP6-7.2.1.1-21 Út, Külterületi helyi közutak fejlesztése

310 917

310 917

14

VP6-7.2.1.1-20 Piac, Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése

-

-

16

TOP-1.1.3-16BA1-2017-00003 Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban

23 919 698

23 919 698

18

EFOP-3.3.2-16-2016-00204 Harkány Város Kulturális értékeinek erősítése az oktatásban

10 153 325

10 153 325

20

EFOP-3.7.3-16-2017-00233 Élethosszig tartó tanulás Harkány Városában

1 354 838

1 354 838

Összes Pénzmaradvány

638 852 389

498 476 523

140 375 866

2. Kiadások

Kiadás

A

B

C

1

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

2024

2025

2

TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BA1-2022-00006, Harkányi piaccsarnok épületének felújítása

138 857 850

140 375 866

4

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00027, A Harkányi Arborétum zöldterületeinek rekonstrukciója

128 746 870

6

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00028, Közterületek rekonstrukciója, sportcsarnok fejlesztése, sportlétesítmények kialakítása Harkányban

188 404 882

8

TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00060, Lanka csatorna fejlesztése

5 916 488

10

TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00061, Harkány csapadék elvezetési rendszerének fejlesztése

811 655

12

VP6-7.2.1.1-21 Út, Külterületi helyi közutak fejlesztése

310 917

14

VP6-7.2.1.1-20 Piac, Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése

-

16

TOP-1.1.3-16BA1-2017-00003 Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban

23 919 698

18

EFOP-3.3.2-16-2016-00204 Harkány Város Kulturális értékeinek erősítése az oktatásban

10 153 325

20

EFOP-3.7.3-16-2017-00233 Élethosszig tartó tanulás Harkány Városában

1 354 838

Összes kiadás

498 476 523

140 375 866

28. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Működésre és fejlesztésre átadott pénzeszközök

Sorszám

Államháztartáson belüli támogatott szervezet neve

2024 eredeti ei

1

1

Harkányi Körzeti Óvodai Társulás

361 085 459

2

2

Villányi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Társulás

0

3

3.

Bursa Hungarica

1 000 000

4

Áht-on belüli támogatott összesen:

362 085 459

5

Államháztartáson kívüli támogatott szervezet neve

2024 eredeti ei

6

1

Városgazdálkodási Zrt.

241 520 000

7

2

Harkányi Turisztikai Egyesület (támogatás/eszk.vásárlás)

0

8

3

Harkányfürdő Sportegyesület:

9

3.1.

-működési támogatás

13 450 000

10

3.2

-Versenyek megrendezésének támogatása

1 200 000

11

Harkány SE összesen:

14 650 000

12

4

Harkányi Diáksport Egyesület

1 500 000

13

5

Harkányi Kulturális Egyesület

2 528 000

14

6

Kanizsai Dorottya Fúvószenekar

900 000

15

3.1, 3.2, 4., 5., 6. összesen

Civil szervezetek Összesen:

19 578 000

16

Áht-on kívüli támogatott összesen

261 098 000

17

Mindösszesen

623 183 459

29. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzatának 2024. évi tartalékai

A

B

C

D

1

Céltartalék (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

Jelenlegi és jövőbenii pályázatokhoz önerő

3

Hulladéklerakó rekultivációja

4

Céltartalék összesen

5

Általános tartalék

10 000 000

10 000 000

6

Tartalék összesen

10 000 000

10 000 000

30. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzata által folyósított ellátások

A

B

1

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások (adatok Ft-ban)

Eredeti előirányzat

2

Köztemetés

300 000

3

Lakásfenntartási támogatás

1 250 000

4

Települési támogatás

365 000

5

Rendkívüli települési támogatás

1 300 000

6

Gyógyszertámogatás

130 000

7

65 év felettiek támogatása

2 975 000

8

Tanévkezdési támogatás

4 500 000

9

Szülési támogatás

60 000

10

Temetési támogatás

120 000

11

Összesen

11 000 000

31. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi közvetett támogatások (kedvezmények) bemutatása

sorszám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül
elérhető bevétel

Kedvezmények
összege 2023 tény

Kedvezmények
összege 2024 terv

1

2

3

4

4

1.

Ellátottak térítési díjának csökkentése, elengedése

2.

Ellátottak kártérítésének csökkentése, elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásvásárláshoz nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Építményadóból biztosított kedvezmény, mentesség

24 190

25 100

6.

Telekadóból biztosított kedvezmény, mentesség

2 489

2 489

7.

Kommunális adóból biztosított kedvezmény, mentesség

8.

Iparűzésiadóból biztosított kedvezmény, mentesség

9.

Pótlékból biztosított kedvezmény, mentesség (méltányosság)

10.

Mulasztási bírságból biztosított kedvezmény, mentesség

11.

Talajterhelési díjból biztosított kedvezmény, mentesség

39

1 220

12.

Gépjárműadóból, egyéb helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség

0

0

13.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

14.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Egyéb kedvezmény / ingyenes parkolóbérlet

0

0

16.

Egyéb kölcsön elengedése

Összesen

0

26 718

28 809

A fenti sorszámból:

5.

- az Art. 201. §-a alapján adott kedvezmény

0

0

- Htv. 3. § szerinti mentesség

725

725

- helyi adókról szóló 31/2015.(XI.30.) rendelet 5§(1)d szerinti kedvezmény

23 465

24 320

6.

- Htv. 3. § szerinti mentesség

2 389

2 389

- helyi adókról szóló 31/2015.(XI.30.) rendelet 13§(1) f. pontja szerinti kedvezmény

100

100

11.

- az Art. 201. §-a alapján adott kedvezmény

- a Talajterhelési díjról szóló rendelet 4. §. (a). alapján adott kedvezmény

39

100

- a Talajterhelési díjról szóló rendelet 4. §. (b). alapján adott kedvezmény

0

750

- a Talajterhelési díjról szóló rendelet 4. §. (c). alapján adott kedvezmény

0

350

- a Talajterhelési díjról szóló rendelet 4. §. (d). alapján adott kedvezmény

0

20

12.

1991. évi LXXXII. törvény a gépjárműadóról 5§ (f) (20 adózó)

0

0

1991. évi LXXXII. törvény a gépjárműadóról 5§ (a) - Adóalany költségvetési szervt (1 adózó)

0

0

15.

A fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló önk-i rend. 7. § (4b) pontja

0

0

32. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi előirányzat felhasználási ütemterv (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Rovat-szám

Megnevezés

Összesen

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

1

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

644 445 191

78 105 784

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

51 485 401

2

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

81 277 481

81 277 481

3

B3

Közhatalmi bevételek

493 000 000

2 000 000

41 083 333

60 625 000

41 083 333

41 083 333

41 083 333

41 083 333

41 083 333

60 625 000

41 083 333

41 083 333

41 083 333

4

B4

Működési bevételek

220 180 000

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

18 348 333

5

B5

Felhalmozási bevételek

0

6

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

7

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8

B8

Finanszírozási bevételek

1 019 268 514

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

84 939 043

9

B1-B8

Bevételek összesen

2 458 171 186

183 393 160

195 856 110

296 675 258

195 856 110

195 856 110

195 856 110

195 856 110

195 856 110

215 397 777

195 856 110

195 856 110

195 856 110

10

K1

Személyi juttatások

333 943 696

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

27 828 641

11

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

44 476 147

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

3 706 346

12

K3

Dologi kiadások

459 764 043

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

38 313 670

13

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

916 667

14

K5

Egyéb működési célú kiadások

671 953 105

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

55 996 092

15

ebből: átadott pénzeszköz

334 200 018

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

16

ebből:tartalékok

10 000 000

10 000 000

17

K6

Beruházások

401 359 777

28 781 743

41 244 692

55 074 362

74 412 740

51 910 576

35 460 408

27 567 975

19 540 861

16 841 605

16 841 605

16 841 605

16 841 605

18

K7

Felújítások

201 474 400

20 872 184

20 872 183

20 872 183

34 714 463

34 714 463

34 714 463

34 714 463

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

20

K9

Finanszírozási kiadások

334 200 018

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

27 850 002

21

K1-K9

Kiadások összesen

2 458 171 186

183 393 160

195 856 109

209 685 779

229 024 157

227 394 177

210 944 009

203 051 575

174 152 278

206 167 485

206 167 485

206 167 485

206 167 485

22

Bevétel-kiadás

0

1

86 989 478

-33 168 047

-31 538 067

-15 087 899

-7 195 465

21 703 832

9 230 292

-10 311 375

-10 311 375

-10 311 375

23

Göngyölített bevétel-kiadás

0

0

86 989 479

53 821 432

22 283 364

7 195 466

0

21 703 832

30 934 124

20 622 749

10 311 374

0

33. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány város Önkormányzat 2025-2026-2027. év bevételeinek és kiadásainak alakulását bemutató mérleg (adatok Ft-ban)

Ft

Ft

Megnevezés

2025

2026

2027

1.

2.

3.

4.

5.

I.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

1.

Intézményi működési bevételek

225 000 000

226 000 000

226 000 000

2.

Önkormányzat Közhatalmi bevételei

460 000 000

467 000 000

475 000 000

3.

Önkormányzat költségvetési támogatása

485 000 000

499 550 000

499 550 000

4.

Támogatásértékű bevételek, kiegészítések

0

0

5.

Végleges pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről

6.

Támogatási kölcsönök visszatérülése

7.

Pénzforgalmi működési célú költségvetési bevételek összesen (1.+..+6.)

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

8.

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

9.

Pénzforgalom nélküli működési bevételek összesen

0

0

0

10.

Költségvetési működési bevételek (7.+9.)

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

11.

Működési célú hitel

12.

Rövidlejáratú éven belüli értékpapírok

13.

Finanszírozási működési bevételek összesen (11.+12.)

0

0

0

14.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10.+13.)

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

15.

Személyi juttatások

340 000 000

344 800 000

349 696 000

16.

Munkaadókat terhelő járulékok

44 200 000

44 824 000

45 460 480

17.

Dologi kiadások

204 055 805

207 383 659

210 778 070

18.

Támogatásértékű kiadások

265 000 000

270 300 000

275 706 000

19.

Elvonások.befizetések

20.

Pénzeszközátadás,visszatérítendő pe.átad. Áht-n kívülre

250 000 000

255 000 000

260 100 000

21.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

17 000 000

20 000 000

20 000 000

22.

Pénzforgalmi működési célú költségvetési kiadások öszesen (15.+…+21.)

1 120 255 805

1 142 307 659

1 161 740 550

23.

Tartalékok

15 000 000

15 000 000

15 000 000

24.

Pénzforgalom nélküli működési kiadások összesen

15 000 000

15 000 000

15 000 000

25.

Költségvetési működési kiadások (22.+24.)

1 135 255 805

1 157 307 659

1 176 740 550

26.

Értékpapírok vásárlása (forgatási célú)

27.

Működési célú hitel visszafizetése

28.

Finanszírozási működési kiadások összesen(26.+27.)

0

0

0

29.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (25.+28.)

1 135 255 805

1 157 307 659

1 176 740 550

II.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

30.

Önkormányzatok felhalmozási és tőke jellegű bevételei

31.

Támogatásértékű bevételek, kiegészítések

32.

Végleges pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről

33.

Felhalmozási célú támogatások

34.

Pénzforgalmi felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen (30.+..+33.)

0

0

0

35.

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány

36.

Pénzforgalom nélküli felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

37.

Költségvetési felhalmozási bevételek (34.+36.)

0

0

0

38.

Felhalmozási célú hitel, kötvénykibocsátás

39.

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

40.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (37.+ 39.)

0

0

0

41.

Felújítási kiadások

1 068 757

990 132

990 132

42.

Beruházási kiadások

10 000 000

10 000 000

10 000 000

43.

Pénzügyi befektetések kiadásai

44.

Támogatásértékű kiadások

45.

Végleges pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

0

46.

Kölcsönnyújtás

47

Pénzforgalmi felhalmozási célú költségvetési kiadások öszesen (41.+…+46.)

11 068 757

10 990 132

10 990 132

48.

Tartalékok

49.

Pénzforgalom nélküli felhalmozási kiadások összesen

0

0

0

50.

Költségvetési felhalmozási kiadások (47.+49.)

11 068 757

10 990 132

10 990 132

51.

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

52.

Finanszírozási felhalmozási kiadások összesen

0

0

0

53.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (50.+52.)

11 068 757

10 990 132

10 990 132

54.

Költségvetési pénzforgalmi bevételek (7.+34.)

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

55.

Költségvetési pénzforgalom nélküli bevételek (9.+36.)

0

0

0

56.

Finanszírozási bevételek (13.+39.)

0

0

0

57.

Kiegyenlítő, függő, átfutó bevételek

60.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

61.

Költségvetési pénzforgalmi kiadások (22.+47.)

1 131 324 562

1 153 164 299

1 172 730 682

62.

Költségvetési pénzforgalom nélküli kiadások (24.+49.)

15 000 000

15 000 000

15 000 000

63.

Finanszírozási kiadások (28.+52.)

0

0

0

64.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

23 675 438

24 385 701

12 819 318

67.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 170 000 000

1 192 550 000

1 200 550 000

34. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzatának normatív állami támogatás bevételei 2024

No.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

A minimálbér és garantált bérminimum emelkedése miatt a költségvetési törvény 20. § (4) bekezdése alapján módosított fajlagos összeg

Emelt fajlagos szerinti támogatás

A pedagógus béremelés miatt a költségvetési törvény 20. § (4) bekezdése alapján módosított fajlagos összeg

Emelt fajlagos szerinti támogatás

1

1.1.1.1. Info 1

1.1.1.1. Info 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

6 000 000

19,54

117 240 000

6 633 500

129 618 590

6 633 500

129 618 590

2

1.1.1.1. Info 2

1.1.1.1. Info 2
1.1.1.1. - Info 1 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás

forint

0

117 240 000

0

129 618 590

0

129 618 590

3

1.1.1.1. Info 3

1.1.1.1. Info 3
1.1.1.1. - Info 2 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás kiegészítéssel növelt összege

forint

0

117 240 000

0

129 618 590

0

129 618 590

4

1.1.1.1.

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

forint

6 000 000

117 240 000

0

129 618 590

0

129 618 590

5

1.1.1.2. Info

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

26 000

11 091 600

26 000

11 091 600

26 000

11 091 600

6

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

26 000

11 091 600

0

11 091 600

0

11 091 600

7

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

forint

0

21 339 500

0

21 339 500

0

21 339 500

8

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

forint

0

52240000

0

52 240 000

0

52 240 000

9

1.1.1.4. Info

Településüzemeltetés - köztemető támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

1 564 170

0

1 564 170

0

1 564 170

10

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

0

1 564 170

0

1 564 170

0

1 564 170

11

1.1.1.5. Info

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

8 610 035

8 610 035

8 610 035

12

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

8 610 035

8 610 035

8 610 035

13

1.1.1.6. Info

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

15 086 400

15 086 400

15 086 400

14

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

15 086 400

15 086 400

15 086 400

15

1.1.1.7. Info

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

520 200

520 200

520 200

16

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

2550

520 200

2550

520 200

2 550

520 200

21

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

227 691 905

240 070 495

240 070 495

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

21

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

137000

159,7

21 878 900

172 374

27 528 128

172 374

27 528 128

22

1.2.1.2.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

68 500

0,0

0

86 187

0

86 187

0

23

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás – üzemeltetési támogatás

forint

0

0

0

1.2.2. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

24

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

5 980 790

14,2

84 927 218

5 980 790

84 927 218

8 372 000

118 882 400

1.2.3. Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

Alapfokozatú végzettségű

26

1.2.3.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

514 000

3,0

1 542 000

514000

1 542 000

717 000

2 151 000

27

1.2.3.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

1918000

2

3 836 000

1918000

3 836 000

2 674 000

5 348 000

1.2.4. Nemzetiségi pótlék

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

34

1.2.4.1.1.

Nemzetiségi pótlékban részesülő pedagógus - pótlék felső határa

811600

1

811 600

811600

811 600

1 434 000

1 434 000

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

40

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

4421000

10

44 210 000

5268000

52 680 000

5 268 000

52 680 000

44

1.2.6.

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

189000

21

3 969 000

189000

3 969 000

189 000

3 969 000

46

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

161 174 718

175 293 946

211 992 528

47

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

25 686 108

25 686 108

25 686 108

1.3.2. Egyes szociális és gyerekjóléti feladatok támogatása

51

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

79610

153

12 180 330

84860

12 983 580

84 860

12 983 580

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

Bölcsődei bértámogatás

102

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

7560900

1

7 560 900

7560900

7 560 900

8 522 000

8 522 000

103

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6276200

4

25 104 800

6838000

27 352 000

6 838 000

27 352 000

104

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

6 029 200

6 029 200

6 029 200

1.3.3.

Bölcsődei támogatás összesen:

38 694 900

40 942 100

41 903 200

107

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

76 561 338

79 611 788

80 572 888

108

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2961000

10,34

30 616 740

3620000

37 430 800

3 620 000

37 430 800

109

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

61 342 341

0

61 342 341

0

61 342 341

1.4.1.

Intézményi gyermekétkeztetés összesen:

91 959 081

98 773 141

98 773 141

110

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

485

67

32 495

485

32 495

485

32 495

111

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

91 991 576

98 805 636

98 805 636

113

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

forint

2213

11 923 644

2213

11 923 644

2 213

11 923 644

117

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

11 923 644

11 923 644

11 923 644

költségvetési támogatás összesen:

569 343 181

605 705 509

643 365 191

118

4.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

forint

4 380 777

4 380 777

4 380 777

Szolidaritámogatással csökkentett támogatás:

564 962 404

601 324 732

638 984 414

Szervezetenként:

Harkány Város Önkormányzata:

148 350 838

149 154 088

149 154 088

Harkányi Polgármesteri Hivatal:

117 240 000

129 618 590

129 618 590

Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok:

11 923 644

11 923 644

11 923 644

Harkányi Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha:

291 828 699

315 009 187

352 668 869

Költségvetési támogatás összesen:

569 343 181

605 705 509

643 365 191

35. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzat többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségei célok szerint, évenkénti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

Q

1

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll. éve

Érvényesség

Szerződő partner

2023.12.31-ig teljesült

2024

2025

2026

2027

2028

Összesen

2

1

Hitel:

80 000 000

0

0

0

0

0

80 000 000

3

1.1

Hosszú lejáratú hitel

2023

2024.03.31

Takarékbank Zrt

80 000 000

80 000 000

4

2

Beruházások, szolgáltatások:

158 362 865

29 308 919

28 179 321

29 327 784

30 031 550

30 188 736

305 399 176

5

2.1

telefonrendszer üzemeltetés

2017

határozatlan

Dénes György

2 417 676

544 536

598 990

658 889

724 777

797 255

5 742 123

6

2.2

Közvilágítási eszközök bérlése és üzemeltetése

2015

2028.12.11

Enerin Sümeg Energetikai Kft.

120 424 168

20 308 191

21 323 601

22 389 781

23 509 270

24 684 733

232 639 743

7

2.3

egészségház oxigén palack bérlet

2008

határozatlan

Messer Hungarogáz

872 097

216 372

216 372

216 372

216 372

216 372

1 953 957

8

2.4

belső ellenőrzés

2017

évente megújuló

King Kontroll Kft

6 720 000

960 000

0

0

0

0

7 680 000

9

2.5

óriásplakát bérlés

2024

2025.03.01

Múzeum Várkert Kft

0

304 800

0

0

0

0

304 800

10

2.6

temető kezelés

2013

2028.06.30

Csillagtűz Kft

8 534 400

1 219 200

1 219 200

1 219 200

1 219 200

609 600

14 020 800

11

2.7

parkoló iroda bérlet

2023

2027.06.30

Spar Magyarország Kft

1 008 888

1 008 888

1 008 888

1 008 888

504 444

0

4 539 996

12

2.8

hírportál üzemeltetése

2017

felmondásig

Kacsúr Tamás

13 460 000

2 520 000

2 520 000

2 520 000

2 520 000

2 520 000

26 060 000

13

2.9

tűz és munkavédelmi feladatok

2023

határozatlan

LÉ-MT Kft

1 005 840

1 097 280

1 119 226

1 141 610

1 164 442

1 187 731

6 716 129

14

2.10

földkönyv szoftver használata

2016

határozatlan

Govern-Soft Kft

799 796

169 652

173 045

173 045

173 045

173 045

1 661 628

15

2.11

zöldhulladék elhelyezés

2022

2024.12.31

Pásztor Donát

3 120 000

960 000

0

0

0

0

4 080 000

36. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Harkány Város Önkormányzata étkezésben részesülők 2024. évi térítési díjának megállapítása

1. Szociális étkeztetés térítési díja

Szociális étkeztetés 2024. évi önköltségszámítása:

2023. évben szociális étkeztetésben részesülők étkezési adagszáma:

38 785

adag / év

Szociális étkeztetés 2023. évi kiadásai:

Személyi jellegű kiadások

2 952 225

Munkaadót terhelő járulékok

381 934

Dologi kiadások

60 306 719

1 555

Működési jellegű kiadás összesen:

63 640 878 Ft

Bruttó Ft/adag

2023. évben egy étkezési adagra jutó önköltség:

Működési célú kiadások összesen

63 640 878

Ft

2021. évi étkezési adagszám

38 785

adag

Étkezési adag önköltsége:

1 641

Ft/adag

Állami támogatás:

Éves támogatás mértéke

84 860

,-Ft /fő/év

Ellátási napok

249

nap

Napi támogatás mértéke:

341

,-Ft/ fő/nap

Szociális étkezésben részesülők intézményi térítési díjának megállapítása:

Egy étkezési adag önköltsége:

1 641

,-Ft/ fő/nap

Támogatás mértéke:

341

,-Ft/ fő/nap

Önkormányzatot terhelő étkezési önköltség:

1 300

,-Ft/ fő/nap

2022. szeptember 1- től a szociális étkeztetés intézményi térítési díja áfával: 800,- Ft/fő/nap

2. Harkányi Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha élelmezési norma és térítési díj megállapítása, térítési díjak intézményi étkeztetésre, munkahelyi vendéglátásra, külső étkezők számára

1. Térítési díjak óvodai, iskolai intézményi étkeztetésnél

1.1. Óvoda

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés

Tízórai

106

126

160

Ebéd

272

299

380

Uzsonna

102

122

155

Összesen

480

547

695

1.2 Iskola 1-4 évfolyam

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés

Tízórai

122

146

185

Ebéd

311

343

435

Uzsonna

118

142

180

Összesen

551

631

800

1.3. Iskola 5-8 évfolyam

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés

Tízórai

126

150

190

Ebéd

331

366

465

Uzsonna

118

142

180

Összesen

575

658

835

2. Bölcsődei napi négyszeri étkezés térítési díja Ft/nap

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés (Ft/nap)

Étkezés

472

472

600

3. Térítési díjak intézményi alkalmazottak, illetve önkormányzati dolgozók részére iskola, óvoda konyha

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés

Ebéd

390

669

850

4. Térítési díjak külső étkezők számára iskola, óvoda konyha

Megnevezés

Élelmezési norma

2023.03.18-tól

Alap

Térítés

Ebéd

390

1126

1430

A Térítés az általános forgalmi adóval növelt összeg, Ft/fő/adag

37. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

A Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletek és a kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek a 2025-2027. közötti időszakban

Megnevezés

2 025

2 026

2 027

1

Helyi adók (építményadó, telekadó, ipa,ifa)

460 000 000

467 000 000

475 000 000

2

Tulajdonosi bevételek

3

Díjak, pótlékok, bírságok

14 000 000

14 000 000

14 000 000

4

Immateriális javak,ingatlanok, egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5

Részesedések értékesítése és részvények megszüntetéséhez kapcsolódó bevételek

6

Privatizációból származó bevételek

7

Garancia és kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

8

Saját bevételek összesen (01+…+07)

474 000 000

481 000 000

489 000 000

9

Saját bevételek 50%-a

237 000 000

240 500 000

244 500 000

10

Előző év(ek)ben keletkezett, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+17)

0

0

0

11

Hitelből eredő fizetési kötelezettségek

12

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

13

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

14

Adott váltó

15

Pénzügyi lízing

16

Halasztott fizetés

17

Kezességvállalás:

18

Tárgyévben keletkezett (keletkező) fizetési kötelezettség összesen (19+…+25)

0

0

0

19

Felvett fejlesztési célú támogatásmegelőlegező hitel tőketartozása

0

0

0

20

Felvett fejlesztési célú támogatásmegelőlegező hitel kamattartozása

0

0

0

21

Felvett fejlesztési célú támogatásmegelőlegező hitel egyéb költsége

0

0

0

22

Felvett, átvállalt kölcsön

23

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

24

Adott váltó

25

Pénzügyi lízing

26

Halasztott fizetés

27

Kezességvállalás(éven belüli folyószámlahitel)

28

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

0

0

0

38. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok díjai

1. Művelődési Ház térítési (bérleti díjak)

2019

2022

2023-2024

- Vásárok, kiállítások, konferencia kis és nagyterem egységesen: terembérlet

3750 Ft/óra

3750 Ft/óra

4950/óra

6000/óra

- Nagyterem + előtér rendezvények ( bál, koncert)

75 000 Ft / alkalom

75 000 Ft / alkalom

90000 Ft/alkalom

125 000 Ft/alkalom

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

- Lakodalom

75 000 Ft

110 000 Ft

75 000 Ft

110 000 Ft

100 000 Ft

150 000 Ft

125 000 Ft

175 000 Ft

Előtér rendezvényre max. 75 főig

85000 Ft/alkalom

Konyhahasználat

Hűtés-Fűtés nagyterem -kizárólag rendezvény, konf, esküvő esetén

1800 Ft+ÁFA/óra

Hűtés-Fűtés előtér -kizárólag rendezvény, konf, esküvő esetén

600 Ft+ ÁFA/óra

Ügyeleti díj, rendezvény napján

20000 Ft +ÁFA / alkalom

20000 Ft +ÁFA / alkalom

25000 Ft +ÁFA / alkalom

27500 Ft +ÁFA / alkalom

Eseti rendezvényen kivüli ügyeleti díj, nyitvatartási időn kívül (pl.: esküvők, bálok díszitése)

2000 Ft+ÁFA/ óra

2000 Ft+ÁFA/ óra

3000 Ft+ÁFA/ óra

3500 Ft+ÁFA/ óra

kötelező takarítási díj

20000 Ft+ÁFA/alkalom

22500 Ft+ÁFA/alkalom

Mosogatási díj

3250 Ft+ÁFA/ óra

3750 Ft+ÁFA/ óra

Terehegyi faluház *

2019

2020

2022

2023-2024

- Vásárok, kiállítások, konferencia kis és nagyterem egységesen: terembérlet

3150 Ft/óra

3250 Ft/óra

3750 Ft/óra

4250 Ft/óra

01.01-06.01. és
10.01.-12.31.

06.01.-09.30.

01.01-06.01. és
10.01.-12.31.

06.01.-09.30.

01.01-06.01. és
10.01.-12.31.

06.01.-09.30.

01.01-06.01. és
10.01.-12.31.

04.01.-09.30.

- Rendezvények( születésnap, családi nap, halotti tor, keresztelő)

Helyi lakos: ingyenes csak fűtést és takarítást kell fizetni, aminek a díja 15000 Ft/alkalom Nem helyi lakosnak: 40000 Ft / alkalom

Helyi lakosoknak: ingyenes, csak takarítási díjat kell fizetni. Nem helyi lakosoknak: 15 000 Ft / alkalom

Helyi lakos: ingyenes csak fűtést és takarítást kell fizetni, fűtés általánydíj 12500 Ft+Áfa/alkalom Nem helyi lakosnak: 55000 Ft / alkalom

Helyi lakosoknak: ingyenes, csak takarítási díjat kell fizetni. Nem helyi lakosoknak: 22 500 Ft / alkalom

Helyi lakos: ingyenes csak fűtést és takarítást kell fizetni, fűtés általánydíj 20000 Ft+Áfa/alkalom Nem helyi lakosnak: 65000 Ft / alkalom

Helyi lakosoknak: ingyenes, csak takarítási díjat kell fizetni. Nem helyi lakosoknak: 30000 Ft / alkalom

Helyi lakos: ingyenes (fűtést és takarítást fizetni kell) Nem helyi lakosnak: 65000 Ft / alkalom

Helyi lakos: ingyenes (az igény szerinti fűtést és takarítást fizetni kell) Nem helyi lakosnak: 65000 Ft / alkalom

- Rendezvények ( bál, koncert)

50 000 Ft / alkalom

35 000 Ft / alkalom

65 000 Ft / alkalom

45 000 Ft / alkalom

75 000 Ft / alkalom

55 000 Ft / alkalom

90 000 Ft / alkalom

110 000 Ft / alkalom

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

Harkányi

Vidéki

- Lakodalom

50 000 Ft / alkalom

70 000 Ft / alkalom

60 000 Ft / alkalom

80 000 Ft / alkalom

80 000 Ft / alkalom

100 000 Ft / alkalom

90 000 Ft / alkalom

110 000 Ft / alkalom

Konyhahasználat

nincs

nincs

nincs

nincs

Fűtés

Az elhasznált mennyiség után az intézmény az általa fizetendő összeget kiszámlázza

Ügyeleti díj

nincs

nincs

nincs

nincs

kötelező takarítási díj:

15000 Ft+ÁFA

15000 Ft+ÁFA

20000Ft+ÁFA

25000Ft+ÁFA

Volt Bolgármúzeum

2019

2020

2022

2023-2024

-, kiállítások, konferencia, nagyterem egységesen: terembérlet

3500 Ft/óra

3750 Ft/óra

4500Ft/óra

5500Ft/óra

- Rendezvények( születésnap, falunap, családi nap)

32500 Ft/alkalom

35000 Ft/alkalom

50000 Ft/alkalom

70000 Ft/alkalom

- Rendezvények ( bál, koncert)

55000 Ft/alkalom

60000 Ft/alkalom

80000 Ft/alkalom

100000 Ft/alkalom

- Lakodalom

65000 Ft/ alkalom

65000 Ft/alkalom

85000 Ft/alkalom

100000 Ft/alkalom

Hűtés-Fűtés

600 Ft+ÁFA/óra

Ügyeleti díj

nincs

nincs

nincs

nincs

kötelező takarítási díj

15000 Ft+ÁFA

15000 Ft+ÁFA

20000 Ft+ÁFA

22500 Ft+ÁFA

Játszóház

2019

2020

2022

2022-2023-2024

Nyelvtanfolyamok

3250 Ft/óra

x

x

x

Előadások

3250 Ft/óra

x

x

x

Születésnap / gyerekzsür

6500 Ft/alkalom

7000 Ft/alkalom

7000 Ft/alkalom

8500 Ft/alkalom

Hűtés-Fűtés

300 Ft+áfa/ óra

Harka szoba

3250 Ft/óra

3500 Ft/ óra

4000 Ft/ óra

4000 Ft/ óra

Ifjúsági Klub

3250 Ft/óra

3500 Ft/óra

4000 Ft/óra

4000 Ft/óra

Oktatóterem

3500 Ft/óra

4000 Ft/óra

4000 Ft/óra

Hűtés-fűtés (Harka, Ifj. klub, oktató terem)

300 Ft+áfa/ óra

Az intézmény vezetője, saját hatáskörében méltányossági alapon, 30 % bérletidíj kedvezményt adhat.

A helyiségeket ingyenesen használhatja Harkány Város Önkormányzata, a Harkányi Városgazdálkodási Zrt., a Harkányi Gyógyfürdő Zrt., a harkányi sportegyesületek, a harkányi oktatási intézmények,a harkányi szűlői munkaközösségek valamint a Harkányi Művészeti és Kulturális Egyesület. Harkány Város Önkormányzatán és az oktatási intézményeken kívül a kötelező takarítási és ügyeleti költségeket kötelessek megfizetni.

Zsigmondy Sétány Faházak

Alkalmi bérlet:

2022.08.01-től

közüzemi díjak:

napi bérleti díj szezonban: (05.15.-09-15. között)

20 000 Ft

Fogyasztás alapján, továbbszámlázott szolgáltatásként.

napi bérleti díj szezonon kivül: (01.01-05.14 és 09.16.-12.31. között)

10 000 Ft

Fogyasztás alapján, továbbszámlázott szolgáltatásként.

bérleti díj hosszútávú bérlés esetén:

közüzemi díjak:

éves bérleti díj (szerződéskötéstől számított 1 naptári évre):

200 000 Ft

Fogyasztás alapján, továbbszámlázott szolgáltatásként.

szezonális bérleti díj (05.15.-09.15. között)

120 000 Ft

Fogyasztás alapján, továbbszámlázott szolgáltatásként.

szezonon kivüli bérleti díj (01.01-05.14 és 09.16.-12.31. között)

80 000 Ft

Fogyasztás alapján, továbbszámlázott szolgáltatásként.

2. Eszközbérleti díjak

Eszközök bérleti díja

Bérleti díj

Sérülés és/vagy hiány esetnén fizetendő kártérítés összege

Megjegyzés és/vagy kikötés

Sörpad szett

1000 Ft + ÁFA/ nap

50000 Ft / garnitúra + ÁFA

Építő állvány szett

2 500 Ft + ÁFA / nap

250 000 Ft / garnitúra + ÁFA

Projektor

2 500 Ft + ÁFA / alkalom

500 000 Ft + ÁFA/ projektor és/vagy szervízköltség

Vetítővászon

1 000 Ft + ÁFA / alkalom

50 000 Ft / vászon + ÁFA

Mozivászon

5000 Ft + ÁFA/ alkalom

100 000 Ft / vászon + ÁFA

Notebook

1500 Ft+áfa/alkalom

300 000 Ft + ÁFA/ notebook és/vagy szervízköltség

Pulpitus

4 000 Ft + ÁFA / alkalom

300 000 FT + ÁFA

Hangtechnika komplett

80 000 Ft + ÁFA / nap

8 000 000 Ft + ÁFA/ szett és/vagy szervízköltség

Csak technikussal!

Hangtechnika konferenciához

15 000 Ft + ÁFA / nap

800 000 Ft + ÁFA/ szett és/vagy szervízköltség

Csak technikussal!

Hűtők

4000 Ft+ÁFA/nap

180000 Ft+ÁFA

Cséving

1500 Ft+ÁFA/nap

20000 Ft+ÁFA

Könyöklők

1000 Ft+ÁFA/nap

25000 Ft+ÁFA

Forralt Bor készítő

2000 Ft+ÁFA/nap

25000 Ft+ÁFA

Szállítás

200 Ft+ÁFA/Km

Technikus napi díj

50000+ ÁFA Ft / nap

Árusító faházak

12500 Ft+ÁFA/nap

Árusító faházak építése bontása

20000 Ft+ÁFA/rendezvény

HVG ZRT felé fizetendő összeg

Fesztiválsátor

1250 Ft+áfa / 3nap

Fesztiválsátor építése-bontása

150000 Ft+ ÁFA

Kés

10 Ft + ÁFA/ db

600 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Villa

10 Ft + ÁFA/ db

600 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Kanál

10 Ft + ÁFA/ db

600 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Mosogatási díj

3750 Ft + ÁFA / óra

Pecsenyés tál

100 Ft + ÁFA / db

1200 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Leveses tál

20 Ft + ÁFA / db

1200 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Lapos tányér

20 Ft + ÁFA / db

800 Ft +ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Kis tányér

20 Ft + ÁFA/ db

600 Ft +ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Fa tál

500 Ft+ ÁFA/ db

12000 Ft+ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Mosogatási díj

3750 Ft + ÁFA/ óra

Üdítős

10 Ft + ÁFA/ db

200 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Boros

10 Ft + ÁFA / db

300 Ft+ÁFA / db

Mosogatás nélkül!

Kupica

10 Ft + ÁFA / db

150 Ft +ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Pezsgős

10 Ft + ÁFA/ db

400 Ft +ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Üveg kancsó

50 Ft+ ÁFA / db

1200 Ft+ÁFA/ db

Mosogatás nélkül!

Mosogatási díj

3750 Ft + ÁFA / óra

Üveg váza

40 Ft / db

1200 Ft+ÁFA / db

Kenyérkosár és/vagy pogácsatartó

50 Ft / db

1000 Ft+ÁFA / db

Fehér abrosz

400 Ft / db

6000 Ft+ÁFA / db

Mosatással együtt!

Az eszközök ingyenesen használhatja Harkány Város Önkormányzata, valamint a Harkányi Művészeti és Kulturális Egyesület, a sportegyesületek és a szülői munkaközösségek és az alapítványi bál esetében, a SZEBB JÖVŐ ALAPÍTVÁNY. Harkány Város többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok, az eszközöket kizárólag a város érdekében tartandó rendezvények alkalmával használhatják díjmentesen, pl.: rendezvények a fürdőben, átadók, sajtótájékoztatók stb. stb. De a sérülés, vagy hiány esetén kiszabott kártérítést ezen szervezeteknek is kötelezettségük megfizetni. Az intézményvezető, saját hatáskörében, méltányossági alapon 30 % kedvezményt adhat.

3. Önkormányzati hirdetőfelületek díjszabása

Tábla helye

Darabszám

Méret

Ár/oldal/év

Bajcsy Zsililnszky u.-Liszt F. kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L. u. 13. előtt

2

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L. u. 24-26 előtt

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L. u. 40 előtt

3

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L u 46. előtt

6

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L. u. 70 előtt

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Kossuth L. u. Spar előtt

6

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Arany J. u.- Táncsics kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Petőfi utca-Táncsics kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady-József A. u. kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady-Berek u. kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady.u.-Corvin. Kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady u.-Ifjúság u. kereszteződés

6

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady- Piac sarok

1

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady. - Rózsa u. kereszteződés

4

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Ady-Than Károly u. kereszteződés

3

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Bajcsy Zsilinszky u.-Bartók Béla u. kereszteződés

7

100 cm X 50 cm

13500 Ft + ÁFA

Sörpince teteje

8

70 cm X 150 cm

26500 Ft + ÁFA

Buszmegállók

2 nm

60000 Ft + ÁFA

A bérleti díjak megfizetésekor, harkányi lakosok, Harkányban adózó vállalkozások részére 10 % kedvezmény adható.

Harkányi Hírek nyomtatott sajtó hirdetési díjszabása

Oldal méret

Ár / hó

1 oldal

40.000 Ft + ÁFA

½ oldal

20.000 Ft + ÁFA

¼ oldal

15.000 Ft + ÁFA

1/8 oldal

7.500 Ft + ÁFA

Amennyiben a bérleti díjakat bérlő 1 évre egy összegben megfizeti, úgy részére 15 % kedvezmény adható.

4. Szüreti fesztivál bérleti díjszabása

Faház bérleti díjak:

1. zóna

a nagyszínpad előtti részre felállított faházak bérleti díja:

nettó 100 000 Ft /db/rendezvény

2. zóna

a borok utcájában felállított faházak bérleti díja:

nettó 80 000 Ft+/db/rendezvény

3. zóna

a gasztro udvarban felállított faházak bérleti díja:

nettó 75 000 Ft/db/rendezvény

Saját felépítménnyel rendelkező étel vagy ital forgalmazásával foglalkozó vendéglátó egységek bérleti díjai

1. zóna

a nagyszínpad előtti részre felállított saját felépítmény elhelyezésének bérleti díja:

nettó 15 000 Ft/fm/nap (ÁFA mentes)

2. zóna

a borok utcájában felállított saját felépítmény elhelyezésének bérleti díja:

nettó12 000 Ft/fm/nap (ÁFA mentes)

3. zóna

a gasztro udvarban felállított saját felépítmény elhelyezésének bérleti díja:

Egyéb árusítás:

egyéb árusítással foglalkozó saját felépítménnyel rendelkező árusok bérleti díja:

nettó 3 000 Ft/fm/nap (ÁFA mentes)

egyéb árusítással foglalkozó árusok faház bérleti díja:

nettó 75 000Ft/db/rendezvény

Gyermekjátékok, mutatványosok:

Gyermekjátékokra, mutatványosokra vonatkozó bérleti díjak:

nettó 20 000 Ft +ÁFA/attrakció/nap+ KW elszámolású áramdíj megtérítése

Mozgóárusok

Mozgóárusokra vonatkozó területfoglalási díjak:

Nettó 15 000 Ft/árus/nap

Magánszemélyek, egyéni vállalkozók esetén, állandó harkányi lakcímmel, vállalkozások esetén harkányi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkezőknek, a bérleti díjakból továbbra is 30 % kedvezményt biztosítanánk.

5. Könyvtár használati / szolgáltatási díjak

Megnevezés

bruttó összeg

Beiratkozási díj - gyermeknek 16. életévig - felnőttnek 70 év felett, regisztrált munkanélküliek,MVGYOSZ,SINOSZ tagok

Beiratkozási díj - diáknak(16. Életév felett)

635 Ft

Beiratkozás díj - felnőttnek

1 270 Ft

Beirtakozási díj - nyugdíjas 70 év alatt

1 015 Ft

Komplett ( beiratkozás, internethasználat)

- felnőtt

- diák

Internethasználat éves:

- felnőtt

2 540 Ft

- diák

1 905 Ft

Internethasználat

200 Ft/óra

Késedelmi díj könyvenként, hetente

Késedelmi díj könyvenként, naponta

150 Ft

Fénymásolás

Fekete-fehér - A/4-es oldal

40 Ft / oldal

Fekete-fehér - A/3-as oldal

-

Színes - A/4-es oldal

175 Ft / oldal

Színes - A/3-as oldal

Fax

belföldre első oldal

250 Ft

minden további oldal

127 Ft

külföldre első oldal

1 000 Ft

minden további oldal

250 Ft

6. Sportcsarnok

Megnevezés

hét közben

hétvégén

Nagyterem igénybevételi díja

- Magánszemélyeknek

7000 FT/óra

8000 Ft/óra

- Jogi személyeknek

8500 FT/óra

10000 Ft/óra

- Teniszezés, lábteniszezés céljára

17 órától

17-ig:6000 Ft/óra

17-ig: 7000 Ft/óra

Harkányi Sportegyesületek (Harkányfürdő Sportegyesület, HDSE ) edzéseinek, mérközéseinek bérleti díja

3500/alkalom

4000/alkalom

Sportcsarnok belterületén reklámfelület értékesítése

1m x 2m felület esetén 25000 Ft/év + ÁFA
2m x 2m felület esetén 40000 Ft/év + ÁFA

Harkányi Sportegyesületek rendezvényeinek díja

3500 Ft/óra

4000 Ft/óra

Műfűves pálya bérleti díja

7500 FT/óra

8500 Ft/óra

Kisterem bérleti díja

Konditerem terembérlet

3300 Ft/hó

3300 Ft/hó

egyéb eszközök raktározása

10000 Ft/hó

10000 Ft/hó

Rendszeres sporttevékenység tartása (TRX, Kick-Boksz, Aerobic)

17000 Ft/hó

Egész napos sportnap szervezése

Kiállítás

70000Ft/nap

70000 Ft/nap

Teniszpálya bérleti díj

50 000 Ft/szezon

Az intézmény vezetője, saját hatáskörében méltányossági alapon, 30 % bérlet idíj kedvezményt adhat. Kivéve konditerem terembérleti díj.