Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2010. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

a megyei önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteiben bemutatandó mérlegek és kimutatások tartalmi követelményeiről

Hatályos: 2011. 03. 02- 2022. 12. 31

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2010. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

a megyei önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteiben bemutatandó mérlegek és kimutatások tartalmi követelményeiről

2011.03.02.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 118. § (1) bekezdés 2. pontjában, és 118. § (2) bekezdés 2. pontjában kapott felhatalmazás alapján a megyei önkormányzat költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről az alábbi rendeletet alkotja.

1. § (1) A költségvetés és a zárszámadás előterjesztője az önkormányzat összevont költségvetési mérlegéről – szöveges indoklással együtt - az 1. sz. melléklet szerint ad tájékoztatást a közgyűlés részére.

(2) A költségvetés és a zárszámadás előterjesztője a több éves kihatással járó feladatokról – szöveges indokolással együtt – a 2. sz. melléklet szerint ad tájékoztatást a közgyűlés részére.

(3) A költségvetés és a zárszámadás előterjesztője a közvetett támogatásokról – szöveges indokolással együtt - az 3. sz. melléklet szerint ad tájékoztatást a közgyűlés részére.

(4) A zárszámadás előterjesztője az adósság állományról – szöveges indoklással együtt - a 4. sz. melléklet szerint ad tájékoztatást a közgyűlés részére

(5) A zárszámadás előterjesztője az önkormányzat vagyonáról – szöveges indoklással együtt - az 5. sz. melléklet szerint, az ingatlanvagyonról az 5/a. sz. melléklet szerint, a 0-ra leírt használatban lévő, illetve használaton kívüli eszközök állományáról az 5/b. sz. melléklet szerint az önkormányzat tulajdonában levő, külön jogszabály alapján érték nélkül nyilvántartott eszközök állományáról (a szakmai nyilvántartásokban szereplő képzőművészeti alkotások, régészeti leletek, kép- és hangarchívumok, gyűjtemények, kulturális javak) az 5/c. sz. melléklet szerint, a mérlegben értékkel nem szereplő kötelezettségekről - ideértve a kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos függő kötelezettségeket - az 5/d. sz. melléklet szerint ad tájékoztatást a közgyűlés részére.

1. § Az eszközökről és azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást kell vezetni mennyiségben és értékben. A könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket kétévente kell leltározni.

Záró rendelkezések

3. § (1) Ez a rendelet 2011. január 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit a 2011. évi költségvetés készítésekor kell először alkalmazni.

(2) Hatályát veszti a Megyei Önkormányzat költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről szóló 17/2005. (XII. 7.) Kgy. rendelet.

(3) A (2) bekezdés 2011. január 2-án hatályát veszti.

1. melléklet1

2. melléklet

3. melléklet

4. melléklet

5. melléklet

5a. melléklet

5b. melléklet

5c. melléklet

5d. melléklet

1

Módosította a 2/2011. (III.1.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2011. III. 2.