Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018 (X.18..) önkormányzati rendelete

a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról és a településképi bejelentési eljárásról

Hatályos: 2018. 10. 18

Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018 (X.18..) önkormányzati rendelete

a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról és a településképi bejelentési eljárásról

2018.10.18.

Ófalu község Önkormányzata Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének helyi szabályai

1. § (1) A településen kizárólag településképi bejelentési eljárás lefolytatásával van lehetőség elhelyezni:

a) közművelődési célú hirdetőoszlopot, útbaigazító táblarendszert, hirdetőtáblát, reklámtáblát ,

b) saját tevékenységet hirdető ideiglenes reklámot építési hálón az építkezés időtartama alatt.

(2) A településen cégérek településképi bejelentési eljárás nélkül helyezhetők el.

2. § A Ófalu község Önkormányzata , Német Önkormányzat Ófalu illetve a település civil szervezetei által szervezett vagy támogatott rendezvényről tájékoztató ideiglenes reklám elhelyezése transzparensen és molinón lehetséges .

2. Településképi bejelentési eljárás

3. § Az 1. §-ban meghatározott településképi bejelentési eljárás iránti kérelmet a Mecseknádasdi Közös Önkormányzati Hivatal Ófalui Kirendeltségén (7696 Ófalu, Kossuth u 3.) kell benyújtani a rendelet 1. mellékletét képező, a nyomtatványban megadott kötelező mellékletekkel példányban kell benyújtani. A kérelmezőnek a dokumentációra rá kell vezetni a kérelemmel érintett ingatlan címét, helyrajzi számát, a kérelem tárgyát , a kérelmező nevét és aláírását.

3. Záró rendelkezések

4. § Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.