Szigetvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2011. (XI.25.) önkormányzati rendelete

Szigetvár Város Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2017. 01. 27- 2017. 05. 25

Szigetvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 4. §-ában, 45. § (10) bekezdés c) pontjában, a 46. § (5) bekezdés b) pontjában, valamint a 67. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 13. § (1) bekezdésére is – Szigetvár Város Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről az alábbi rendeletet alkotja:

1.§

A rendelet hatálya


(1) E rendelet hatálya – a 6. §-ban megállapított juttatást kivéve – Szigetvári Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyára terjed ki.


(2) A rendelet 6. §, 7.§, 8.§, és 9.§-ában foglalt rendelkezéseket az ügykezelők tekintetében is alkalmazni kell.


(3) E rendelet 7. § és 9. §-ának hatálya a polgármesterre és a foglalkoztatási jogviszonyban álló alpolgármesterre is kiterjed azzal a kitétellel, hogy a polgármester, illetve a foglalkoztatási jogviszonyban álló alpolgármester 7. § és 9. §-ban meghatározott juttatások iránti kérelmét a Képviselő-testület bírálja el.


(4)


(5)


(6) A részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőket e rendeletben szabályozott jogosultságok munkaidő arányosan illetik meg.

2. §

A Polgármesteri Hivatal szervezete és létszáma


(1) A Polgármesteri Hivatal az alábbi belső szervezeti egységekre tagolódik:

a) Titkársági Osztály

b) Költségvetési és Pénzügyi Osztály

c) Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztály

ca) Közfoglalkoztatási Iroda

d) Közigazgatási Osztály

e) Városi Főépítész


(2) A Polgármesteri Hivatal létszáma 35 fő köztisztviselő és 2 fő Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállaló.


3. §

A Hivatal vezetői


(1) A Polgármesteri Hivatal vezetői munkakörrel rendelkező köztisztviselői:

a )jegyző

b) aljegyző

c) osztályvezetők

d )irodavezető


(2) A Polgármesteri Hivatal osztályvezetői:

a) Titkársági Osztály vezetője

b) Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztály vezetője

c) Közigazgatási Osztály vezetője

d) Költségvetési és pénzügyi Osztály vezetője.


(3) A Polgármesteri Hivatal irodavezetője a Közfoglalkoztatási Iroda vezetője.


(4) A Polgármesteri Hivatal

a) osztályvezetői főosztályvezető-helyettesi szintnek megfelelő vezetői munkakörrel,

b) irodavezetője osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői munkakörrel rendelkezik.

4. §

Teljesítményértékelés


(1) A köztisztviselők munkateljesítményének meghatározásához a Képviselő-testület minden év december 31-ig megfogalmazza a teljesítménykövetelmények alapját képező célokat a Polgármesteri Hivatal egészére, ezen belül a Polgármesteri Hivatal egyes szervezeti egységeire nézve (nem személyre bontottan).


(2) Az osztályvezetők részére a jegyző, a köztisztviselők részére átruházott hatáskörben az osztályvezetők – a jegyzővel egyeztetve – állapítják meg a teljesítménykövetelményeket és értékelik annak végrehajtását.


(3) A jegyző esetében a polgármester állapítja meg a Képviselő-testület által megfogalmazott célok figyelembevételével a teljesítménykövetelményeket, értékeli ezek teljesítését és az értékelésről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

5.§

Vezetői illetménypótlék


(1) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal vezetői részére egységesen vezetői illetménypótlékot állapít meg, melynek mértéke

a) osztályvezető tekintetében az alapilletményének 15 %-a;

b) irodavezető tekintetében az alapilletményének 5 %-a.

6. §

Illetménykiegészítés


A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselői, valamint ügykezelői részére 2017. évben egységesen illetménykiegészítést állapít meg, melynek mértéke az alapilletményük 10 %-a.

7.§

A köztisztviselőket megillető juttatások


(1)  A köztisztviselők részére a következő juttatások biztosíthatók:

a) az illetményelőleg,

b) a szakmai előrehaladást biztosító tanulmányi támogatás,

c) a lakásépítési, lakásvásárlási támogatás.


(2) Az (1) bekezdés a) és c) pontjában meghatározott juttatások visszatérítendő juttatások.


(3) Az (1) bekezdésben foglalt juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

8.§

A jutalom


(1) A Képviselő-testület a köztisztviselő részére a közszolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért, a szervezet szempontjából fontos vagy váratlanul jelentkező feladatok elvégzéséért, illetve a feladatainak hosszabb időn át történő eredményes végzéséért, példamutató munkateljesítményéért – a teljesítményértékelés alapján – jutalom kifizetését teszi lehetővé.


(2) A megállapított jutalomkeret a személyi juttatás terhére történik, amelyet a Polgármesteri Hivatal éves bérmaradványából, valamint a költségvetésben rögzítettekhez képest teljesített többletbevételeiből, konkrét többletfeladatok állami többlettámogatásából és a Képviselő-testület által biztosított jutalomból képez.


(3)  jutalom éves összege nem haladhatja meg a dolgozó 6 havi illetményét. Ezen összegbe nem számítandó bele a jubileumi jutalom és Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének az adóügyi dolgozók anyagi érdekeltségéről szóló 21/2011. (IV.22.) önkormányzati rendelete alapján történő kifizetés.


(4) A jutalomkeret felosztásáról a jegyző – a polgármester egyetértésével – dönt. A jutalmazás részletes szabályait az Egységes Közszolgálati Szabályzat tartalmazza.

9. §

Kegyeleti juttatások


(1) Az elhunyt köztisztviselőt (nyugalmazott köztisztviselőt) a temetési költségek részben vagy egészben történő átvállalásával a jegyző – a polgármester egyetértésével – közszolgálat halottjává nyilváníthatja.


(2) Az elhunyt nyugalmazott köztisztviselő akkor nyilvánítható a közszolgálat halottjává, ha közszolgálati jogviszonya nem bírói ítélet alapján vagy fegyelmi eljárás eredményeként szűnt meg.


(3) A köztisztviselő halála esetén a temetési költségeket viselő közeli hozzátartozóját – amennyiben a köztisztviselőt nem nyilvánították a közszolgálat halottjává – kérelmére temetési segély illeti meg.


(4) A köztisztviselőt közeli hozzátartozójának halála esetén – amennyiben a temetési költségeket a köztisztviselő viseli – kérelmére temetési segély illeti meg.


(5) A (3) és (4) bekezdés tekintetében a temetési segély összege nettó 50.000 forint, melynek kifizetését a jegyző engedélyezi.


(6) E § alkalmazásában közeli hozzátartozók: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelő szülő, valamint a testvér.

10. §

Nyugállományú köztisztviselők támogatása


11. §


A juttatásokra kifizethető keretösszegeket a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében a Polgármesteri Hivatal előirányzatai között állapítja meg. A szociális és kegyeleti támogatás céljára a Képviselő-testület költségvetésében fedezetet kell biztosítani (szociális keret), amely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át.

12. §

Záró rendelkezések


(1) E rendelet 2011. december 1-jén lép hatályba.


(2) Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a házasságkötések, a bejegyzett élettársi kapcsolatok és a családi események szolgáltatási díjairól szóló 3/2011. (I.21.) önkormányzati rendeletének az anyakönyvvezető és egyéb személyek díjazása című 2. számú mellékletének I. pont 1. alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:


1.Formaruha használat címén évente nettó 50.000 Ft illeti meg az anyakönyvvezetőt abban az esetben, ha a tárgyévet megelőző évben legalább 15 anyakönyvi eseményen közreműködött, egyébként – formaruha használat címén – a nettó 50.000 Ft az anyakönyvvezetőt 2 évente illeti meg. Elszámolása a ruházati költségtérítés szabályai szerint történik.


(3) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 21/2001. (X.31.) rendelet, továbbá ezen rendelet módosításáról szóló 4/2002. (II.18.) számú Ör., 35/2003. (XII.17.) számú Ör. és a 2/2004. (I.15.) számú Ör.


Szigetvár, 2011. november 24.


                                              

Kolovics János                                                                      Horváth Krisztián

  polgármester                                                                               jegyző



A 40/2011. (XI.25.) önkormányzati rendeletet 2011. november 25. napjával kihirdetem.



Horváth Krisztián

       jegyző