Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete

a közterület használatáról szóló 23/2005. (X.27.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2015. 09. 26- 2015. 09. 26

Szigetvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a közterület használatáról szóló 23/2005. (X.27.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


  1. §


Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 23/2005. (X.27.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(5) Engedélyező hatóság: Szigetvár Város Polgármestere.


  1. §

A Rendelet 9. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) A közterület-használati engedéllyel kapcsolatos ügyeket a Hivatal Közigazgatási Osztálya készíti elő és a polgármester írja alá. A polgármester egyszerűsített határozatot hozhat, ha a kérelemnek helyt ad és az ügyben nincs ellenérdekű ügyfél. Ha a polgármester a kérelemnek teljes egészében helyt ad, ellenérdekű ügyfél hiányában mellőzheti a közterület-használati engedélyből az indokolást és a jogorvoslatról való tájékoztatást.


  1. §

A Rendelet 10. § (1) bekezdés a) pontja az alábbiak szerint módosul:


a) az eljáró hatóság megnevezését (Szigetvár Város Polgármestere), az ügyirat számát, tárgyának megnevezését, az ügyintéző nevét;


  1. §

A Rendelet 10. § (1) bekezdés q) pontja az alábbiak szerint módosul:


q) azokat a jogszabályhelyeket, amelyek alapján a polgármester a határozatot hozta;


  1. §

A Rendelet 10. § (1) bekezdés s) pontja az alábbiak szerint módosul:


s) az engedély kiadásának helyét és idejét, az engedélyező polgármester vagy a kiadmányozásra jogosult személy nevét, hivatali beosztását, aláírását, bélyegzőlenyomatát.


  1. §

A Rendelet 17. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) A polgármester a közterületi árusítóhelyre pályázatot ír ki.


  1. §

A Rendelet 18. § (8) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(8) Önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok esetében a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot a polgármester adja ki.


  1. §

A Rendelet 22. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(2) Önkormányzat által támogatott rendezvények esetén a szervező írásbeli kérelmére a Gazdasági, Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság javaslata alapján, a polgármester részleges vagy teljes díjmentességet állapíthat meg. A kérelmet a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályánál kell benyújtani, amely továbbítja a Gazdasági, Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnökének.


  1. §

A Rendelet 24. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) A közterület engedélyhez kötött, de engedélytől eltérő vagy engedély nélküli használata esetén az engedélyes (használó) a polgármester felhívására köteles a közterület-használatot megszüntetni és a használattal érintett terület eredetivel legalább egyenértékű állapotát a felhívásban megállapított határidőn belül a saját költségén helyreállítani.


  1. §

A Rendelet 24. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(3) Ha a felhívásra a jogosulatlan használó a használatot nem szünteti meg, a polgármester a közterületen elhelyezett dolgokat – a Kisváros Nonprofit Kft. útján – a jogosulatlan használó költségére és veszélyére eltávolíttatja.


  1. §

A Rendelet 24. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(5)  Ha a dolog tulajdonosa az eltávolítást követő három hónapon belül nem jelentkezik, a polgármester a dolgot – pályázat útján – értékesítheti vagy elajándékozhatja.


  1. §

A Rendelet 25. §-a az alábbiak szerint módosul:


25. §

A közterületek rendjével, állapotával, a közterületek rendeltetésszerű használatával és az engedélyek meglétével összefüggő ellenőrzésekről a polgármester a Hivatal Közigazgatási Osztálya, - illetve a Kisváros Nonprofit Kft. útján gondoskodik.


  1. §

A Rendelet 26. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(2) A filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő, Mgtv-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


  1. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Szigetvár, 2015. szeptember 24.



            Dr. Vass Péter                                                                                  Csökliné dr. Valler Mária

              polgármester                                                                                jegyző



A 38/2015. (IX.25.) önkormányzati rendeletet 2015. szeptember 25-én kihirdetem.



Csökliné dr. Valler Mária

                    jegyző