Hidas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

Hidas Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hatályos: 2016. 12. 01

Hidas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

Hidas Község Önkormányzat Képviselő-testületének

2016.12.01.

9/2016.(XII.01.) számú rendelete

Az egészségügyi alapellátás körzeteiről

Hidas község Önkormányzat Képviselő-testülete Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a következőket rendeli el:

1. § . A háziorvosi, védőnői ellátás körzete felöleli a község teljes közigazgatási területét.

2. § . A házi gyermekorvosi és az iskola egészségügyi ellátási körzet Hidas, Mecseknádasd, Ófalu és Óbánya települések megállapodása alapján Hidas, Mecseknádasd, Ófalu és Óbánya községek területét öleli fel. A körzet székhelye: Mecseknádasd.

3. § . Hidas Község Önkormányzat a hétvégi és hétközi vegyes (gyermek és felnőtt) háziorvosi ügyeleti ellátást feladat átadási-átvállalási szerződés alapján, a Bonyhádi Központi Háziorvosi Ügyelet látja el. Az ügyeleti körzet székhelye: Bonyhád.

4. § . A fogorvosi alapellátási körzet Hidas, Mecseknádasd, Ófalu és Óbánya települések megállapodása alapján Hidas, Mecseknádasd, Ófalu és Óbánya községek területét öleli fel. A körzet székhelye: Hidas.

5. § . A fogorvosi ügyeleti ellátás tekintetében Hidas község önálló körzetet nem működtet. Ügyeleti időben a Pécs Lánc utcai Rendelőintézet, traumatológiai esetekben pedig, a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika Pécs fogadja a lakosságot.

6. § . E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a háziorvosi körzetekről szóló 7/2004. (IV.23.) rendelet.