Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2014. (VI.20.) önkormányzati rendelete

AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL SZÓLÓ 17/2011. (VI.24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2014. 06. 21- 2014. 06. 21

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

10/2014. (VI.20.)

 ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e


AZ ÖNKORMÁNYZATI  LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL SZÓLÓ 17/2011. (VI.24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. számú mellékletében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2011. (VI.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 12. § (2) f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„f)        pályázata tartalmazza valamennyi érintett vonatkozásában a hozzájárulást a személyes adatok kezeléséhez, továbbá az (1) bekezdés szerinti környezettanulmány felvételéhez, valamint a 13/A.§ szerinti együttműködéshez, és”


2.§


A Rendelet az alábbi 13/A. §-sal egészül ki:


„ 13/A.§


(1)       A Bizottság döntését követően a 12. § (2) bekezdés, a 13. § (2)-(3) bekezdések alapján kijelölt bérlővel 14 hónap határozott időre szóló lakásbérleti szerződést kell kötni, amelynek időtartama alatt a (2) bekezdésben foglalt együttműködést kell a bérlőnek teljesítenie.


(2)       A lakásbérleti szerződés megkötését követő 15 napon belül a bérlőnek személyesen fel kell keresnie a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot, ahol a családsegítő szolgáltatás keretein belül 12 hónapos időszakra vonatkozó együttműködési megállapodást kötnek a felek. A megállapodás az alábbiakat tartalmazza különösen:


a)         az önkormányzati lakásbérleti jogviszony létrejöttét követő 30 napon belül bérlő köteles bemutatni az általa megkötött közüzemi szerződéseket,

b)         bérlő havonta köteles bemutatni a közüzemi számláit, azok befizetésének igazolását, és


c)         a felek által meghatározott rendszerességgel a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa felkeresi a bérlőt az önkormányzati lakásban, ahol ellenőrizheti a rendeltetésszerű használatot, továbbá segítséget nyújt a felmerült háztartásvezetési és gazdálkodási kérdésekben.


(3)       A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az együttműködési időszakkal összefüggésben az alábbi jelzéseket teljesíti a Bizottság részére:


             a)        soron kívül tájékoztatást nyújt, ha


aa)       a bérlő az előírt határidőre nem keresi fel személyesen az intézményüket az együttműködési megállapodás megkötése érdekében,


ab)       a bérlő hátralékot halmoz fel. vagy


ac)       a bérlő három egymást követő alkalommal nem teljesíti az együttműködési megállapodásban rögzített kötelezettségeit;


b)         hat hónap elteltével környezettanulmányt készít az együttműködés tapasztalatairól;


c)         az együttműködési időszak végén összefoglaló környezettanulmányt állít össze, egyben javaslatot tesz a határozatlan időre szóló lakásbérleti szerződés tárgyában.


(4)       A Bizottság a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat jelzéseinek figyelembe vételével dönt soron következő ülésén a határozatlan időre szóló lakásbérleti szerződés megkötéséről. Amennyiben a Bizottság nem támogatja a határozatlan időre szóló lakásbérleti szerződés megkötését, úgy a bérlő köteles a határozott idő lejártával elhagyni az önkormányzati lakást.


3.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


4.§


Hatályát veszti a Rendelet 3. § (5) bekezdésében „A lakásbérleti szerződést határozatlan időre kell megkötni.” szövegrész.


Komló, 2014. június 19.






 dr. Vaskó Ernő                                                                        Polics József 

címzetes főjegyző                                                            polgármester