Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010.(VII.26.) rendelete

az üzletek éjszakai nyitva tartásának korlátozásáról

Hatályos: 2014. 02. 05- 2014. 04. 29

Egységes szerkezetbe foglalva a 2/2014 (II. 05.) sz. önk. rendelettel


[1]Sellye Város Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) pontja és (2) bekezdése szerint a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6.§ (4), 12. §. (5) bekezdésekben kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:



1. §

A rendelet célja


E rendelet célja, hogy a Sellye város közigazgatási területén működő üzletek éjszakai nyitva tartásának korlátozásával biztosítsa a lakosság nyugalomhoz, különösen az éjszakai pihenéshez való alkotmányos jogát.



2.§[2]

A rendelet területi és személyi hatálya


A rendelet hatálya kiterjed a külön jogszabályban meghatározott, működési engedéllyel illetve bejelentés alapján Sellye város közigazgatási területén működő italüzletre, egyéb vendéglátóhelyekre és zenés szórakozóhelyekre és azok üzemeltetőire.



3.§[3]

Az üzletek éjszakai nyitva tartása korlátozásának szabályai


(1) A 2.§ meghatározott üzletek 22,00 óra és 06,00 óra között nem tarthatnak nyitva a (2) bekezdésben meghatározott kivételekkel.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározottaktól eltérően az üzletek nyitva tarthatnak szombat 06,00 órától vasárnap 01,00 óráig.



4.§[4]


A 3. §-ban írt korlátozás nem terjed ki:


(1) A rendelet 1. számú mellékletében előírt bejelentés alapján a rendelet hatálya alá tartozó üzletek egy naptári évben - üzemeltető váltástól függetlenül –legfeljebb öt alkalommal megtartott rendezvény idejére;


(2) Húsvét, május 1. város napja, december 25-26., december 31.,éjszakáira.


(3) Az e rendelet előírásainak megfelelően megtartott, bejelentett rendezvény esetén az üzletek nyitvatartása a rendezvény napját követő nap 02, 00 óráig engedélyezhető, ez alól kivételt képez december 31. éjszaka.


(4) A kiemelt önkormányzati közösségi rendezvényeken önkormányzat megbízásából szolgáltatást nyújtó üzletek a programtervben az önkormányzati által meghatározott időpontig tarthatnak nyitva.


5.§[5]

 A bejelentés


(1) A 4.§. (1) (2) bekezdésekben megjelölt rendezvényekre vonatkozó bejelentést a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjéhez kell benyújtani a rendezvény napját megelőző legalább 10 nappal korábban.


(2)A bejelentést a Jegyző vagy az Építési és Városüzemeltetési Osztály vezetője záradékolja. A záradékolt bejelentést közölni kell a kérelmezővel, rendőrséggel, polgárőrséggel.



 

Záró rendelkezések

6 §


(1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.


(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Sellye, 2010. július 26.




                                   Nagy Attila s.k.                                     Dr. Fekete Géza s.k.

                                     polgármester                                                   jegyző



Egységes szerkezetbe foglalva:

Sellye, 2014. február 5.




Nagy Attila                                                                            Dr. Markovics Boglárka

polgármester                                                                                     jegyző