Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete

a sükösdi egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

Hatályos: 2024. 02. 01

Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete

a sükösdi egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

2024.02.01.

Sükösd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015.évi CXXIII. törvény 6. §(1) bekezdésben előírt feladata ellátása érdekében az alábbiakat rendeli el.

1. § (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete az I. számú felnőtt háziorvosi körzetet

a) belterületen: Sükösd, Templom utca páratlan oldala és annak vonalától délre eső belterület, Sükösd, Dózsa Gy. u. páros házszámozású oldalán a 102.házszámú lakóház és attól délre, valamint a páratlan házszámozású oldalon a 145. házszámú lakóház és attól délre eső belterület,

b) külterületen: Szántópuszta, Veréb tanya, Werner tanya, Zsderi tanya

területen alakítja ki.

(2) Az önkormányzat Képviselő-testülete a II. számú felnőtt háziorvosi körzetet

a) belterületen: Sükösd Templom utca páros oldala és annak vonalától északra eső belterület, a Sükösd Dózsa Gy.u. páros házszámozású oldalán a 104. házszámú lakóház és attól északra eső, a páratlan házszámozású oldalán a 147. házszámú lakóház és attól északra eső belterület,

b) külterületen: Ósükösd, Gátőrház, Örjegalja

területen alakítja ki.

2. § Az önkormányzat Képviselő-testülete a gyermek háziorvosi és iskola- egészségügyi ellátási körzetet Sükösd közigazgatási területéhez tartozó bel-és külterületen élő összes 14 év alatti gyermekre vonatkozóan alakítja ki.

3. § Az önkormányzat Képviselő-testülete a fogorvosi körzetet Sükösd közigazgatási területének teljes bel- és külterületén élő lakosokra vonatkozóan alakítja ki.

4. § Az önkormányzat Képviselő-testület az I. sz védőnői körzetet az 1. § (1) bekezdésben meghatározott I. sz. háziorvosi körzettel azonosan, a II. számú védőnői körzetet az 1. § (2) bekezdésben meghatározott II. sz. háziorvosi körzettel azonosan állapítja meg.

5. § Az önkormányzat Képviselő-testülete az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátás körzetét Sükösd nagyközség bel- és külterületén élő lakosaira tekintettel egy körzetben állapítja meg.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.