Nagybaracska Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013.(XII.5.) önkormányzati rendelete

a helyi szociális ellátásokról

Hatályos: 2014. 12. 01- 2015. 02. 27


Nagybaracska Község Önkormányzata Képviselő-testületének

16/2013. (XII.5.) önkormányzati rendelete


a helyi szociális ellátásokról



Nagybaracska Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában, 32. § (3) bekezdésében, 33. § (7) bekezdésében, 37. § (1) bekezdés d) pontjában, 37/A. § (3) bekezdésében, 38. § (9) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, valamint az 50. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.




1. A helyi szociális ellátások formái


1. §


(1) Szociális rászorultság esetén e rendeletben meghatározott feltételek szerint a jogosult számára pénzbeli szociális ellátásként önkormányzati segély nyújtható.


(2) Szociális rászorultság esetén e rendeletben meghatározott feltételek szerint a jogosult részére az alábbi természetbeni szociális ellátások nyújthatók:

a) közgyógyellátás

b) szociális faszedés


(3) Személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások:

a) étkeztetés,

b) házi segítségnyújtás,

c) családsegítés,

d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás,

e) támogató szolgáltatás.


2. Hatásköri szabályok


2. §


(1) [1]A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik:             szociális faszedés


(2) Polgármester átruházott hatáskörébe tartozik:           önkormányzati segély


(3) Jegyző átruházott hatáskörébe tartozik:                    közgyógyellátás



3. Eljárási rendelkezések


3. §


(1) Az 1. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott szociális ellátások iránti kérelmeket az erre rendszeresített formanyomtatványon a Nagybaracskai Közös Önkormányzati Hivatalhoz 6527 Nagybaracska, Szabadság tér 10. (továbbiakban: Hivatal) kell benyújtani.


(2) A szociális ellátásokra való jogosultság elbírálásához a kérelem benyújtásával egyidejűleg az alábbi igazolásokat, nyilatkozatokat és egyéb iratokat kell becsatolni:


a) a kérelmező és a vele egy háztartásban élő személyek jövedelmi viszonyairól szóló igazolás az alábbiak szerint:

- Jövedelemigazolásra elfogadható okmány vagy annak hiteles másolata különösen a munkáltató által kiállított jövedelemigazolás, fizetési jegyzék, postai feladóvevény, nyugdíjszelvény és a nyugdíjas igazolvány vagy nyugdíjszelvény és a nyugdíjösszesítő, pénzintézeti igazolás, ellátást folyósító szerv határozata, ellátást folyósító szerv által kiállított igazolás, tartásdíj esetén bírósági ítélet, vagy gyámhivatali határozat.

- Jövedelemmel nem rendelkező személy esetében szükséges a járási hivatal munkaügyi kirendeltsége által az együttműködés tényéről kiállított hatósági bizonyítvány.

- Alkalmi vagy idénymunkából származó jövedelem esetén az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény szerint létesített munkaviszony keretében végzett munkából származó jövedelem igazolása szükséges.


b) Kiadások igazolására elfogadható okmány vagy annak hiteles másolata különösen a közüzemi díj igazolására a szolgáltató által kiállított számla, a közüzemi számla befizetését igazoló csekkszelvény vagy átutalásról szóló pénzintézeti igazolás, gyógyszerköltség bizonyítására a gyógyszertár által kiállított igazolás a gyógyszerköltségről.


c) Az 5. § (3) bekezdésben írt feltételek meglétét a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet jellegének megfelelő dokumentummal kell igazolni.


d) Az 5. § (7) bekezdése szerinti önkormányzati segély megállapításához a halotti anyakönyvi kivonat másolata, a haláleset időpontjában nagybaracskai lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmező nevére a temetési költségről  kiállított számla szükséges.


e) Ha a szükséges okmányok vagy igazolások

a) nem állnak rendelkezésre,

b) beszerzése nehézségekbe ütközik, vagy hosszabb időt vesz igénybe,

és sürgős intézkedés szükségessége áll fenn, mert a késedelem emberi életet, egészséget vagy testi épséget veszélyeztetne, a kérelmező írásban tett nyilatkozata is elfogadható.



4. A szociális ellátások folyósítása


4. §


A folyósított pénzbeli ellátás kifizetéséről a Hivatal Pénzügyi Csoportja gondoskodik az ellátást megállapító határozatban foglaltak szerint. Ennek formája lehet, kérelemre: folyószámlára történő átutalás, intézményhez történő átutalás, házi pénztári kifizetés.



5. Önkormányzati segély


5. §


(1) Önkormányzati segélyre azon személy jogosult, aki a létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd, és ezáltal önmaga illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások miatt anyagi segítségre szorul.


(2) Önkormányzati segély azon rászoruló részére biztosítható, akinek

a) családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át,

b) egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át.


(3) Létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetnek tekintendő különösen:

- a családot ért elemi kár, egyéb családi tragédia bekövetkezése,

- váratlan betegség, baleset, orvosi kezelés miatti jelentős jövedelem-kiesés.


(4) Létfenntartási gondnak tekintendő különösen:

- temetési költségek részbeni viselése,

- a közüzemi szolgáltatás megszűnésének veszélye,

- a gyermek családban történő nevelkedésének veszélye,

- a gyermek alapszükségletei kielégítésének hiánya,

- a megfelelő élelmezés hiánya,

- a megfelelő ruházkodás hiánya,

- ha a család anyagi erőforrásai nem elegendőek a szükséges tanszer, tankönyv megvásárlására, a gyermekintézmények térítési díjának kifizetéséhez, vagy

- a nyugdíj vagy egyéb rendszeres pénzellátás kifizetése a jogosultság megállapításának elhúzódása miatt késik.


(5) Az önkormányzati segély egyszeri összege legfeljebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 50 %-áig állapítható meg.


(6) A (2) bekezdésben előírt jövedelmi feltételtől a (3) bekezdésben foglalt élethelyzetek esetében el lehet tekinteni, és az önkormányzati segély egyszeri összege legfeljebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-áig állapítható meg.


(7) Az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként megállapított önkormányzati segély összege: 15.000.- Ft.



6. Közgyógyellátás


6. §


Közgyógyellátásra való jogosultsága annak a személynek állapítható meg, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, egyedül élő  esetén annak 200 %-át nem haladja meg és a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége eléri vagy meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 25 %-át.


7. Szociális faszedés


7. §


(1) [2]A szociálisan rászoruló személyek és családok részére a szükségleteik kielégítését szolgáló támogatás címén az 5. § (2) bekezdésében szabályozott feltételek esetén az önkormányzat használatában lévő erdőben esetenként ingyenes faszedés biztosítható.


(2) A támogatás mértéke családonként illetve személyenként minimum 2 m3 mennyiségű ágfa.


(3) A támogatásban részesülő köteles a munkaterületen az önkormányzat által megbízott személy irányításával a részére biztosított ágfa mennyiséget összegyűjteni, elszállításáról gondoskodni, az elszállítás után a munkaterületet rendbe tenni.


(4) Amennyiben a támogatásban részesülő a (3) bekezdésben foglalt kötelezettségét nem teljesíti, úgy a továbbiakban szociális faszedésben nem részesíthető.



8. Aktív korúak ellátása


8. §


Rendszeres szociális segélyre jogosult az az aktív korúak ellátására jogosult személy:


 a) aki munkaképességét legalább 50%-ban elvesztette, aki legalább 40%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg a 60%-os mértéket, és ezt orvosszakértői szerv által kiállított, az egészségkárosodás vagy a munkaképesség-csökkenés mértékét tartalmazó szakhatósági állásfoglalással vagy szakértői véleménnyel igazolja, vagy


b) gyermeket vár, és ezt orvosi igazolással vagy a terhesgondozási könyvvel igazolja.



9. §[3]


10.§


(1) A 8. §-ban, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 37. § (1) bekezdés b)-c) pontjaiban nevesített személyek részére a rendszeres szociális segély akkor állapítható meg és akkor folyósítható, ha az aktív korúak ellátására jogosult személy nyilatkozatában együttműködési kötelezettséget vállal a Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal (továbbiakban: Családsegítő Szolgálat).


(2) Az (1) bekezdésben előírt együttműködés keretében az a személy, akinek rendszeres szociális segélyre való jogosultságát megállapították:

a) az ellátást megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül köteles felkeresni a Családsegítő Szolgálatot és kérelmezni nyilvántartásba vételét,

b) a beilleszkedését segítő programról írásban megállapodni,

c) teljesíteni a beilleszkedést segítő programban foglaltakat.


(3) A beilleszkedést segítő program típusai:

- munkavégzésre, átképzésre irányuló program

- életvitel, életmód megváltoztatására irányuló program


(4) Az (1) bekezdésben meghatározott együttműködési kötelezettség megszegésének minősül, ha a rendszeres szociális segélyben részesülő személy


a) az ellátást megállapító határozatban meghatározott határidőn belül nem jelenik meg nyilvántartásba vétel céljából a Családsegítő Szolgálatnál.

b) A Családsegítő Szolgálat által javasolt program összeállításában nem működik együtt, a programról készült megállapodást nem írja alá, a programban foglaltakat nem teljesíti,

c) a Családsegítő Szolgálat által előírt időpontban nem jelenik meg és távolmaradását nem igazolja.


(5) Az együttműködési kötelezettség megszegését a Családsegítő Szolgálat nyolc napon belül írásban jelzi a jegyzőnek.



9. Normatív lakásfenntartási támogatásra való jogosultság egyéb feltételei


11. § [4]


10. Szociálpolitikai Kerekasztal


12.§


(1) A Képviselő-testület a szociálpolitikai döntések szakmai véleményezésére, értékelésére, elemzésére, a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése céljából Szociálpolitikai Kerekasztalt hoz létre.


(2) [5]


(3) [6]A szociálpolitikai kerekasztal tagjai:

a) önkormányzat polgármestere,

b) Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat képviselője,

c) KOLPING Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat Felsőbácskai Kisrégiójának képviselője,

d) Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testülete hivatalának szociális ügyintézője.


(4) [7]


11. Szociális alapszolgáltatások


13. §


Nagybaracska Község Önkormányzata az 1. § (3) bekezdésében meghatározott személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások közül az étkezést, a házi segítségnyújtást, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, és a támogató szolgáltatást a Magyar Kolping Szövetséggel megkötött ellátási szerződés alapján a KOLPING Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat Felsőbácskai Kisrégióján (6521 Vaskút, Kossuth L. u. 142.) keresztül biztosítja.


Nagybaracska Község Önkormányzata a családsegítés szociális alapszolgáltatást a Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat (Gara, Kossuth L. u. 62.) útján biztosítja.



12. Záró rendelkezések


14.§


(1) Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba.


(2) Hatályát veszti a pénzbeli és természetben nyújtható ellátásokról szóló 2/2012.(II.28.) önkormányzati rendelet, valamint a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 9/2011.(IV.19.) önkormányzati rendelet.



Nagybaracska, 2013. november 27.



                       Király Sándor                                                           Gallóné Petike Éva

                       polgármester                                                                      jegyző


Rendelet kihirdetve:


Nagybaracska, 2013. december 5.


                                                                                                       Gallóné Petike Éva

                                                                                                                jegyző




[1]

Módosította a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos 2014. december 1-től.

[2]

Módosította a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet. 2.§-a. Hatályos 2014. december 1-től.

[3]

Hatályon kívül helyezte a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatálytalan 2014. december 1-től.

[4]

Hatályon kívül helyezte a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatálytalan 2014. december 1-től.

[5]

Hatályon kívül helyezte a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatálytalan 2014. december 1-től.

[6]

Módosította a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 3.§-a. Hatályos 2014. december 1-től.

[7]

Hatályon kívül helyezte a 13/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatálytalan 2014. december 1-től.