Kővágószőlős Kközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016 (I.19.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségekkel, helyi egyházakkal, helyi nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködésről, a pénzügyi támogatás rendjéről szóló 7/2015. (V. 29.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 19- 2016. 01. 19

Kővágószőlős Kközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016 (I.19.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségekkel, helyi egyházakkal, helyi nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködésről, a pénzügyi támogatás rendjéről szóló 7/2015. (V. 29.) számú önkormányzati rendelet módosításáról1

2016.01.19.

Kővágószőlős Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önszerveződő közösségekkel, helyi egyházakkal, helyi nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködésről, a pénzügyi támogatás rendjéről szóló 7/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosításáról a következőket rendeli el.

1. § A Rendelet 6. §-a az alábbiak szerint módosul:

„6 § (1) A beérkezett kérelmeket – a támogatási kérelem benyújtási határidő leteltét követő 30napon belül – a képviselő-testület megvizsgálja és dönt a támogatás odaítélésről illetve annak összegéről.
(2) A képviselő-testület vizsgálata különösen arra terjed ki, hogy az önszerveződő közösség tevékenysége mennyiben közérdekű, illetőleg a támogatásban részesítendő célkitűzés a köz javát mennyiben szolgálja és szakmai szempontból mennyire megvalósítható.
(3) A képviselő-testület vizsgálata kiterjed még arra, hogy
a) az önszerveződő közösség, egyház, helyi nemzetiségi önkormányzat az előző évben kapott pénzügyi támogatással megfelelően elszámolt-e;
b) a támogatásban részesítendő cél megvalósításához – a támogatás esetleges összegét is figyelembe véve – rendelkezik-e a megfelelő pénzügyi és egyéb feltételekkel;
c) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása igényli-e az önkormányzat egyéb támogatását;
d) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása pénzügyi támogatás helyett támogatható-e más, alkalmasabb módon.
(4) A képviselő-testület eljárása során köteles vizsgálni, hogy a támogatást kérő, a támogatási kérelemhez csatolta-e a 5. § (2) bekezdés szerinti mellékleteket. Amennyiben a támogatási kérelem benyújtása hiányosan történt, a támogatást kérőt írásban kell felszólítani arra, hogy a felhívás kézbesítésétől számított 15 napon belül a hiányt pótolja. Azt a támogatási kérelmet, melynek kiegészítését a támogatást kérő felhívás ellenére sem végzi el, a támogatási kérelmet el kell utasítani. Az elutasított kérelmet a kérelmező a következő támogatási kérelem benyújtási időszakában újra benyújthatja.

2. § A Rendelet 7. §-a az alábbiak szerint módosul:

„7. § (1) A támogatási kérelmek képviselő-testület elé terjesztéséről a polgármester gondoskodik.
(2) A pénzügyi támogatások megállapítása során a képviselő-testület előnyben részesíti azt a közérdekű feladatot ellátó önszerveződő közösséget, amely rendszeresen részt vesz az önkormányzati feladatellátás elősegítésében, feladatot vállal a település közösségi, kulturális, sport eseményeiben, jó hírnevet szerez a településnek.
(3) A Támogatási kérelem elbírálása során a képviselő-testület dönthet úgy is, hogy pénzügyi támogatás helyett a kért támogatást más formában biztosítja, feltéve, hogy a támogatás más módja a pályázó által megjelölt cél megvalósításának támogatására alkalmas.
(4) A képviselő-testület kedvező elbírálása esetén a pénzügyi támogatás megállapításáról szóló határozatban meg kell jelölni azt is, hogy a támogatás felhasználása milyen célra történhet.
(5) A képviselő-testületi döntést a támogatást kérőkkel történő írásbeli közlésről és a döntés nyilvánosságáért, a helyben szokásos módon a polgármester és a közös önkormányzati hivatal jegyzője gondoskodik.

3. § A Rendelet 12. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(2) Adott évben, a megítélt támogatásokat követően, a Támogatott egyeztetés után
köteles „Támogatási szerződést” (e rendelet 2. számú melléklete) kötni a Támogatóval.
A támogatási szerződésben foglaltak szerint köteles felhasználni a támogatást. A
Támogatás elszámolásakor, a beszámoló benyújtását követően, a képviselő-testület
köteles megvizsgálni a Támogatási Szerződésben foglaltak teljesülését.

Záró rendelkezés

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2016. január hó 1.napjától kell alkalmazni.

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. január 20. napjával.