Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 01. 26

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 25.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.01.26.

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében, valamint a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021.(VII.15.) Korm. rendelet 59. § (1) b) pontjában foglaltak alapján a következőket rendeli el:

1. § A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III. 30.) önkormányzati rendelet 3. § (2)–(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) Az önkormányzat a 2. § pontjában szereplő partnereket a településfejlesztési, valamint a településrendezési eszközök készítéséről vagy felülvizsgálatáról az eljárás partnerségi egyeztetési szakaszának elindulásáról tájékoztatja Szigetvár város hivatalos honlapján (www.szigetvar.hu).

(3) A partnerek a honlapról letölthető, valamint a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán átvehető partneri adatlap felhasználásával az eljárás megindításáról szóló hirdetményben meghatározott határidőig tehetnek észrevételt, javaslatot, nyilváníthatnak véleményt a településfejlesztési, településrendezési, valamint településképi dokumentumok tekintetében az alábbi módokon:

a) papír alapon a Szigetvári Polgármesteri Hivatal címére (7900 Szigetvár, Zrínyi tér 1.);

b) elektronikus levélben az onkormanyzat@szigetvar.hu e-mail címre történő megküldéssel.

(4) A véleményezési szakaszában azon partnerek véleménye vehető figyelembe, akik a partnerségi egyeztetési szakaszban határidőre nyilatkoztak, és véleményüket megfelelő indoklással vagy jogszabályi hivatkozással alátámasztották.

(5) A partnerségi egyeztetési szakasz idejére a véleményezésre kerülő tervdokumentáció Szigetvár város hivatalos honlapján kerül közzétételre.

(6) A Képviselő-testület a partnerségi egyeztetési szakasz megindításakor dönthet arról, hogy az eljárás során lakossági fórumot is tart. Amennyiben lakossági fórum is megtartásra kerül, annak helyszínét és időpontját a polgármester jelöli ki a partnerségi egyeztetési szakasz megindításáról szóló hirdetményben.”

2. § A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III. 30.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a polgármester és a városi főépítész ismerteti a Képviselő-testület ülésén.”

3. § Hatályát veszti a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III. 30.) önkormányzati rendelet

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.