Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015 (X.2.) önkormányzati rendelete

a Szászvár Kártya igénylésének és felhasználásának szabályairól

Hatályos: 2016. 01. 01

Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015 (X.2.) önkormányzati rendelete

a Szászvár Kártya igénylésének és felhasználásának szabályairól

2016.01.01.

Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13 §. (1) bekezdés 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

A rendelet célja

1. § E rendelet célja, hogy Szászvár Nagyközség lakóinak kedvezményes belépést biztosítson az e rendeletben meghatározott intézményekbe és eseményekre, továbbá kedvezményes vásárlási-, illetve szolgáltatás igénybe vételi lehetőséget nyújtson, továbbá a rendszerben résztvevő vállalkozások által adott kedvezmények igénybevételének lehetőségét, kereteit megteremtse.

A rendelet személyi hatálya

2. § (1) A Szászvár Kártyára kizárólag a 6. életévét betöltött azon természetes személy jogosult, aki Szászvár Nagyközség, vagy Vékény Község területén állandó lakóhellyel rendelkezik és Szászvár Nagyközség Önkormányzat felé fennálló köztartozása nincs.

(2) A Szászvár Kártya kizárólag a kártyatulajdonos részére biztosítja a kedvezmény igénybe vételét.

A kedvezmények köre és mértéke

3. § (1) A Szászvár Kártya a Képviselő-testület egyedi döntése alapján meghatásozott alkalmi rendezvényeken, eseményeken és alkalmi szolgáltatásokra, továbbá az önkormányzati költségvetési szervek és az önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaság(ok) következő szolgáltatásaihoz biztosít kedvezményeket:

a) Szászvári Sportegyesület - helyi labdarúgó mérkőzésre kedvezményes belépőjegy vásárlásához

b) Szászvári Településüzemeltetési Nonprofit Kft.

ba) helyi strandfürdőre kedvezményes belépőjegy vásárlásához

bb) Faluház étteremben kedvezményes „a la carte” étkezéshez

(2) A Szászvár Kártya az (1) bekezdésben felsorolt helyszíneken e rendelet kereti között hozott Képviselő-testületi döntések, illetve megkötött megállapodások alapján meghatározott mértékű kedvezmények igénybevételére jogosít.

4. § (1) A kedvezményt nyújtó intézmények, gazdasági társaságok, kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó egységek a kártya emblémáját jól látható helyen kötelesek elhelyezni.

(2) A kedvezmények köre külön megállapodás alapján bővülhet. E változásról az Önkormányzat a változást megelőzően legalább 30 nappal tájékoztatja a kártyatulajdonosokat nyilvános hirdetés formájában. A kedvezmények körének helyben tevékenységet kifejtő vállalkozásokat és szervezeteket érintő megállapodás megkötésére, azaz a kedvezményt adók körébe történő vállalkozói bevonásba felhatalmazást kap a polgármester.

A Szászvár Kártya igénylése, kibocsátása

5. § (1) Szászvár Kártyát a jogosultak a rendelet mellékletét képező adatlap kitöltésével igényelhetik a Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézőjénél.

(2) A Szászvár Kártya előállításának költsége bruttó 500.- Ft, melyet, a jogosult kizárólag az elveszett, illetve a jogosult hibájából megsérült, megsemmisült kártya pótlása esetén köteles megfizetni, egyebekben legfeljebb egy darab kártyához a jogosult ingyen juthat hozzá.

(3) A Szászvár Kártya tartalmazza a jogosult nevét, a „Szászvár Kártya” megnevezést és a lakcímkártya számát.

A Szászvár Kártya érvényessége

6. § (1) A Szászvár Kártya érvényes lakcímkártya egyidejű felmutatásával érvényes. A Szászvár kártyával megváltott belépőjegyek a Szászvár Kártya és érvényes lakcímkártya felmutatásával együtt érvényesek.

(2) Az elhasználódott kártya cseréjére az igénylő új kártya kiállítását kérheti az e rendeletben meghatározott térítés ellenében.

Értelmező rendelkezések

7. § (1) Szászvári Sportegyesület: Szászvári Sportegyesület (7349 Szászvár, Bányász tér 1., Adószám: 19941170-1-02)

8. § E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek megfelelő szabályozást tartalmaz.

Záró rendelkezés

9. § E rendelet 2016. január 1-én lép hatályba.