Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019(V.31.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2015.(IV.30.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 06. 01- 2019. 06. 01

Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019(V.31.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2015.(IV.30.) rendelet módosításáról 1

2019.06.01.

Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében Az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól szóló 9/2015.(IV.30.) rendeletének módosítására (a továbbiakban: SZMSZ) a következőket rendeli el:

1. § A rendelet 1. §. (1) bekezdésében a telephely megnevezés az alábbiak szerint módosul:

1. § .

Telephelye: Sellye, Zrínyi utca 13. Gyermekesély Iroda

2. § A rendelet 47. §. helyébe az alábbi rendelkezés lép:

47. § . (1) A képviselő-testület költségvetését évente – a Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság véleményét figyelembe véve – rendeletben állapítja meg.

(2) A költségvetés összeállításának részletes szabályait az Államháztartásról szóló törvény és kormányrendelet, az állami hozzájárulás mértékét és a finanszírozás rendjét az állami költségvetés határozza meg.

(3) A költségvetési évet követően a polgármester zárszámadási rendeletet terjeszt a képviselő-testület elé.

(4) A költségvetés tervezetében először a törvényben előírt kötelező önkormányzati feladatok megvalósításának módozatait kell kimunkálni, majd ezt követi az önként vállalt feladatok számbevétele. A feladatok forrásait és kiadásait az egységes költségvetési rendelet elkülönítetten tartalmazza.

(5) A költségvetési és zárszámadási rendelet tervezetet – a Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság, véleményezését követően – a polgármester terjeszti a képviselőtestület elé.

(6) A polgármester előirányzat-módosítási hatáskörét a melléklet tartalmazza.

3. § A rendelet 53. §. helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségi ügyek ellátása körében biztosítja a nemzetiségi jogok érvényesülését, ennek keretében együttműködik a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Sellye illetve a Sellye Roma Nemzetiségi Önkormányzattal.

(2) A képviselő-testület a települési nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezésére - a nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében - a nemzetiségek ügyeivel foglalkozó bizottságot hoz létre, vagy a feladattal megbízza valamely bizottságát.

(3) A képviselő-testület elősegíti a nemzetiségi önkormányzatok törvényben biztosított (pl. kezdeményezési- vagy egyetértési) jogainak jogszerű gyakorlását.

(4) A települési nemzetiségi önkormányzat kezdeményezési, javaslattételi, véleményezési és egyetértési jogait a nemzetiségek jogállásáról szóló törvényben meghatározottak szerint gyakorolja.

(5) A települési nemzetiségi önkormányzatot véleményének kifejtésére, illetve egyetértésének megadására a polgármester írásban hívja fel.

(6) A települési nemzetiségi önkormányzat kezdeményezését, javaslatát, véleményét, egyetértését a polgármesterhez juttatja el, amelyet a Képviselő-testületi ülésen kapcsolódó előterjesztés tárgyalásakor vagy önálló előterjesztésben ismertetni kell.

4. § Az SZMSZ 1.számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép

5. § Az SZMSZ.5. számú függeléke az alábbi kormányzati funkció megnevezéssel egészül ki:

Kormányzati funkció száma Kormányzati funkció megnevezése
062020 Településfejlesztési projektek és
támogatások

6. § Az SZMSZ 6.számú függelékének melléklete helyébe az 5/2019.(I.10.) sz. HNÖ és az 1/2019. (I.22.) sz. RNÖ határozatokkal elfogadott, a nemzetiségi önkormányzatokkal a 2018.évi tartalommal egyezően, változatlanul fenntartott megállapodások melléklete lép.

7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A képviselő-testület a módosításnak az alaprendelettel egységes szerkezetbe foglalását elrendeli.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2019. június 2. napjával.