Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017 (V.26..) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés engedélyezésének szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 26- 2023. 10. 25

Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017 (V.26..) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés engedélyezésének szabályairól

2017.05.26.

Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Ófalu Község Önkormányzata illetékességi területén történő házasságkötésre (továbbiakban: anyakönyvi esemény).

(2) Az anyakönyvi esemény helyszínéül szolgáló hivatali helyiség: Tanácskozóterem (Ófalu, Kossuth u. 3., tetőtér)

2. § E rendelet alkalmazásában: Hivatali munkaidő: A Mecseknádasdi Közös Önkormányzati Hivatal mindenkor hatályos Ügyrendjében meghatározott munkaidő.

3. § (1) Az anyakönyvi esemény hivatali helyiségen kívüli engedélyezése iránti kérelmet a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg kell az anyakönyvvezetőnél benyújtani.

(2) Az 1. § (2) bekezdésében meghatározott hivatali helyiségen kívüli helyszínen az anyakönyvi esemény akkor engedélyezhető, ha az anyakönyvi esemény ünnepélyes és méltó körülmények között megtartható, valamint az anyakönyvi alapiratok és a személyes adatok védelme biztosított.

(3) Hivatali helyiségen kívül , szabad téren tartandó anyakönyvi esemény esetén fedett helyiségnek is rendelkezésre kell állnia.

(4) Hivatali munkaidőn kívül, a hivatali helyiségben és a hivatali helyiségen kívüli anyakönyvi eseményt lebonyolítani.

a) pénteken 14-19 óra,

b) szombaton 10-19 óra között lehet.

4. § Az anyakönyvi esemény megszervezése és lebonyolítása térítésmentes.

5. § A hivatali munkaidőn kívül vagy a hivatali helyiségen kívül, valamint a hivatali munkaidőn kívül és a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötésnél közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként nettó 10.000,- forint díjazás illeti meg.

6. § Ez a rendelet 2017. május 26-án lép hatályba.