Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a Szigetvár Kártyáról

Hatályos: 2023. 02. 25- 2023. 02. 25

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a Szigetvár Kártyáról

2023.02.25.

Szigetvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet célja és hatálya

1. § E rendelet célja, hogy Szigetvár Város Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) a Szigetvár kártya (a továbbiakban: kártya) bevezetésével a városban állandó lakóhellyel és személyi igazolvánnyal rendelkezőknek kedvezményeket biztosítson.

2. § (1) Kártyára jogosult az a 14. életévét betöltött személy, aki kérelme beadásakor

a) szigetvári állandó lakóhellyel vagy szigetvári tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy

b) legalább 2 év munkaviszonnyal rendelkezik a Szigetvári Polgármesteri Hivatalnál, állami vagy önkormányzati tulajdonú közfeladatot ellátó intézménynél vagy gazdasági társaságnál.

(2) A kártya kizárólag a kártyatulajdonos részére biztosít kedvezményeket.

2. A Szigetvár Kártya

3. § (1) A kártya fényképes azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely tartalmazza a kártyatulajdonos nevét, valamint a kártya egyedi azonosító sorszámát.

(2) A kártya megjelenését e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

4. § (1) A kártya által biztosított kedvezmény más kedvezménnyel össze nem vonható.

(2) Azon elfogadóhelyek esetében, melyekben diákkedvezmény igénybevételére nincs lehetőség, a szigetvári állandó lakóhellyel rendelkező 14 év alatti igénybe vevők diákigazolványuk felmutatásával a Szigetvár Kártya kedvezményére jogosultak.

(3) A Szigetvár Kártyával megváltott jegyek és bérletek a kártya felmutatásával együtt érvényesek.

(4) A kedvezményt nyújtó intézmények és egységek a kártya emblémáját jól látható helyen kötelesek elhelyezni.

5. § (1) A Szigetvár Kártyát az erre a célra rendszeresített igénylőlapon a Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesületnél (a továbbiakban: Turisztikai Egyesület) lehet igényelni. Az igénylőlapot e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A kártya igénylése során a személyazonosság és a lakcím igazolására alkalmas okmányra van szükség, amellyel az igénylő igazolja, hogy megfelel a jogosultsági feltételeknek. Az igénylőlap átvételétől számított harminc napon belül a kártyát el kell készíteni és az igénylő rendelkezésére kell bocsátani.

(3) Az igénylő minden új kártya előállításáért köteles fizetni, a kártya érvényesítésére nincs lehetőség.

(4) A Szigetvár Kártya díjáról az önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) határoz. A díjakat a Képviselő-testület minden év december 31-ig felülvizsgálja és dönt a következő naptári évben alkalmazandó díjak mértékéről.

(5) A kártyatulajdonos által kezdeményezett Szigetvár Kártyán szereplő adat módosítása és a kártya elvesztése, megsemmisülése esetén az új kártya igénylésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

3. A Szigetvár Kártya érvényessége, kártya-elfogadó helyek

6. § A Szigetvár Kártya egy naptári éven belül január 1-től december 31-ig terjedő időtartamra jogosítja a kártyatulajdonost a kártya által biztosított kedvezmények igénybevételére.

7. § (1) Szigetvár Kártya elfogadóhely bármely szigetvári székhelyű, vagy szigetvári telephellyel rendelkező, Szigetváron működő vállalkozás vagy intézmény lehet.

(2) A Szigetvár Kártyához való csatlakozás ingyenes. Az elfogadóhelyek a Turisztikai Egyesülethez eljuttatott nyilatkozattal csatlakozhatnak. A nyilatkozat tartalmazza az elfogadóhely által nyújtott kedvezmények fajtáját és mértékét.

(3) Az elfogadóhelyekről és a kedvezmények köréről a Turisztikai Egyesület naprakész nyilvántartást vezet, és arról saját honlapján (www.tdmszigetvar.hu) ad tájékoztatást a kártyabirtokosok részére.

(4) Az elfogadóhely részére a kedvezmény biztosításából eredő bevétel kiesést az önkormányzat, valamint a Turisztikai Egyesület nem kompenzálja.

4. Záró rendelkezések

8. § A Turisztikai Egyesület az általa kezelt adatok tekintetében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el.

9. § Hatályát veszti a Szigetvár Kártyáról szóló 37/2012. (VII.4.) önkormányzati rendelet.

10. § Ez a rendelet 2023. február 25-én lép hatályba.

11. § Ez a rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.