Harta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2009. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

A POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZTISZTVISELŐIT MEGILLETŐ  JUTTATÁSOKRÓL ÉS TÁMOGATÁSOKRÓL

Hatályos: 2009. 12. 16

Harta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2009. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

A POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZTISZTVISELŐIT MEGILLETŐ  JUTTATÁSOKRÓL ÉS TÁMOGATÁSOKRÓL

2009.12.16.

1. § (1) A rendelet hatálya Harta Nagyközség Polgármesteri Hivatalának közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőire és a hivatal nyugállományú köztisztviselőire terjed ki.

(2) A rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni.

(3) A rendelet §-aiban foglalt rendelkezéseket a polgármesterre is alkalmazni kell.

A Polgármesteri hivatal köztisztviselőit megillető juttatások és támogatások

2. § (1) Alanyi jogon járó juttatásokat a Ktv. előírásainak megfelelően, az ott írt mértékben kell alkalmazni.

3. §

A Képviselő-testület döntése alapján adható juttatások és támogatások

(1) A köztisztviselő – az erre a célra létrehozott alapból – lakásépítéséhez, lakásvásárlásához, lakásának bővítéséhez és korszerűsítéséhez visszatérítendő támogatást kérhet.
(2) Az alap forrása a költségvetés tárgyévi előirányzata, a támogatásban részesített köztisztviselő által visszafizetett törlesztés, az időközben más munkahelyre távozott köztisztviselő új munkáltatója által megtérített támogatási összeg, valamint a vállalat határidő előtti visszafizetés összege.
(3) A lakástámogatások pénzügyi feltételeit a Képviselőtestület az éves költségvetésében határozza meg.

4. § (1) A Köztisztviselő az őt közvetlenül érintő rendkívüli események (baleset, tartós betegség, elemi csapás) alkalmával kérelmére szociális támogatásban részesíthető.

5. § (1) A köztisztviselő személyi és családi indokok alapján illetményelőleg felvételét kérheti.

6. § (1) A köztisztviselő az önkormányzat céljainak megfelelő tanulmányai folytatása esetén képzési, továbbképzési támogatásban részesíthető. A Polgármesteri Hivatal éves képzési, továbbképzési tervében foglaltak figyelembe vételével.

(2) A köztisztviselővel az /1/ bekezdésben foglalt céloknak megfelelően tanulmányi szerződés köthető.

7. § (1) Az elhunyt köztisztviselőt az önkormányzata közszolgálat halottjává nyilvánítja.

8. § (1) A nyugállományú köztisztviselők támogatása céljára a mindenkori éves költségvetésben /szociális és kegyeleti támogatás/ keretet kell biztosítani, melyből a Ktv. 49/J és 49/M §-aiban meghatározott pénzbeli és természetbeni juttatások nyújthatók.

9. §

Illetménykiegészítés

(1) A köztisztviselő az éves költségvetésben jóváhagyott személyi juttatások előirányzatán belül illetménykiegészítésben részesülhet.
(2) Illetménykiegészítés mértéke:
Felsőfokú iskolai végzettség esetén:10%
Középfokú iskolai végzettség esetén:10%

10. § (1) A személyi juttatásokon belül az év közben keletkezett megtakarítás tárgyévi felhasználásáról a jegyző gondoskodik.

11. §

Vegyes és záró rendelkezések

(1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.
(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályt veszti a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 19/2004. (IX. 15.) Ök. számú rendelet.
(3) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek tekintetében a munkáltatói jogkör gyakorlója e rendelet 3. §, 4. §, 5. §, 6. §, 7. §, 8. §-aiban foglalt rendelkezések végrehajtásának részletes szabályairól a Közszolgálati Szabályzatban rendelkezik.
(4) Az Önkormányzat köztisztviselői béren kívüli juttatásairól a Képviselőtestület külön szabályzatban rendelkezik.
(5) E rendeletnek a Polgármesterre kiterjesztett rendelkezései közül a 3. §, 4. §, 5. §, 6. §-ai tekintetében a munkáltatói jogkör gyakorlóját megillető jogosítványokat a Közszolgálati Szabályzat keretei között az Ügyrendi Bizottság, a jegyző esetében a polgármester gyakorolja.
(6) A rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2010.január 1-től kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető juttatások és támogatásokról szóló 19/2004.(IX.15.) Ök.sz.rendelet hatályát veszti.
A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.