Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2019.(XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 10. 27- 2023. 10. 27

Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2019.(XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.10.27.

Sükösd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Sükösd Nagyközség Önkormányzata szervezeti és működési rendjét Magyarország Alaptörvénye (továbbiakban: Alaptörvény) 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el.

1. § Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2019. (XI.11.) önkormányzati rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (1) A Sükösd Nagyközség Önkormányzatának feladatai: A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben (továbbiakban: Mötv.), valamint más törvényben a helyi önkormányzatoknak meghatározott kötelező feladatok. A Képviselő-testület által ellátott nem kötelező feladatok: az éttermi és mozgó vendéglátás, rendezvényi étkeztetés, egyéb vendéglátás, helyi civil szervezetek támogatása, közösségi rendezvények, idősek ápoló- gondozó otthona, pékség és Ökopark Látogatóközpont fenntartása, működtetése.

(2) A települési önkormányzat (1) bekezdésben rögzített feladatait alábbi költségvetési szervekkel és szakfeladaton nyilvántartott székhelyeken és telephelyeken láttatja el:

a) Sükösdi Polgármesteri Hivatal (székhely: Sükösd, Dózsa Gy. u. 201.) telephelyei: Napközi konyha-Sükösd, Deák F. u. 123., és a Napközi konyhához tartozó „ellátottak számára nyitva álló egyéb helyiség” a Sükösd, Dózsa Gy. u. 195. sz. alatti Borostyán Gondozóház intézményben.

b) Önkormányzati telephelyek:

ba) Egészségügyi központ (Sükösd, Dózsa Gy.u.164.)

bb) Műszaki részleg (Sükösd, Dózsa Gy. u. 201.)

bc) Könyvtári szolgáltató hely (Sükösd, Dózsa Gy.u.199.)

bd) Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatások (Sükösd, Dózsa Gy.u.162.)

be) Művelődési ház, mint közösségi színtér (Sükösd, Dózsa Gy.u.199.)

bf) Ökopark Látogatóközpont (Sükösd, Dózsa Gy. u. 54.)

bg) Ifjúsági ház (Sükösd, Hősök útja 7.)

bh) Mozi (Sükösd, Kossuth L. u. 2.)

bi) Pékség (Sükösd, Daráló u. 4.)

(3) A Képviselő-testület a Sükösdi Polgármesteri Hivatalt önállóan működő és gazdálkodó, a Sükösdi Tulipánfa Óvoda és Mini Bölcsődét és a Borostyán Gondozóházat önállóan működő költségvetési szervként alapítja. Ezen költségvetési szervek alapításáról alapító okiratot ad ki.”

2. § Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2019. (XI.11.) önkormányzati rendelet 9. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az ülést a polgármester hívja össze és vezeti. Akadályoztatása esetén e hatáskörét az alpolgármester gyakorolja. A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, tartós akadályoztatásuk esetén az ülés összehívására és vezetésére a költségvetési és ügyrendi bizottság elnöke jogosult. A meghívót és a nyílt ülés anyagát elektronikus úton, a képviselő és a szakértőként az ülésen részt vevők, valamint a nemzetiség elnöke által kizárólagosan használt, általa bejelentett e-mail címre úgy kell elküldeni, hogy azt a címzettek az ülés előtt legalább 5 nappal hamarabb megkapják. A meghívóban szerepelni kell az ülés helyének, idejének, a napirendeknek. A meghívóhoz csatolni kell az előterjesztéseket, tervezeteket. Az ülésre meg kell hívni a 8. § (5) bekezdésben részletezett tanácskozási joggal rendelkező résztvevőket, a szakértőt valamint a jegyzőt, a jegyző távollétében az ő helyettesítésére kijelölt köztisztviselőt. A képviselő-testület ülésére-, ha törvény meghívását kötelezően nem írja elő- meghívható még az érintett. Mindazok, akik a fenti személyeken kívül a polgármester döntése szerint az adott témakörben érintettek, a meghívót és mellékleteit írásban kapják meg.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.