Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016 (XII.19..) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 12. 19

Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016 (XII.19..) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzetek megállapításáról

2016.12.19.

Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott önkormányzati feladat biztosítására az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1. § A háziorvosi körzet Mecseknádasd, Óbánya, Ófalu községek egész közigazgatási területe és a három község egy önálló háziorvosi körzetnek minősül.

2. § (1) A házi gyermekorvosi körzet Mecseknádasd, Óbánya, Ófalu és Hidas községek egész közigazgatási területe és a négy község egy önálló gyermekorvosi körzetnek minősül.

(2) Az iskola-egészségügyi ellátási körzet egyezik a házi gyermekorvosi körzettel - Mecseknádasd, Hidas, Ófalu, Óbánya települések közigazgatási területe - a mecseknádasdi Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI, a mecseknádasdi Schlossgarten Óvoda és Bölcsőde, valamint az Ófalui Német Nemzetiségi Egységes Óvoda-bölcsőde intézményekben biztosít ellátást.

3. § A fogorvosi körzet Mecseknádasd, Óbánya, Ófalu és Hidas községek egész közigazgatási területe és a négy község egy önálló fogorvosi körzetnek minősül.

4. § A védőnői körzet Ófalu és Hidas községek közigazgatási terület és a két község egy védőnői körzetnek minősül.

5. § Ófalu Község Önkormányzata a hétvégi és hétközi vegyes (gyermek és felnött) háziorvosi ügyeleti ellátást Pécsvárad Önkormányzata gesztorságával működtető társulás tagja.

6. § A fogorvosi ügyeleti ellátás tekintetében önnálló körzetet nem működ tet. Pécs, Lánc utcai Rendelőintézet , traumatológiai esetekben pedig a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika , Pécs fogadja a lakosságot

7. § A rendelet kihirdetése napján lép hatályba. A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 8/2002. (VI.28 .) sz. rendelet.