Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése 11/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2016. 12. 01- 2017. 03. 03

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése 11/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

2016.12.01.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva;

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014.(XII.3.) önk. rendelet 34. § (2) bekezdésében foglaltak szerint, az állandó bizottságai véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

I.

A rendelet hatálya, a költségvetés szerkezeti rendje

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatra (továbbiakban Önkormányzat), valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatalára (továbbiakban Hivatal).

(2) A költségvetésben az Önkormányzat és a Hivatal külön-külön alkot egy-egy címet.

(3) A költségvetési előirányzatok előirányzat-csoportokra és kiemelt előirányzatokra tagozódnak.

II.

A költségvetés kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

2. § (1) A Közgyűlés az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szerv (Hivatal) 2017.évi költségvetése együttes

(a) költségvetési bevételét 361.957 ezer Ft-ban,
ebből: - működési célú bevételét 358.057 ezer Ft-ban,
- felhalmozási célú bevételét 3.900 ezer Ft-ban,
(b) költségvetési kiadását 689.535 ezer Ft-ban,
ebből: - működési célú kiadását 659.635 ezer Ft-ban,
- felhalmozási célú kiadását 29.900 ezer Ft-ban,
(c) költségvetési hiányát 327.921 ezer Ft-ban,
ebből: - a működési hiány összege 301.578 ezer Ft-ban,
- a felhalmozási hiány összege 26.000 ezer Ft-ban
állapítja meg.
(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási műveleteket a közgyűlés az alábbiakban határozza meg:
- finanszírozási bevételként az előző év pénzmaradványának igénybevétele 327.578 ezer Ft összegben, melyből:
- működési célú igénybe vétel 301.578 ezer Ft,
- felhalmozási célú igénybe vétel 26.000 ezer Ft.
(3) A finanszírozási műveletekkel a tárgyévi bevételek és kiadások egyensúlya 689.535 ezer Ft összegben fennáll.
(4) Az Önkormányzat és a Hivatal összevont költségvetési mérlegét az e rendelet részét képező 1. számú melléklet, az összevont működési költségvetési mérlegét a 2. számú melléklet, az összevont felhalmozási költségvetési mérlegét a 3. számú melléklet tartalmazza.
(5) Az Önkormányzat bevételeit és kiadásait előirányzat-csoportonként és ezen belül kiemelt előirányzatonként a 4. számú melléklet tartalmazza.
(6) A Hivatal bevételeit és kiadásait előirányzat-csoportonként és ezen belül kiemelt előirányzatonként az 5. számú melléklet tartalmazza.
(7) Az Önkormányzat bevételeit forrásonként és kiadásait feladatonként - ezen belül kötelező- és önként vállalt feladatok szerinti bontásban - valamint a beruházásokat és felújításokat célok szerinti bontásban, továbbá az általános és a céltartalék összegét a 6. számú melléklet tartalmazza.
(8) A Hivatal bevételeit forrásonként és kiadásait feladatonként – ezen belül kötelező- és önként vállalt feladatok szerinti bontásban – valamint a beruházásokat célok szerint részletezve a 7. számú melléklet tartalmazza.
(9) Az Önkormányzat likviditási tervét a 8. számú melléklet tartalmazza.
(10) Az önkormányzat költségvetési évet követő három évre tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 9. számú melléklet tartalmazza.
(11) Az önkormányzat Európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektjeiről szóló kimutatást a 10. számú melléklet tartalmazza.

3. §

.

(1) A költségvetés Több évre szóló kötelezettségvállalást a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 számú Foglalkoztatási paktum projekt tekintetében tartalmaz 198.507 ezer Ft összegben, melynek évenként megbontása:
- 2018: 66.169 ezer Ft,
- 2019: 66.169 ezer Ft,
- 2020: 66.169 ezer Ft.
(2) Közvetett támogatást és állami/államigazgatási feladatokat a költségvetési rendelet nem tartalmaz.

4. § (1) A Közgyűlés az év közben jelentkező többletfeladatokra és az elmaradt bevételek pótlására a költségvetésben 10.000 ezer Ft-os általános tartalékot különít el.

(2) A Közgyűlés az európai uniós projektek támogatásának elkövetkező éveket érintő megelőlegezésének biztosítása érdekében 198.507 ezer Ft összegű pályázati támogatási céltartalékot különít el.

III.

Az előirányzatok megállapításával és teljesítésével kapcsolatos rendelkezések, a költségvetés végrehajtásának szabályai

Gazdálkodás

5. § A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a Közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért az elnök felelős.

Költségvetési rendelet és előirányzat módosítás

6. § (1) A Közgyűlés – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendelet szükséges módosításáról.

(2) A címenként jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok nem léphetők túl, azokra többletkötelezettségek nem vállalhatók. A kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatok a közgyűlés tájékoztatása nélkül is módosíthatók.

Elnöki hatáskör, felhatalmazások

7. § (1) A költségvetés végrehajtásával kapcsolatosan az elnök számára biztosított hatáskörök az alábbiak:

a) Közgyűlés az elnököt megillető, az SZMSZ 1. sz. melléklete 3. pontjában rögzített, az előirányzatok közötti átcsoportosításra vonatkozó hatáskör gyakorlását 10.000 eFt-ban határozza meg.

b) az elnök a Közgyűlés két ülése közötti időszakban a központi költségvetésből kapott támogatásokat (Országgyűlés, Kormány, költségvetési fejezet által biztosított pótelőirányzatot) a költségvetési rendeleten átvezetheti, a hivatalnak átadhatja, illetve e többletbevételek terhére kötelezettséget vállalhat.

(2) Az elnök az (1) bekezdés szerinti intézkedéseiről a soron következő közgyűlésen tájékoztatást ad és intézkedik ezeknek a következő rendeletmódosításkor a költségvetésen való átvezetéséről.

(3) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a közgyűlés elnöke gyakorolja.

(4) A Közgyűlés felhatalmazza az elnököt, hogy az Önkormányzat költségvetésében a célfeladatokra jóváhagyott előirányzatok közül a külkapcsolatok, a megyedíjak és ünnepi közgyűlés, a megye legjobb bora és pálinkája marketing kiadásai, az önkormányzati kiadvány, az erdélyi szűrővizsgálat kiadásai, a sajtó és kommunikáció, a veránkai művészeti táborok és a tagdíjak kiadásai esetében - döntsön azok cél szerinti felhasználásáról a közgyűlés utólagos tájékoztatása mellett.

(5) A Közgyűlés 3.000 eFt-os keretet biztosít az elnök részére az év során hozzá érkező kérelmek és támogatási igények teljesítésére, melynek felhasználásáról utólagosan, legkésőbb a zárszámadással egyidejűleg köteles tájékoztatást adni a Közgyűlés részére.

8. § A Közgyűlés felhatalmazza az elnököt, hogy a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi. XC. törvény 3. számú, a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásait tartalmazó melléklete 7. számú pontjában szereplő „Megyei önkormányzatok rendkívüli támogatása” előirányzatból igényelhető kiegészítő támogatás elnyerése érdekében pályázatot nyújtson be a jogszabályban meghatározott eljárásrendnek megfelelően.

IV.

Vegyes és záró rendelkezések

9. § (1) A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Hivatala köztisztviselői tekintetében a 2017. évre érvényes illetményalap összege a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. § szerinti illetményalap összegével megegyezően 38.650 Ft.

(2) A Hivatal 2017. évi költségvetésében jutalom címén eredeti szinten előirányzat nem tervezhető, jutalom kifizetésére az év során a személyi juttatásoknál jelentkező megtakarítások terhére, legfeljebb az elemi költségvetésben megállapított, az egységes rovatrend K1101 „Törvény szerinti illetmények, munkabérek” rovat eredeti előirányzatának 15%-os mértékéig kerülhet sor.

(3) A Hivatal köztisztviselői részére 2017. évre megállapított illetménykiegészítés mértéke:

- felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők esetében az alapilletményük 40 %-a,
- középiskolai végzettségű köztisztviselők esetében az alapilletményük 20 %-a.
(4) Az egy foglalkoztatott éves cafeteria kerete 2016. évben a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC törvény 59. § (4) bekezdésében meghatározott összeg.
(5) Az egy foglalkoztatottnak adható havi bankszámla-hozzájárulás mértéke 2017. évben a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC törvény 59. § (5) bekezdésében meghatározott összeg.

10. § Az Önkormányzat és a Hivatal gazdálkodására, költségvetésük végrehajtására, a beszámolás rendjére - a jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben - a 2016. évi költségvetésről szóló 2015. évi C. tv, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv., az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet, az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Kormányrendelet és a Szervezeti és Működési Szabályzatban előírtak az irányadók.

11. § A Közgyűlés úgy rendelkezik, hogy az Önkormányzat és a Hivatal költségvetése végrehajtása során a kiadások készpénzben történő teljesítésének értékhatára tételenként nem haladhatja meg a 100 ezer Ft-ot.

A kiadások készpénzben történő teljesítését az alábbi esetekben engedélyezi:
utazási, kiküldetési előleg felvételére,
készlet és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésekre,
reprezentációs kiadásokra,
kisösszegű szolgáltatási kiadások készpénzben történő teljesítésére.

12. § Jelen rendelet - az 1-10. számú mellékleteivel – kihirdetését követő napon lép hatályba és rendelkezéseit a 2017. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

1. melléklet

1. sz. melléklet a 11/2016.(XI.30.) sz. önkormányzati rendelethez

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetésének összevont pénzügyi mérlege

ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2017. évi előirányzat

KIADÁSOK

2017. évi előirányzat

1.

Működési költségvetés

358 057

1.

Működési költségvetés

659 635

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

312 788

Személyi juttatások

232 649

Közhatalmi bevételek

0

Munkaadókat tehelő járulékok és szoc.hj adó

70 438

Működési bevételek

19 123

Dologi kiadások

139 840

Működési célú átvett pénzeszközök

26 146

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb működési célú kiadások

216 708

2.

Felhalmozási költségvetés

3 900

2.

Felhalmozási költségvetés

29 900

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

25 500

Felhalmozási bevételek

2 000

Felújítások

2 500

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 900

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 900

Költségvetési bevételek összesen

361 957

Költségvetési kiadások összesen

689 535

Költségvetési hiány/többlet

327 578

3.

Finanszírozási kiadások

0

3.

Finanszírozási bevételek

327 578

Maradvány igénybevétele

327 578

- ebből működési maradvány igénybe vétele

301 578

- ebből felhalmozási maradvány igénybevétele

26 000

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

689 535

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

689 535

2. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak alakulása 2017. évben

(működési költségvetés)

ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2017. évi előirányzat

KIADÁSOK

2017. évi előirányzat

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

312 788

1.

Személyi juttatások

232 649

Önkormányzatok működési támogatása

279 400

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzáj. adó

70 438

Működési célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei áh.-on belülről

33 388

3.

Dologi kiadások

139 840

2.

Közhatalmi bevételek

0

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

3.

Működési bevételek

19 123

5.

Egyéb működési célú kiadások

216 708

Szolgáltatási bevételek

18 896

Egyéb működési cálú támogatások államháztartáson belülre

1 991

Kamatbevételek

0

Működési célúvisszatérítendő támogatások, kölcsönök áh.n kívülre

0

Egyéb működési bevételek

227

Egyéb működési célú támogatások áh.n kívülre

2 875

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

26 146

Nemzetközi kötelezettségek

3 335

Működési célú vissztérítendő támogatások, kölcsönök

26 146

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

Tartalékok

208 507

Tárgyévi működési bevételek összesen:

358 057

Tárgyévi működési kiadások összesen:

659 635

Költségvetési hiány/többlet:

301 578

6.

Finanszírozási kiadások

0

5.

Finanszírozási bevételek

301 578

Maradvány igénybevétele

301 578

- ebből működési maradvány igénybe vétele

301 578

- ebből felhalmozási maradvány igénybevétele

0

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

659 635

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

659 635

3. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi felhalmozási bevételeinek és kiadásainak alakulása

(felhalmozási költségvetés)

ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2017. évi előirányzat

KIADÁSOK

2017. évi előirányzat

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

1.

Beruházások

25 500

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Felhalmozási célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

2.

Felújítások

2 500

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartá-
son belülről

0

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 900

2.

Felhalmozási bevételek

2 000

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

Immateriális javak értékesítése

Lakásalapból nyújtott visszatérítendő kölcsönök

1 900

Ingatlanok értékesítése

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 000

Céltartalékok

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 900

Felhalmozási célú támogatások, kölcsönök visszatérülése

1 900

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

Tárgyévi felhalmozási bevételek összesen:

3 900

Tárgyévi felhalmozási kiadások összesen:

29 900

Költségvetési hiány/többlet:

26 000

5.

Finanszírozási kiadások

0

4.

Finanszírozási bevételek

26 000

Maradvány igénybevétele

26 000

- ebből működési maradvány

0

- ebből felhalmozási maradvány

26 000

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

29 900

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

29 900

4. melléklet

Cím neve, száma

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Alcím neve, száma

Ezer Ft-ban

Előirányzat-csoport

Rovat száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2017. évi előirányzat

száma

1.

2.

3.

4.

I

BEVÉTELEK

1.

Működési bevételek

B1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

312 788

B11.

Önkormányzatok működési támogatásai

279 400

B111

- Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

279 400

B115

- Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B116

- Elszámolásból származó bevételek

B12

Elvonások és befizetések bevételei

B14

Működési célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei áh.-on belülről

33 388

B3.

Közhatalmi bevételek

0

B4.

Működési bevételek

0

B401

Készletértékesítés

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

B408

Kamatbevételek

B411

Egyéb működési bevételek

B6.

Működési célú átvett pénzeszközök

26 146

B64.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök áht-n kívülről

26 146

B65.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2.

Felhalmozási bevételek

B2.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B24

Felhalmozási célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áh.-on belülről

0

B5

Felhalmozási bevételek

2 000

B51

Immateriális javak értékesítése

B52

Ingatlanok értékesítése

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 000

B7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

B74

Felhalmozási célú támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kív.

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3.

B8.

Finanszírozási bevételek

327 578

B813.

Maradvány igénybevétele

327 578

- Működési célú maradvány igénybevétele

301 578

- Felhalmozási maradvány igénybevétele

26 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

668 512

II

KIADÁSOK

1.

Működési kiadások

K1.

Személyi juttatások

120 401

K2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

38 072

K3.

Dologi kiadások

89 928

K4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

K5.

Egyéb működési célú kiadások

216 708

K501

Nemzetközi kötelezettségek

3 335

K502

Elvonások és befizetések

0

K506.

Egyéb működési célú támogatások áh.-on belülre

1 991

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök áh.n kívülre

0

K512.

Egyéb működési célú támogatások áh.-on kívülre

2 875

K 513.

Tartalékok

208 507

- általános tartalék

10 000

- céltartalékok

198 507

2.

Felhalmozási kiadások

K6.

Beruházások

24 000

K7.

Felújítások

2 500

K8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

K84.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áh.-on belülre

K87.

Lakástámogatás

K89.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áh.-on kívülre

0

3.

K9.

Finanszírozási kiadások

176 903

K915

Irányító szervi támogatás folyósítása

176 903

KIADÁSOK ÖSSZESEN

668 512

5. melléklet

Cím neve, száma

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala

Alcím neve, száma

ezer Ft-ban

Előirányzat-csoport

Rovat száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2017. évi előirányzat

száma

1.

2.

3.

4.

I

BEVÉTELEK

1.

Működési bevételek

B1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

B11.

Önkormányzatok működési támogatásai

B12

Elvonások és befizetések bevételei

B14

Működési célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei áh.-on belülről

0

B3.

Közhatalmi bevételek

B4.

Működési bevételek

19 123

B401

Készletértékesítés

B402

Szolgáltatások ellenértéke

18 896

B408.

Kamatbevételek

B411

Egyéb működési bevételek

227

B6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

B64.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök

B65.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2.

Felhalmozási bevételek

B2.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B24

Felhalmozási célú támogatások és kölcsönök visszatérülései

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áh.-on belülről

B5

Felhalmozási bevételek

0

B51

Immateriális javak értékesítése

B52

Ingatlanok értékesítése

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 900

B74

Felhalmozási célú támogatások, kölcsönök visszatérülése

1 900

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

3.

B8.

Finanszírozási bevételek

176 903

B813.

Maradvány igénybevétele

0

- Működési célú maradvány igénybevétele

0

- Felhalmozási maradvány igénybevétele

0

B816

Irányító szervi támogatás

176 903

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

197 926

II

KIADÁSOK

1.

Működési kiadások

K1.

Személyi juttatások

112 248

K2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 366

K3.

Dologi kiadások

49 912

K4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

K5.

Egyéb működési célú kiadások

0

K501

Nemzetközi kötelezettségek

K502

Elvonások és befizetések

K506.

Egyéb működési célú támogatások áh.-on belülre

K512.

Egyéb működési célú támogatások áh.-on kívülre

2.

Felhalmozási kiadások

K6.

Beruházások

1 500

K7.

Felújítások

0

K8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1900

K84.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áh.-on belülre

K87.

Lakástámogatás

1 900

K89.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áh.-on kívülre

3.

K9.

Finanszírozási kiadások

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

197 926

6. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiadásai és bevételei feladatonként

kötelező és önként vállalt feladatok szerinti megbontásban

ezer Ft-ban

Jogcímek

2017. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

I. Bevételek

1.

Működési célú támogatások áht-n belülről

312 788

310 288

2 500

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

279 400

279 400

0

2016. évi erdélyi szűrővizsgálat támogatása

2 500

0

2 500

Hungaricum pályázat támogatása

3 000

3 000

0

Klímastratégiai projekt 2017. évi bevétele

27 888

27 888

0

2.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

3.

Működési bevételek

0

0

0

4.

Működési célú átvett pénzeszközök, kölcsönök

26 146

26 146

0

BKM. Területfejlesztési Kft megelőlegezés visszafizetése

12 000

12 000

0

Turisztikai Kft megelőlegezés visszafizetése

14 146

14 146

0

5.

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

0

0

6.

Felhalmozási bevételek

2 000

2 000

0

Gépkocsi értékesítés

2 000

2 000

0

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Pénzmaradvány igénybevétele

327 578

313 578

14 000

Működési célú maradvány igénybevétele

301 578

287 578

14 000

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

26 000

26 000

0

Önkormányzat bevételei összesen

668 512

652 012

16 500

II. Kiadások

1.

Közgyűlés és bizottságok működési kiadásai

112 766

112 766

0

Személyi juttatások

78 272

78 272

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 448

20 448

0

Működési dologi kiadások

14 046

14 046

0

2.

Önkormányzati célfeladatok kiadásai

43 541

27 041

16 500

Külkapcsolatok kiadásai

3 500

2 500

1 000

Megyedíjak és ünnepi közgyűlés kiadásai

5 000

0

5 000

Megye legjobb bora és pálinkája marketing kiadásai

4 000

0

4 000

Veránkai művészeti táborok megrendezése

1 000

0

1 000

Erdélyi szűrővizsgálat kiadása

2 500

0

2 500

Szervezetekben fizetendő tagdíjak kiadásai:

- Nemzetközi szervezet tagdíjai

3 335

3 335

0

- Hazai szervezetek tagdíjai

1 315

1 315

0

BKM. Diák- és Szabadidősport Egyesület támogatása

1 000

1 000

0

Sajtó és kommunikáció kiadása

4 700

4 700

0

Homokhátsági Térségfejlesztési Tanács működési támogatása

1 091

1 091

0

Megyei Értéktár Bizottság működési kiadása

500

500

0

Önkormányzati kiadvány kiadásai

9 600

9 600

0

Elnöki rendelkezésű keret

3 000

0

3 000

Hungaricum pályázat kiadásai

3 000

3 000

0

3.

Projektek kiadásai

100 295

100 295

0

TOP-5.1.1-15 Paktum projekt

72 579

72 579

0

KEHOP-1.2.0-15 Klíma projekt

27 716

27 716

0

4.

Beruházási kiadások

24 000

24 000

0

Számítástechnikai fejlesztés kiadása

1 500

1 500

0

Gépkocsi vásárlás

22 500

22 500

0

5.

Felújítási kiadások

2 500

2 500

0

Kecskemét, Deák F téri irodák felújítás folytatása

2 000

2 000

0

Fráter György utcai ingatlan felújítása

500

500

0

6.

Tartalékok

208 507

208 507

0

Általános tartalék

10 000

10 000

0

Pályázati támogatási céltartalék

198 507

198 507

0

7.

Irányítószervi támogatás hivatalnak

176 903

176 903

0

Önkormányzat kiadásai összesen

668 512

652 012

16 500

7. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala kiadásai és bevételei feladatonként

kötelező és önként vállalt feladatok szerinti megbontásban

ezer Ft-ban

Jogcímek

2017. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

I. Bevételek

1.

Működési célú támogatások áht-n belülről

0

0

0

2.

Működési bevételek

19 123

19 123

0

Ingatlanhasznosítással összefüggő szolgáltatási bevételek

18 896

18 896

0

Egyéb bevételek

227

227

0

3.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 900

0

1 900

Lakásalapból nyújtott kölcsönök törlesztése

1 900

0

1 900

5.

Irányító szervtől kapott támogatás

176 903

176 903

0

6.

Pénzmaradvány igénybevétele

0

0

0

Hivatal bevételei összesen

197 926

196 026

1 900

II. Kiadások

1.

Hivatal működésével kapcsolatos kiadások

194 526

194 526

0

Személyi juttatások

112 248

112 248

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 366

32 366

0

Dologi kiadások

49 412

49 412

0

Jóléti kiadások

500

500

0

2.

Beruházási kiadások

1 500

1 500

0

Számítástechnikai eszközök beszerzése

1 000

1 000

0

Egyéb eszközbeszerzés

500

500

0

4.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 900

0

1 900

Lakásalapból nyújtott kölcsönök

1 900

0

1 900

Hivatal kiadásai összesen

197 926

196 026

1 900

8. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi likviditási terve

Ezer Ft-ban

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen

Bevételek

Működési bevételek

Önkormányzat működési támogatása

33 528

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

22 352

279 400

Működési saját bevételek

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 594

1 593

1 590

19 123

Működési célú támogatások áh-n belülről

30 888

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 500

0

33 388

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

12 000

14 146

0

0

0

0

0

0

0

0

26 146

Felhalmozási bevételek

Felhalmozási célú támogatások áh-n belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási saját bevételek

0

0

0

0

0

0

2 000

0

0

0

0

0

2 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

158

158

158

160

158

158

158

158

159

159

158

158

1 900

Bevételek összesen

66 168

24 104

36 104

38 252

24 104

24 104

26 104

24 104

24 105

24 105

26 603

24 100

361 957

Működési célú pénzm. igénybevétel

0

0

0

0

156

13 512

13 561

14 906

12 904

14 455

10 007

13 570

93 071

Felhalmozási célú pénzm. Igénybevétel

0

0

0

0

1 500

2 500

16 000

500

500

0

5 000

0

26 000

Bevételek mindösszesen

66 168

24 104

36 104

38 252

25 760

40 116

55 665

39 510

37 509

38 560

41 610

37 670

481 028

Kiadások

Működési kiadások

Személyi juttatások kiadása

19 387

19 388

19 388

19 388

19 388

19 388

19 387

19 387

19 387

19 387

19 387

19 387

232 649

Munkaadókat terhelő járulékok

5 870

5 870

5 870

5 870

5 870

5 870

5 870

5 870

5 869

5 870

5 870

5 869

70 438

Dologi kiadások

11 653

11 658

11 653

11 652

11 653

11 653

11 653

11 653

11 653

11 653

11 653

11 653

139 840

Egyéb működésicélú kiadások

0

100

100

3 130

500

1 205

155

2 100

100

350

200

261

8 201

Felhalmozási kiadások

Beruházások

0

0

500

500

500

0

18 000

0

500

500

4 500

500

25 500

Felújítások

0

0

0

0

0

2 000

0

500

0

0

0

0

2 500

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

500

0

0

600

0

0

800

0

0

1 900

Finanszírozási kiadás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kiadások összesen

36 910

37 016

37 511

41 040

37 911

40 116

55 665

39 510

37 509

38 560

41 610

37 670

481 028

Tartalékok

208 507

Kiadások mindösszesen

36 910

37 016

37 511

41 040

37 911

40 116

55 665

39 510

37 509

38 560

41 610

37 670

689 535

Egyenleg

29 258

16 346

14 939

12 151

0

0

0

0

0

0

0

0

9. melléklet

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017., 2018., 2019. és 2020. évre szóló költségvetési mérlege

ezer Ft-ban

Sor-sz.

Bevételek

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

Sor-sz.

Kiadások

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

1.

Működési célú támogatások áh.n belülről

312 788

331 500

331 500

281 900

1.

Személyi juttatások

232 649

240 000

245 000

245 000

2.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.h.

70 438

72 664

74 178

74 178

3.

Működési bevételek

19 123

19 000

19 000

19 000

3.

Dologi kiadások

139 840

174 224

174 224

90 000

3.

Működési célú átvett pénzeszközök

26 146

0

0

0

4.

Egyéb működési célú kiadások

216 708

146 708

95 000

43 000

I.

Tárgyévi működési bevételek

358 057

350 500

350 500

300 900

I.

Tárgyévi működési kiadások

659 635

633 596

588 402

452 178

6.

Működési jellegű pénzmaradvány

301 578

283 096

237 902

151 278

Működési bevételek összesen

659 635

633 596

588 402

452 178

Működési kiadások összesen

659 635

633 596

588 402

452 178

7.

Felhalmozási célú támogatások áh.n belülről

0

5.

Beruházások

25 500

3 000

3 000

3 000

8.

Felhalmozási bevételek

2 000

0

0

0

6.

Felújítások

2 500

1 500

1 500

1 500

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 900

1 900

1 700

1 500

7.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 900

1 900

1 700

1 500

II.

Tárgyévi felhalmozási bevételek

3 900

1 900

1 700

1 500

II.

Tárgyévi felhalmozási kiadások

29 900

6 400

6 200

6 000

10.

Felhalmozási jellegű pénzmaradvány

26 000

4 500

4 500

4 500

Felhalmozási bevételek összesen

29 900

6 400

6 200

6 000

Felhalmozási kiadások összesen

29 900

6 400

6 200

6 000

Bevételek mindösszesen

689 535

639 996

594 602

458 178

Kiadások mindösszesen

689 535

639 996

594 602

458 178

10. melléklet



Európai uniós támogatással megvalósuló 2017. évi projektek bevételei, kiadásai

Ezer Ft-ban

Sor-szám

Az európai uniós forrással támogatott projektek megnevezése

2017. évi előirányzatok

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

támogatás

Saját forrás

Bevétel összesen

Személyi jellegű kiadások

Munkáltatói járulék

Dologi kiadások

Beruházási kiadás

Kiadás összesen

Európai uniós

Hazai forrás

1.

TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 Foglalkoztatási paktum

61 692

10 887

0

72 579

35 156

14 449

22 974

0

72 579

2.

KEHOP-1.2.0-15-2016-00014 Klímastratégia

23 705

4 183

0

27 888

2 883

1 176

23 657

0

27 716

3.

4.

Összesen

85 397

15 070

0

100 467

38 039

15 625

46 631

0

100 295