Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2023. (X. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

Sellye Város Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló 4/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 10. 03

Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2023. (X. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.10.03.
Sellye Város Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló 4/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A módosításra az intézmények előirányzat-módosítási kérelmei, az elmúlt időszakban (legutóbbi költségvetés-módosítást követően) hozott képviselő-testületi határozatok alapján a költségvetést érintő kiadási és bevételi tételek változásai, az elmúlt időszakban elnyert pályázatok és az ahhoz kapcsolódó kiadások indokolták.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Tartalmazza az önkormányzat 2023. évi költségvetési kiadásainak és bevételeinek módosított előirányzatát, a 2023. évi költségvetési hiány összegét, az előző évi költségvetési maradvány igénybevételére vonatkozó rendelkezést, a 2023. évi bevételt és kiadást mindösszesen, valamint az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét.
A 2. §-hoz
A tartalék 2023. évi módosított összegéről rendelkezik.
A 3. §-hoz
Az eredeti költségvetési rendelet mellékleteinek módosított tartalmát határozza meg. Az Önkormányzat működési és felhalmozási kiadásait, az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit, az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához az önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait, a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését, a költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként, EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást, a bevételek és kiadások önkormányzati továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban.
A 4. §-hoz
A hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.
Az 1–16. melléklethez
Az eredeti költségvetési rendelet mellékleteinek módosított tartalmát határozza meg.