Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2019 (XI.18.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 19- 2019. 11. 19

Szászvár Nagyközség Önkormányzata

Képviselő-testületének

16/2019. (XI. 18.) önkormányzati rendelete


a képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló

10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról



Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az alábbi rendeletet alkotja:



1. §


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (2)-(4) bekezdései helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

(2) Az önkormányzat szervei, polgármester, a képviselő-testület Pénzügyi- és Ügyrendi Bizottsága, a képviselő-testület Szociális Bizottsága, a képviselő-testület Településfejlesztési Bizottsága a képviselőtestület Hivatala, és a jegyző.


(3) A Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal)

megnevezése: Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal,

székhelye: 7349 Szászvár, Május 1. tér 1.


(4) A Hivatal további elérhetőségei:

Telefon: 72/589-000,

E-mail: szaszph@bonet.hu; szaszjegyzo@bonet.hu;

KRID: 502138745

Web: www.szaszvar.hu


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(5) A település nemzetközi kapcsolatot tart fenn az ausztriai St. Radegund településsel, és a romániai /erdélyi/ Fenyéd községgel, továbbá a szlovákiai /felvidéki/ Nemeskajal községgel.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(4) A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:

1. településfejlesztés, településrendezés;

2. településüzemeltetés (köztemetők kialakítása és fenntartása, a közvilágításról való gondoskodás, kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása, gépjárművek parkolásának biztosítása);

3. a közterületek, valamint az önkormányzat tulajdonában álló közintézmény elnevezése;

4. egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások;

5. környezet-egészségügy (köztisztaság, települési környezet tisztaságának biztosítása, rovar- és rágcsálóirtás);

6. óvodai ellátás;

7. kulturális szolgáltatás, különösen a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása; filmszínház, előadó-művészeti szervezet támogatása, a kulturális örökség helyi védelme; a helyi közművelődési tevékenység támogatása;

8. gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások;

8a. szociális szolgáltatások és ellátások, amelyek keretében települési támogatás állapítható meg;

9. lakás- és helyiséggazdálkodás;

10. a területén hajléktalanná vált személyek ellátásának és rehabilitációjának, valamint a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása;

11. helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítás;

12. honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem, helyi közfoglalkoztatás;

13. helyi adóval, gazdaságszervezéssel és a turizmussal kapcsolatos feladatok;

14. a kistermelők, őstermelők számára - jogszabályban meghatározott termékeik - értékesítési lehetőségeinek biztosítása, ideértve a hétvégi árusítás lehetőségét is;

15. sport, ifjúsági ügyek;

16. nemzetiségi ügyek;

17. közreműködés a település közbiztonságának biztosításában;

18. helyi közösségi közlekedés biztosítása;

19. hulladékgazdálkodás;

20. távhőszolgáltatás;

21. víziközmű-szolgáltatás, amennyiben a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény rendelkezései szerint a helyi önkormányzat ellátásért felelősnek minősül.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(9) A Képviselő-testület anyagi lehetőségei és észszerűen várható bevételeire figyelemmel dönt arról, hogy mely feladatokat kívánja önként vállalt feladatként ellátni.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (4)-(7) bekezdései helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

(4) A képviselő-testület hatásköréből nem ruházható át:

1. a rendeletalkotás;

2. szervezetének kialakítása és működésének meghatározása, a törvény által hatáskörébe utalt választás, kinevezés, vezetői megbízás;

3. a helyi népszavazás elrendelése, kitüntetések és elismerő címek alapítása;

4.  a gazdasági program, a hitelfelvétel, a kötvénykibocsátás, a kölcsönfelvétel vagy más adósságot keletkeztető kötelezettségvállalás, alapítványi forrás átvétele és átadása;

5. önkormányzati társulás létrehozása, megszüntetése, abból történő kiválás, a társulási megállapodás módosítása, társuláshoz, érdekképviseleti szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás;

6. megállapodás külföldi önkormányzattal való együttműködésről, nemzetközi önkormányzati szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás;

7. intézmény alapítása, átszervezése, megszüntetése;

8. közterület elnevezése, köztéri szobor, műalkotás állítása;

9. eljárás kezdeményezése az Alkotmánybíróságnál;

10. a bíróságok ülnökeinek megválasztása;

11. állásfoglalás intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti;

12. a települési képviselő, polgármester méltatlansági és a vagyonnyilatkozati eljárással kapcsolatos, továbbá összeférhetetlenségi ügyében való döntés;

13. az önkormányzati képviselői megbízatás megszűnéséről való döntés, ha a képviselő egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén;

14. a településfejlesztési eszközök és a településszerkezeti terv jóváhagyása;

15. területszervezési kezdeményezés;

16. a helyi önkormányzati vagyon tulajdonjogának az Mötv. 108. § szerinti ingyenes átruházására vagy nemzeti vagyon tulajdonjogának ingyenes átvételére vonatkozó döntés;

17.  amit törvény a képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe utal.


(5) A képviselőtestület a feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátása céljából intézményt, szervezetet hozhat létre, kinevezi vezetőiket.


(6) Az önkormányzat intézményei vezetőinek kinevezéséhez, intézményei átnevezéséhez, megszüntetéséhez kikéri az érintett közösségek véleményét, gondoskodik arról, hogy a nemzetiségi önkormányzatok egyetértési jogukat gyakorolhassák.


(7) Társulási megállapodással működtetett intézmények esetében a vezetők kinevezésénél a társult önkormányzatok egyetértése után, a megállapodásokban rögzítettek figyelembevételével kell eljárni.           


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. § (9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(9) A zárt ülésen a képviselő-testület tagjai, a nem a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester és a jegyző, továbbá meghívása esetén a közös önkormányzati hivatal ügyintézője, az érintett és a szakértő vesz részt. A nemzetiségi önkormányzat elnöke kizárólag az általa képviselt nemzetiséget érintő ügy napirendi tárgyalásakor vehet részt a zárt ülésen. Törvény vagy önkormányzati rendelet előírhatja, mely esetben kötelező az érintett meghívása. A rendes- és lehetőség szerint a rendkívüli testületi ülésről – valamennyi zárt ülés kivételével és amennyiben annak technikai akadálya nincs - a helyi televízió felvételt készít, amelyet a helyi műsor keretében, változatlan formában vetít le, illetve oszt meg valamely internetes video-megosztó portálon a lakosság részére.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(6) A képviselő-testület ülésének összehívásáról - kivéve ha a rendkívüliség jellege miatt ez észszerűen nem lehetséges – a www.szaszvar.hu honlapon történő közzététel útján, valamint a hirdetőtáblákra kitett hirdetményeken is tájékoztatást kell adni.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A képviselő-testület ülésére előterjesztés szóban vagy írásban készülhet, történhet. A határozati javaslatot minden esetben írásban kell előterjeszteni, indokolt esetben ez történhet a javaslat helyszínen történő kiosztásával, felolvasásával is.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(4) Előterjesztést nyújthat be a polgármester, bármely képviselő, a bizottság, és az önkormányzati tanácsnok is.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 12. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(4) A testületi döntések közül a határozatokról jegyzőkönyvi, illetve döntési kivonatot kell készíteni, és azt az érdekelteknek 15 napon belül el kell juttatni.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 16. § (10) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(10) A rendeletet, annak kihirdetését követően a település honlapján is közzé kell tenni, valamint a www.njt.hu nemzeti jogszabálytár felület önkormányzati rendelettárába történő feltöltés útján is nyilvánossá kell tenni.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 17. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(6) A jegyzőkönyvet az ülést követő tizenöt napon belül a jegyző köteles a jogszabályban előírt internetes felületre történő feltöltés útján megküldeni a Baranya Megyei Kormányhivatalnak.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. § helyébe az alábbi rendelkezések lépnek, továbbá az alábbi 19/A. §, 19/B. §, 19/C. §-okkal egészülnek ki:

19. §

A képviselőtestület bizottságai, tanácsnokai

(1) A képviselő-testület 3-3 bizottsági taggal pénzügyi és ügyrendi bizottságot, településfejlesztési bizottságot és szociális bizottságot hoz létre.


(2) Az egyes bizottságoknak tagjai közé a képviselő-testület 2 képviselő tagját, közülük a bizottság elnökét, továbbá egy nem képviselő tagját minősített többséget igénylő döntéssel választja meg a polgármester előterjesztésére.


(3) A Képviselő-testület az egyes önkormányzati feladatellátás szakterületeire vonatkozóan a képviselők közül tanácsnokokat választ.


(4) A polgármester indítványára a bizottságot össze kell hívni az indítvány kézhezvételétől számított nyolc napon belül.


(5)  A polgármester felfüggesztheti a bizottság döntésének a végrehajtását, ha az ellentétes a képviselő-testület határozatával vagy sérti az önkormányzat érdekeit. A felfüggesztett döntésről a képviselő-testület a következő ülésén határoz.


(6) A bizottsági tagok, illetve a tanácsnokok tevékenységi körét az továbbá, a bizottsági tagok és tanácsnokok megnevezését, a záró rendelkezésében megjelölt melléklet tartalmazza.


(7) A bizottság és a tanácsnokok munkájához adminisztratív segítséget a Hivatal munkatársai látják el, a jegyző utasításai alapján. A bizottság, illetve a tanácsnokok írásban, a jegyzőn keresztül adatokat, döntést megalapozó kimutatást kérhetnek a hivatal dolgozóitól tevékenységük, feladataik ellátásához észszerű, legalább 5 munkanapos határidő tűzésével.


(8) A képviselő-testület meghatározott feladat ellátására ideiglenes bizottságot hozhat létre.


(9) A bizottság ülését az elnök hívja össze, úgy, hogy a meghívó és a rendelkezésre álló írásos anyag legkésőbb az ülést megelőző 3. napig a bizottság tagjai rendelkezésére álljon. A dokumentumokat elektronikus formában kell biztosítani a bizottság tagjai részére.


(10) A bizottság ülése nyilvános. A bizottság elnöke kibővített bizottsági ülést is összehívhat, ebben az esetben valamennyi képviselőt meghívja az ülésre. Ilyen ülés tartandó a költségvetés előkészítéseként.


(11) A bizottságok határozatképességére és határozathozatalára a képviselőtestület működésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.


(12) A bizottság üléséről jegyzőkönyvet kell készíteni, amelyet a testületi ülése jegyzőkönyvénél írt módon kell elkészíteni. A bizottsági döntésekről nyilvántartást kell vezetni.


(12a) A bizottság döntésének számozása, jelölése:

Szászvár Nagyközség Önkormányzat

­­… Bizottságának

szám/év (hónap római számmal. nap.) sz. határozata

A számozás évente 1-es számmal kezdődik és évente újra kezdődik.


(13) A bizottsági döntéshozatalból kizárható az, akit, vagy akinek hozzátartozóját személyesen érinti az ügy. A személyes érintettséget az érdekelt köteles bejelenteni.


19/A. §

A Képviselő-testület Pénzügyi- Ügyrendi Bizottsága


A Képviselő-testület megbízza a mindazon kötelező feladatok ellátásával, amit jogszabály előír, igy különösen a vagyonnyilatkozatok, a képviselői összeférhetetlenség vizsgálata, kezdeményezések kivizsgálása, pénzügyi tárgyú döntések előkészítésével.


19/B. §

A Képviselő-testület Településfejlesztési Bizottsága


A Képviselő-testület megbízza a településfejlesztési bizottságot különösen a benyújtandó pályázatokkal, meglévő támogatási szerződésekkel, azok módosításaival, megszüntetésével kapcsolatos döntéselőkészítéssel, továbbá a településfejlesztést érintő tervek, stratégiák, helyi rendeletek előzetes véleményezésével, fejlesztési javaslatok megfogalmazásával.


19/C. §

A Képviselő-testület Szociális Bizottsága


A Képviselő-testület megbízza a szociális bizottságot különösen a szociális- és gyermekvédelmi tárgyú helyi rendeletek előzetes véleményezésével, egyes egyedi döntést igénylő támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatallal.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 22. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(2) A jegyző:

A jegyző

a) dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben;

b) gyakorolja a munkáltatói jogokat a polgármesteri hivatal, a közös önkormányzati hivatal köztisztviselői és munkavállalói tekintetében, továbbá gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az aljegyző tekintetében;

c) gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról;

d) tanácskozási joggal vesz részt a képviselő-testület, a képviselő-testület bizottságának ülésén;

e) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő;

f) évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről;

g) döntésre előkészíti a polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket;

h) dönt azokban a hatósági ügyekben, amelyeket a polgármester ad át;

i) dönt a hatáskörébe utalt önkormányzati és önkormányzati hatósági ügyekben;

j) a hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét;

k)  rögzíti a talált dolgok nyilvántartásába a talált idegen dologgal kapcsolatos a körözési nyilvántartási rendszerről és a személyek, dolgok felkutatásáról és azonosításáról szóló törvény szerinti adatokat, valamint a talált idegen dolog tulajdonosnak történő átadást követően törli azokat.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 22. § (8) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(8) E rendelet záró rendelkezésében megjelölt melléklete tartalmazza azon köztisztviselői munkaköröket, amelyben vagyonnyilatkozat–tételi kötelezettsége áll fenn. 


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 23. § (10) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(10) A jegyző vagy megbízottja a felsorolt községek képviselő-testületeinek, azok bizottságainak ülésén, falugyűlésen, közmeghallgatáson, valamint egyéb települési rendezvényeken részt vesz.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 24. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(4) Szászvár a mikrotérség központjaként több önkormányzat tulajdonú épülete felhasználásával. a közoktatás, az egészségügyi ellátás és a közös jegyzői feladatok vonatkozásában társul a környező települések önkormányzataival.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 24. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(6) Szászvár nagyközség intézményei közül a Hársvirág Óvoda közös fenntartású, fenntartója a Szászvári Óvoda Intézményfenntartó Társulás. Az aktuális társulási megállapodás e rendelet záró rendelkezésében megjelölt melléklete.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 30. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(2) A Kft. az önkormányzati feladatok közül különösen az alábbiakat látja el:

Közétkeztetési, szálláshely-szolgáltatási, idegenforgalmi feladatok.


  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 33. § (1)-(2) bekezdései helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

(1) A képviselőtestület legalább évi egy alkalommal falugyűléssel egybekötött közmeghallgatást (a továbbiakban: közmeghallgatás) tart, azzal, hogy legalább egy közmeghallgatás időpontját az utolsó negyedévre ütemezi.

(2) A közmeghallgatás helyéről és idejéről a helyben szokásos módon a lakosságot értesíteni kell, minimum öt nappal az időpont előtt.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 33. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(6) A közmeghallgatást és falugyűlést eltérő időpontban is meg lehet tartani.

  1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) azon hivatkozásai helyébe, ahol a rendelet valamely mellékletére hivatkozik, az alábbi szöveg lép:

„E rendelet záró rendelkezésében megjelölt melléklete”


2. §

(1) A Rendelet 11. §-a az alábbi (10) bekezdéssel egészül ki:

(10) Amennyiben a (8) bekezdés szerinti ügykör összetettsége, bonyolultsága, adattartalmának nagysága alapján az azonnali válaszadás nem lehetséges, a megkérdezettnek 15 nap áll rendelkezésére, hogy válaszát írásban megadja.


(2) A Rendelet 20. §-a az alábbi (8a) és (12) bekezdésekkel egészül ki:

(8a) A (8) bekezdés szerinti keretösszegből a polgármester köteles összesen 600 ezer forintot az egyes képviselők írásos javaslata alapján felhasználni. Egy képviselő legfeljebb 150 ezer forint összeg felhasználására tehet javaslatot az adott év 9. hónapjának 30. napjáig.


(12) A polgármester ügyfélfogadását hétfőnként és szerdánként 9-11 óra között tartja.


(3) A Rendelet 35. §-a az alábbi (2) bekezdéssel egészül ki:

(2) E rendelet az alábbi számozott mellékleteket tartalmazza oly módon, hogy e rendelet mellékletben feltüntetett szabályzatok, megállapodások mindenkor hatályos egységes szerkezetű állapotát tartalmazzák.


Melléklet száma:         Melléklet tartalma:

1                                  Bizottságok, tanácsnokok feladatai

2                                  Képviselő-testület- és bizottságainak összetétele, tanácsnokok

3                                  Társulási megállapodások

4                                  Feladat-ellátási szerződések,

5                                  Megállapodások helyi nemzetiségi önkormányzatokkal

6                                  Megállapodás közös önkormányzati hivatal fenntartásáról

7                                  Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal SzMSz

8                                  Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök

9                                  Képviselő-testületi ülésre meghívandók listája

10                                Szászvár település általános bemutatása

11                                Önkormányzat által ellátott feladatok kormányzati funkciók szerint


3. §


(1) A Rendelet 10. § (6), 16. § (13), 21. § (4), 33. § (4) bekezdéseinek rendelkezései hatályukat vesztik.

(2) A rendelet 1-11. mellékletei helyébe e rendelet mellékletét képező, a 2. § (3) bekezdésében felsorolt 1-11. számú mellékletek lépnek.


4. §

Záró rendelkezés


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Szászvár, 2019. november 7.





            Vidák Krisztina                                                                   dr. Szalontai András

            polgármester                                                                          jegyző



Záradék:

A rendelet helyben szokásos módon kihirdetésre került.

Szászvár, 2019. november 18.


dr. Szalontai András

jegyző