Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (III. 8.) önkormányzati rendelete

Szigetvár város településképi védelméről és az önkormányzati tervtanács működtetéséről szóló 17/2015. (IV.13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 03. 09- 2021. 03. 09

Szigetvár Város Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott hatáskörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 29. § (6) bekezdésében és (7) bekezdésében, 62. § (6) bekezdés 3. pontjában, 4. pontjában és 7. pontjában foglaltaknak megfelelően, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés l) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigetvár város településképi védelméről és az önkormányzati tervtanács működtetéséről szóló 17/2015. (IV.13.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

  1. §


Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigetvár város településképi védelméről és az önkormányzati tervtanács működtetéséről szóló 17/2015. (IV.13.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Alaprendelet)


(1) A véleményezési eljárást a 3. melléklet szerinti kérelemmel lehet kezdeményezni, papír alapú formanyomtatványon. Az eljárás az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 29.§ (1) bekezdése alapján illetékmentes.


  1. §


Az Alaprendelet 8. § helyébe az alábbi rendelkezés lép:

8. §


A Polgármester településképi bejelentési eljárást (a továbbiakban: bejelentési eljárás) folytat le a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 8. § (2) bekezdés c) pontja és a Kormányrendelet 26/B. §-a szerint, e rendelet 2. mellékletében meghatározott építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek, reklám és reklámhordozó elhelyezések, továbbá az építmények rendeltetése és a rendeltetési egységek számának megváltozásának esetében.


  1. §


Az Alaprendelet 15. § helyébe az alábbi rendelkezés lép:

15. §


A Polgármester településképi kötelezés formájában önkormányzati hatósági döntéssel elrendelheti a helyi építészeti értékvédelemmel összefüggő helyrehozatali kötelezettségek teljesítését, ha a védett objektum:

a) állékonysága az élet- és közbiztonságot veszélyezteti,

b) a városképi megjelenése a településképet rontja,

c) rendeltetésének nem megfelelő használata zavarja az értékek bemutathatóságát.


  1. §


Az Alaprendelet 1. számú melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép.


  1. §


Az Alaprendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 2. számú melléklete lép.


  1. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Szigetvár, 2021. március 08.

             


Dr. Vass Péter                                                                        Csökliné dr. Valler Mária

  polgármester                                                                                       jegyző


 Az 11/2021. (III.08.) önkormányzat

rendeletet 2021. március 08. napján kihirdetem.

                                                                                                 

                                                                                                Csökliné dr. Valler Mária

     jegyző