Sükösd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

a sükösdi egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

Hatályos: 2015. 12. 01- 2023. 07. 24

Sükösd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

a sükösdi egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

2015.12.01.

Sükösdi Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. §-ban kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az alábbiakat rendeli el.

1. § (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete az I. számú felnőtt háziorvosi körzetet

a/ belterületen: Sükösd, Templom utca páratlan oldala és annak vonalától délre eső belterület, Sükösd, Dózsa Gy. u. páros házszámozású oldalán a 102.házszámú lakóház és attól délre, valamint a páratlan házszámozású oldalon a 145. házszámú lakóház és attól délre eső belterület,
b/ külterületen: Szántópuszta, Veréb tanya, Werner tanya, Zsderi tanya
területen alakítja ki.
(2) Az önkormányzat Képviselő-testülete a II. számú felnőtt háziorvosi körzetet
a/ belterületen: Sükösd Templom utca páros oldala és annak vonalától északra eső belterület, a Sükösd Dózsa Gy.u. páros házszámozású oldalán a 104. házszámú lakóház és attól északra eső, a páratlan házszámozású oldalán a 147. házszámú lakóház és attól északra eső belterület,
b/ külterületen: Ósükösd, Gátőrház, Örjegalja
területen alakítja ki.

2. § A sükösdi nagyközségi önkormányzat Képviselő-testülete a gyermek háziorvosi és iskola- egészségügyi ellátási körzetet Sükösd közigazgatási területéhez tartozó bel-és külterületen élő összes 14 év alatti gyermekre vonatkozóan alakítja ki.

3. § A sükösdi nagyközségi önkormányzat Képviselő-testülete a fogorvosi körzetet Sükösd közigazgatási területének teljes bel- és külterületén élő lakosokra vonatkozóan alakítja ki.

4. § A Képviselő-testület az I. sz védőnői körzetet az 1. § (1) bekezdésben meghatározott I. sz. háziorvosi körzettel azonosan, a II. számú védőnői körzetet az 1. § (2) bekezdésben meghatározott II. sz. háziorvosi körzettel azonosan állapítja meg.

5. § A Képviselő-testület az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátás körzetét Sükösd nagyközség bel- és külterületén élő lakosaira tekintettel egy körzetben állapítja meg.

6. § A rendelet kihirdetését követő naptól lép hatályba. A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a sükösdi háziorvosi körzetek meghatározásáról 30/2005.(XII.8.) Kt. sz. rendelet hatályát veszti.