Máza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2018. (V.31.) önkormányzati rendelete

az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatottak közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2018. 06. 01- 2020. 07. 26

Máza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2018. (V.31.) önkormányzati rendelete

az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatottak közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

2018.06.01.

Máza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 234. § (3) és (4) bekezdése, továbbá 237. §-a alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatal teljes és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőire, közszolgálati ügykezelőire és munkavállalóira terjed ki.

(2) A rendelet előírásait a közszolgálati ügykezelőkre és munkavállalókra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben (továbbiakban: Kttv.) rendelt eltérésekkel kell alkalmazni.

2. § A hivatalban foglalkoztatottak a következő juttatásokban részesíthetők:

a) személyi illetmény

b) alapilletmény eltérítés

c) jutalom

d) céljuttatás

e) lakhatási, lakásépítési és -vásárlási támogatás

f) illetményelőleg

g) üdülési támogatás

h) egészségügyi hozzájárulás

3. § Az e rendeletben szabályozott juttatásokkal kapcsolatos szabályokat - a 4. §-ban megállapított illetménykiegészítés kivételével - a jegyző a közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

4. § A jegyző és az aljegyző kivételével a hivatal valamennyi felsőfokú és érettségi végzettségű köztisztviselője az alapilletménye 20 %-ának megfelelő összegű illetménykiegészítésre jogosult.

5. § (1) E rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Máza Község Önkormányzata Képviselő-testületének a köztisztviselők illetménykiegészítéséről szóló 2/2009. (II.18.) és a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi jutatásairól szóló 6/2001. (XI.12.) rendelete.