Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2018 (XI.30..) önkormányzati rendelete

A HELYI ADÓK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL ÉS A HELYI ADÓKKAL KAPCSOLATOS MÉLTÁNYOSSÁGI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ 30/2002. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 01- 2018. 12. 01

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

23/2018. (XI.30.) 

ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e

A HELYI ADÓK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL ÉS A HELYI ADÓKKAL KAPCSOLATOS MÉLTÁNYOSSÁGI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ

 30/2002. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény. 32. cikk (1) bekezdés h) pontjában és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi adók megállapításáról és a helyi adókkal kapcsolatos méltányossági eljárásról szóló 30/2002. (XII.20.) rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 29. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„29. §


(1)       Az adóbevételek minél hatékonyabb beszedése érdekében, az adóterv teljesítése esetén kéthavi illetménynek megfelelő összegű érdekeltségi juttatásban részesülnek az adóügyi feladatokat ellátó köztisztviselők, valamint az önkormányzati adóügyi hatáskör címzettjei. A kifizetés fedezete a feltárt és adóév során beszedett adóhiányokból, valamint a beszedett adótartozásokból számított összeg.


(2)       Időarányosan kell figyelembe venni az (1) bekezdés alapján járó érdekeltségi juttatást, amennyiben a köztisztviselő ez irányú jogviszonya nem érte el adóév során a 12 hónapot, vagy egybefüggően harminc napot meghaladó időszakot töltött táppénzen vagy fizetés nélküli szabadságon.


(3)       Az (1)-(2) bekezdések szerint számított érdekeltségi juttatást adóévet követő év március 31-ig kell kifizetni a kifizetéskor vagy a köztisztviselői jogviszony megszűnésekor érvényes havi illetmény alapulvételével.


(4)       Értelmező rendelkezés e § alkalmazásában:


1. Adóterv: adóév során a költségvetési számla javára az egyes adónemek, késedelmi pótlék, mulasztási bírság, adóbírság és végrehajtási költség jogcímén átutalt összbevétel, és az önkormányzati adóhatóság év végi zárási összesítőjének - előbbi jogcímekből számított - helyesbített folyó évi terhelésének legalább 90 %-os aránya.”


2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Komló, 2018. november 29.



     dr. Vaskó Ernő                                                                   Polics József 

    címzetes főjegyző                                                                   polgármester