Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése 7/2016.(VI.30.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) számú önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 01- 2016. 07. 01

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése 7/2016.(VI.30.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) számú önkormányzati rendelete módosításáról 1

2016.07.01.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az állandó bizottságok véleményének kikérése mellett a következőket rendeli el:

1. § A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) számú önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) 48. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„48. § (5) A bizottság elnöke megyei tanácsnok.

A bizottság elnökének helyettesítésére a közgyűlés alelnököt választ. Az elnök és alelnök egyidejű akadályoztatásuk esetén a bizottság közgyűlési tag jelenlevő korelnöke látja el a feladatokat.
Helyettesítés esetén az alelnököt és a korelnököt a bizottság elnökével azonos jogok illetik meg.”

2. §

(1) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe e rendelet
(2) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet

1. számú melléklete lép.
2. számú melléklete lép.

3. § Jelen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.

1. melléklet

A megyei közgyűlés elnökére átruházott
közgyűlési hatáskörök

1. Dönt az általános és céltartalék felhasználásáról az éves költségvetésben meghatározott keretek között. E döntéséről a közgyűlés következő ülésén köteles tájékoztatást adni.

2. Dönt két közgyűlés között felmerülő halaszthatatlan esetben az egyedileg – a mindenkori költségvetésben meghatározott összeget meg nem haladó – előirányzat-átcsoportosításokról. E döntéséről a közgyűlés következő ülésén köteles tájékoztatást adni.

3. Dönt a megszűnt DARFT – hazai decentralizált források terhére megkötött – megyei támogatási szerződés-állományokhoz kapcsolódó ügyekben

4. Dönt a megszűnt Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács – hazai decentralizált források terhére megkötött – támogatási szerződésállományhoz kapcsolódó ügyekben.

5. Döntési javaslatot készít a Területi Operatív Programok (TOP) keretében benyújtott pályázatokról a döntés-előkészítő bizottság (DEB) számára.

2. melléklet

A Megyei Közgyűlés állandó bizottságaira átruházott
közgyűlési hatáskörök

Átruházott közgyűlési hatáskör

Hatáskör gyakorlója

1. Gyakorolja a közgyűlés elnökével kapcsolatos egyéb munkáltatói jogkört, kivéve törvény által nevesített át nem ruházható hatásköröket.

Jogi, Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság

2. Előzetes véleményt nyilvánít a települési önkormányzati környezetvédelmi programokról, kezdeményezheti azok megalkotását.

Terület- és Vidékfejlesztési
Bizottság

3. Az Önkormányzat vagyonrendeletében meghatározottak szerint dönt vagyoni ügyekben.

Pénzügyi és Turisztikai
Bizottság

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. július 2. napjával.