Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2021. (X. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 10/2012.(IX.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 01

az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 10/2012.(IX.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Végső előterjesztői indokolás

Az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló
10/2012.(IX.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A 147/1992.(XI.6.) Korm. rendelet szabályozza az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjét. Az ingatlan vagyonkataszter, amelyet a fenti rendelet alapján vezet az önkormányzat, tartalmazza a forgalomképességre vonatkozó adatok mellett a törzsvagyonba nem tartozó üzleti vagyont is.

Az ingatlan vagyonkataszteren kívül Csátalja Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 10/2012.(IX.19.) önkormányzati rendeletének mellékleteiben is felsorolásra kerültek az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyonelemei, valamint az önkormányzat üzletei vagyona. A mellékletben való felsorolásnál gondoskodni kell a naprakészségről. Az önkormányzati rendelet módosításának legutóbbi, 2018. március 21-i hatálybalépése óta több vagyonmozgás történt az önkormányzatnál, amely szükségessé teszi a vagyonrendelet pontosítását, aktualizálását, valamint a jogszabály szerkesztési követelményeknek való megfelelést.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A szakasz módosítását az indokolta, hogy egy magasabb szerkezeti egység akkor tagolható tovább, ha az legalább két alacsonyabb szintű önálló szerkezeti egységet foglal magában. Jelen esetben az 1. § egyetlen a) pontra tagolódott. Ennek megszüntetésére került sor a módosítással.

A 2. §-hoz

A módosításra kerülő 7. §-nak voltak olyan szerkezeti egységei, aminek a típusát az Integrált Jogalkotási Rendszer LocLex alrendszere nem tudja felismerni (a felsorolások francia bekezdéssel történtek)

A 3. §-hoz

A szakaszon (nevezetesen a 12. §-on) belüli felsorolás a) és b) pontja helyett c) és d) pont szerepel. A módosítás a felsorolás elírását szünteti meg.

A 4. §-hoz

A rendelet 2. mellékletének (az önkormányzat üzleti vagyonának) módosítását tartalmazza.

Az 5. §-hoz

Hatályon kívül helyezett rendelkezést tartalmaz.

A 6. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.