Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2019 (XII.4.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 05- 2019. 12. 05

Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2019 (XII.4.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2019.12.05.

Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) Bevezetésének rendelkezése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
Szászvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (2) bekezdése első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép:
A képviselő-testület egyes feladat- és hatásköreit a polgármesterre, a bizottságaira, a jegyzőre ruházhatja.
1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. § (6) bekezdésének rendelkezése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
(6) Együttes testületi ülés megtartására a jogszabály, illetve önkormányzati megállapodás alapján, a több település önkormányzatával közösen ellátott feladatokkal kapcsolatos ügyekben /pl. költségvetés elfogadása stb./ kerül sor.
1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 13. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
(1) A polgármester, vagy bármely képviselő javaslatára titkos szavazás, név szerinti szavazás is elrendelhető.
1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 14. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:
(1) Minősített többség - azaz a képviselő-testület tagjai több mint felének, tehát legalább 4 képviselőnek és a polgármesternek az igen szavazata – szükséges az alábbi esetekben:
1. a rendeletalkotás;
2. szervezetének kialakítása és működésének meghatározása, a törvény által hatáskörébe utalt választás, kinevezés, vezetői megbízás;
5. önkormányzati társulás létrehozása, megszüntetése, abból történő kiválás, a társulási megállapodás módosítása, társuláshoz, érdekképviseleti szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás;
6. megállapodás külföldi önkormányzattal való együttműködésről, nemzetközi önkormányzati szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás;
7. intézmény alapítása, átszervezése, megszüntetése;
8. A képviselő-testület a megbízatásának lejárta előtt név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel kimondhatja a feloszlását.
9. A testület zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés esetén, továbbá az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor, a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené. Ebben az esetben a zárt ülés elrendeléséről szóló határozat meghozatalához minősített többség szükséges
10. Az önkormányzati képviselő kizárásához, az összeférhetetlenség, valamint a méltatlanság megállapításához, a képviselői megbízatás megszűnéséről való döntéshez, valamint
a jogszabály által előirt egyéb esetekben.
1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 30. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
(2) A Kft. az önkormányzati feladatok közül különösen az alábbiakat látja el:
Közétkeztetési-, szálláshely-szolgáltatási-, idegenforgalmi feladatok, továbbá az önkormányzat közfoglalkoztatotti állományát érintő, szerződésben meghatározott erőforrás-koordinátori feladatok.

2. §

1. A Képviselő-testület Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 35. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép és a Rendelet e rendelet 1. sz. mellékletét képező 12. sz. melléklettel egészül ki:
(2) E rendelet az alábbi számozott mellékleteket tartalmazza oly módon, hogy e rendelet mellékletben feltüntetett szabályzatok, megállapodások mindenkor hatályos egységes szerkezetű állapotát tartalmazzák.
Melléklet száma: Melléklet tartalma:
1 Bizottságok, tanácsnokok feladatai
2 Képviselő-testület- és bizottságainak összetétele, tanácsnokok
3 Társulási megállapodások
4 Feladat-ellátási szerződések,
5 Megállapodások helyi nemzetiségi önkormányzatokkal
6 Megállapodás közös önkormányzati hivatal fenntartásáról
7 Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal SzMSz
8 Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök
9 Képviselő-testületi ülésre meghívandók listája
10 Szászvár település általános bemutatása
11 Önkormányzat által ellátott feladatok kormányzati funkciók szerint
12 A képviselő-testület által átruházott hatáskörök jegyzéke

3. § A Rendelet 5. § (3) bekezdésének, továbbá a rendelet 26. §-ának rendelkezései hatályukat vesztik.

4. §

Záró rendelkezés

Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.
1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2019. december 6. napjával.