Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2020. (II. 21.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2011. (VI.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 22- 2020. 02. 22

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

5/2020. (II.21.)

 ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e


az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2011. (VI.24.) önkormányzati rendelet módosításáról


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. számú mellékletében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2011. (VI.24.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 3. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:


„(7)     A Városgondnokság értesítését követően a képviselő-testület illetékes bizottsága dönt a megüresedett önkormányzati lakás kiutalási módjáról.”


2. §


A Rendelet 13/B. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„13/B. §


A pályázati forrásból vásárolt vagy felújított önkormányzati lakás esetén a képviselő-testület illetékes bizottsága dönt a pályázati céloknak megfelelő bérlő kijelöléséről a 12-13/A. §-okban foglalt feltételektől eltérően. Amennyiben a bérbeadó részéről felmondásra kerül a lakásbérleti jogviszony, és erre az esetre a pályázati feltételek egy másik önkormányzati lakás biztosítását írják elő, akkor a polgármester gondoskodik a megfelelő önkormányzati lakás kiutalásáról.”


3. §


A Rendelet 15. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„(3)     Az (1) bekezdés szerint kezdeményezett lakásbérleti szerződés módosítást a képviselő-testület illetékes bizottsága hagyja jóvá.”






4. §



A Rendelet 20. § (5) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5)     Önkormányzati feladatot ellátó intézmény használatában (kezelésében) lévő helyiség legfeljebb egy évre történő bérbeadásáról az intézmény vezetője önállóan dönt. Ennél hosszabb, de legfeljebb öt éves időtartamra szóló bérleti szerződés érvényességéhez a képviselő-testület illetékes bizottságának az előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.”



5. §


Ez az önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Komló, 2020. február 20.



Polics József

polgármester

dr. Vaskó Ernő

címzetes főjegyző