Harta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2005. (XII. 13.) önkormányzati rendelete

Harta Nagyközség Önkormányzat költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről

Hatályos: 2005. 12. 13

Harta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2005. (XII. 13.) önkormányzati rendelete

Harta Nagyközség Önkormányzat költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről

2005.12.13.

Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII.tv. 118 §-ában kapott felhatalmazás alapján Harta Nagyközség Önkormányzat költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) Az Önkormányzat a költségvetés előterjesztésekor, illetőleg zárszámadáskor a hitelállományról az 1.sz.melléklet, a kölcsön visszatérülésről az 1/a.sz.melléklet szerint ad tájékoztatást a Képviselőtestület részére.

(2) Az Önkormányzat a költségvetés előterjesztésekor, illetőleg zárszámadáskor az Önkormányzat összevont költségvetési mérlegéről a 2/a, illetve 2/b.sz.melléklet szerint ad tájékoztatást a képviselőtestület részére.

(3) Az Önkormányzat a zárszámadáskor az önkormányzat vagyonáról a 3/a., 3/b., 3/c., és 3/d., 3/e.sz.melléklet szerint ad tájékoztatást a képviselőtestület részére.
A 3/e.számú mellékletben fajtánként kerül bemutatásra az Önkormányzat tulajdonában lévő, külön jogszabály alapján érték nélkül nyilvántartott eszközök állománya (a szakmai nyilvántartásokban szereplő képzőművészeti alkotások, régészeti leletek, gyűjtemények, kulturális javak, stb.). Ezen eszközök nyilvántartása a feladatot ellátó intézménynél megtekinthető.
Az Önkormányzatnál és intézményeinél a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött. Az eszközökről és azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezetnek mennyiségben és értékben, ezért a könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket kétévente kell leltározni.

(4) Az Önkormányzat a költségvetés előterjesztésekor, illetőleg zárszámadáskor a több éves kihatással járó feladatokról – szöveges indoklással együtt – a 4.sz.melléklet szerint ad tájékoztatást a képviselőtestület részére.

(5) Az Önkormányzat a költségvetés előterjesztésekor, illetőleg zárszámadáskor a közvetett támogatásokról - szöveges indoklással együtt – az 5.sz.melléklet szerint ad tájékoztatást a képviselőtestület részére.

2. § (1) E rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2005.december 2-ától kell alkalmazni. A rendelet 1. § /3/ bekezdésében foglaltakat először a 2005.évi zárszámadás elkészítése során kell alkalmazni.

(2) A kihirdetésről a jegyző gondoskodik.