Belvárdgyula Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete

Belvárdgyula Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (II.16.) számú rendelete Belvárdgyula Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 02. 17- 2020. 12. 31

Belvárdgyula Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

1/2015. (II.16.) számú rendelete


Belvárdgyula Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről



Belvárdgyula Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Belvárdgyula Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) 2015. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:


1.§


(1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére és szerveire, valamint az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.


(2) Az Önkormányzat önállóan működő költségvetési szerve:

  • Olaszi Óvodai Társulás (intézményfenntartó társulásban Hásságy, Belvárdgyula, Birján és Magyarsarlós Községek Önkormányzataival);


2.§


A Képviselő-testület Belvárdgyula Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetését:


99 935 ezer Ft, azaz Kilencvenkilencmillió-kilencszázharmincötezer forint kiadási főösszeggel,

99 935 ezer Ft, azaz Kilencvenkilencmillió-kilencszázharmincötezer forint bevételi főösszeggel állapítja meg.


3.§

Az Önkormányzat 2015. évi kiadásainak részletezését a 1. számú melléklet tartalmazza.


4.§


Az Önkormányzat 2015. évi bevételi forrásainak részletezését az 2. számú melléklet tartalmazza.


5.§


Az Önkormányzat Finanszírozási bevételeket a 3. számú melléklet tartalmazza, (maradvány igénybevétele 43.735 e.-Ft)


6.§


A Képviselő-testület a költségvetés tartalékát az alábbiak szerint állapítja meg:



  • tartalék: 28.077 e.-Ft.

7.§


A Képviselő-testület az Önkormányzat létszámkeretét 2 főben állapítja meg.


8.§


(1) Belvárdgyula Községi Önkormányzat polgármestere a költségvetés végrehajtásáról a Képviselő-testületet negyedévente tájékoztatja.


(2) Előre nem tervezhető költségvetési esemény (pl. vis major) esetében a polgármester jogosult előirányzat nélküli, 100.000.-Ft-ot meg nem haladó összegű kötelezettségvállalásra. Erről köteles a legközelebbi képviselő-testületi ülésen tájékoztatni a képviselőket.


(3) Az Önkormányzat intézményeinél az előirányzaton belüli átcsoportosítás az intézményvezető hatáskörébe tartozik. A költségvetési szervek az előirányzatokon felüli többletbevételüket csak a Képviselő-testület engedélyével használhatják fel.


9.§


Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött működési hiány finanszírozási módja pénzintézettel kötött külön megállapodásban foglalt hitelkeret igénybevétele. A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a képviselő-testületet illetik meg. 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötéséhez a Kormány előzetes hozzájárulása szükséges, a 2011. évi CXCIV. törvény 10.§-a alapján.


10.§


(1) Belvárdgyula Községi Önkormányzat Képviselő-testülete - külön megállapodás alapján - az Olaszi Óvodát intézményfenntartó társulás keretében tartja fenn.


(2) Szederkény, Monyoród, Máriakéménd, Olasz, Hásságy és Belvárdgyula Községek Önkormányzatai – külön megállapodás alapján – Közös Önkormányzati Hivatalt tartanak fenn. A 2015. évi köztisztviselői illetményalapot a társult Önkormányzatok Képviselő-testületei 38.650.-Ft-ban állapítják meg.


(3) A társult Önkormányzatok Képviselő-testületei a Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőit megillető cafeteria juttatás éves keret összegét 200.000.-Ft-ban állapítják meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő közterheket (SZJA, EHO) is magában foglalja.



11.§

A gazdálkodás átmeneti szabályozása


(1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a gazdálkodás folyamatosságának biztosítása érdekében 2016. január és február hónapokban a 2015. évi költségvetés működtetési, támogatási előirányzat 2/13-ad részét a költségvetési szervek részére folyósítsa, illetve felhasználásáról gondoskodjon.



12.§


Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.



Belvárdgyula, 2015. február 13.





Sándor Ágnes

Dr. Szlávecz Tamás

polgármester

jegyző






Ez a rendelet Belvárdgyula Községben kihirdetésre került.


Belvárdgyula, 2015. február 16.





Dr. Szlávecz Tamás

                                                                                    jegyző