Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.28.) önkormányzati rendelete

A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról

Hatályos: 2014. 04. 29- 2015. 02. 27

Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 32. § (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 132. § (4) bekezdés b)-c) és g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:



I. FEJEZET


Általános rendelkezések


A rendelet célja

1.§.


A rendelet célja, hogy Harta Nagyközség Közigazgatási területén a Sztv.-ben és a végrehajtásukra kiadott rendeletekkel összhangban meghatározza az önkormányzat által szociális rászorultságtól függő pénzbeli, valamint természetben nyújtott szociális ellátások formáit, szervezetét, az eljárási és jogosultsági szabályokat, továbbá azok igénybevételének és érvényességének módját, feltételeit és garanciáit.


A rendelet hatálya

2.§


(1)A rendelet hatálya kiterjed Harta Nagyközség közigazgatási területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező Sztv. 3. § (1) – (3) bekezdésében, valamint a 7. § -ában meghatározott személyekre.


(2)    Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hatásköreinek gyakorlását

  1. két bizottsági ülés között adott önkormányzati segély, valamint a
  2. temetéssel kapcsolatos természetbeni önkormányzati segély kérelmek esetén a polgármesterre
  3. önkormányzati segély esetén a Szociális és Egészségügyi Bizottságra
  4. méltányossági közgyógyellátás esetén a jegyzőre

ruházza át.



Hatásköri és eljárási rendelkezések

3. §


  1. E rendelet szabályozza a Képviselő-testület hatáskörébe tartozó szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások egyes formáit, igénybevételük feltételeit, az egyes támogatások az egyes támogatások mértékét, a szociális ellátásokra való jogosultság megszűnésének módjait, figyelembe véve a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának szabályairól szóló 63/2006. (III.27.) Korm. rendelet rendelkezéseit is.


  1. Az (1) bekezdésben foglaltakon kívül e rendelet szabályozza a Sztv. 132.§ (4) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a rendszeres szociális segély folyósításának feltételét képező együttműködés eljárási szabályait, továbbá a beilleszkedést segítő programok típusait és az együttműködés megszegésének eseteit, a Sztv. 50. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az önkormányzat által meghatározott feltételek fennállása esetén a közgyógyellátásra való jogosultságot.



4. §.


  1. A szociális ellátások megállapítása iránti kérelmet az ellátást igénylő vagy a törvényes képviselő elsősorban formanyomtatványon nyújthatja be a Hartai Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézőjénél.


  1. Harta Nagyközség Önkormányzat Polgármestere, valamint Szociális és Egészségügyi Bizottsága átruházott hatáskörben hozott határozatai ellen benyújtott fellebbezések elbírálása Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörébe tartozik.


(3)E rendeletben használt fogalmak tekintetében a Sztv. 4. §-ában foglaltak az irányadók.


(4) A jövedelemszámításnál a Sztv. 10. § (2) –(5) bekezdései szerint kell eljárni.


(5)Ha a kérelmező jövedelemnyilatkozatában foglaltak vitathatók, a Sztv. 10. § (6) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni.


  1. Az alkalmanként adott átmeneti segély a házipénztárból kifizethető.


  1. Jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítésekor, amennyiben a visszafizetendő összeg meghaladja az ellátásban részesülő jövedelmének 50 %-át, kérelmére legfeljebb 12 hónapra részletfizetés engedélyezhető.



II. FEJEZET


Szociális pénzbeli ellátások


5. §


  1. Harta Nagyközség Önkormányzata által nyújtott szociális ellátások formái:
  1.  szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások
  2. természetben nyújtott szociális ellátások
  3. szociális alapszolgáltatások


  1. Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások formái:
  2. aktív korúak ellátása (foglalkoztatást helyettesítő támogatás, rendszeres szociális segély)
  3. lakásfenntartási támogatás
  4. önkormányzati segély


  1. Természetben nyújtott szociális ellátások formái:
  2. köztemetés
  3. közgyógyellátás méltányossági
  4. temetéssel kapcsolatos önkormányzati segély


(4)       Szociális alapszolgáltatások formái:

  1. étkeztetés
  2. házi segítségnyújtás
  3. nappali ellátás - Idősek Klubja
  4. családsegítés.



Aktív korúak ellátása


6.§


  1. A Sztv. 33. § - 37/C. §-aiban, a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletben és e rendeletben foglalt szabályozások az irányadók.

A döntés a jegyző hatáskörébe tartozik.


  1. A Sztv. 37. § (1) bekezdés b) - d) pontja alapján a rendszeres szociális segélyben részesülő személy a támogatás folyósításának feltételeként köteles együttműködni a Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Harta- Dunatetétlen Telephely Családgondozójával (Harta, Bajcsy-Zs. u. 5.)


  1. A Sztv. 37/A. § (1) bekezdésében foglalt együttműködésen túl a Sztv. 37. § (1) bekezdés b)-d) pontja alapján rendszeres szociális segélyben részesülő személy köteles a jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül és a kijelölt családgondozó által megadott időpontokban megjelenni a családgondozónál.


  1. Az együttműködési kötelezettség megszegésének minősül, ha az együttműködésre kötelezett személy az
    • aktív korúak ellátására való jogosultság felülvizsgálata során nem működik együtt vagy
    • Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Harta- Dunatetétlen Telephely családgondozójával nem működik együtt.


(5)       Az együttműködési kötelezettség megszegését a családgondozó 5 napon belül írásban  jelzi az önkormányzatnak.


(6)       A Sztv. 37.§ (1) bekezdés d) pontjában foglaltakra tekintettel rendszeres szociális segélyt kell megállapítani annak az aktív korúak ellátására jogosult személynek, aki


                a)  munkaképességét legalább 40%-ban elvesztette, vagy legalább 30 %-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg a 70 %-os mértéket és erről a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal munkaképesség-csökkenés vagy egészségkárosodás minősítését tartalmazó érvényes és hatályos szakhatósági állásfoglalás vagy szakvélemény másolatát csatolja, vagy


               b) közfoglalkoztatásra irányuló munkaviszonyt azért nem létesített, mert a munkaköri alkalmassági vizsgálaton 12 hónapon belül legalább két alkalommal „nem alkalmas” minősítést kapott.


          c) várandós anya és ezt terhes gondozási könyvvel igazolja, vagy


          d) pszichiátriai vagy szenvedélybetegsége miatt rendszeres orvosi kezelés alatt áll,

amely közfoglalkoztatásban  való részvételét akadályozza vagy kizárja és erről szakorvosi véleményt csatol.



Önkormányzati segély


7. §


(1)A Sztv. 45.-ában, a 63/2006.(III.27.) Korm. rendeletben és e rendelkezésben foglalt szabályozások az irányadók. A döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(2) A képviselő-testület a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére önkormányzati segélyt nyújt , ha az egy főre számított havi jövedelem


            a) család esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át


      b) egyedül élő kérelmező esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének

           220 %-át nem haladja meg


      c) iskoláztatással kapcsolatos kérelmek esetén az a személy részesíthető támogatásban, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130 %-át.


            d)  különös méltánylást érdemlő esetben a kérelmező a jövedelmi viszonyok vizsgálata nélkül is részesíthető alkalmankénti önkormányzati segélyben.

                

                 

                     Különös méltánylást érdemlő esetnek minősül:

             

                       da)  ha a kérelmező elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott,


                       db) ha a kérelmezőt vagy családtagját súlyos sérülés, baleset érte, súlyos betegség sújtja


                       dc) ha  kérelmező vagy családja által lakott lakást természeti csapás, vagy más eredetű kár érte.


(3)      Az önkormányzati segély alkalmankénti összege: 3.000 – 10.000.- Ft között állapítható meg. Az önkormányzati segély benyújtására egy családból egy személy jogosult, melynek összege egy naptári évben nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét.


(4)      Az önkormányzati segélyről a Szociális és Egészségügyi Bizottság dönt. A polgármester a két bizottsági ülés között, amennyiben a késedelme a rászoruló létfenntartását rendkívüli módon veszélyezteti, utólagos beszámolási kötelezettséggel átmeneti segélyt állapíthat meg.




III. FEJEZET

Természetben nyújtott szociális ellátások



Temetéssel kapcsolatos önkormányzati segély


8. §


(1)  Az önkormányzat temetéssel kapcsolatban benyújtott önkormányzati segélyként  ingyenes temetkezési helyet és ravatalozó használatot biztosít annak az eltemettetőnek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra kötelezhető hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti.


(2)   A temetéssel kapcsolatban benyújtott  önkormányzati  segély feltétele: a temettető vagy      az elhunyt személy a haláleset időpontjában hartai állandó bejelentett lakos legyen.


(3)  A jogosultság megállapítása szempontjából figyelembe vehető egy főre számított havi    családi jövedelemhatár az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át  nem haladhatja meg.


(4)    A temetéssel kapcsolatos önkormányzati segélyről a polgármester dönt.


(5)  Temetéssel kapcsolatos önkormányzati segély iránti kérelmet a haláleset bekövetkezésétől  számított 6 hónapon belül kell előterjeszteni.


(6)   A temetőkről és a temetkezésről szóló 6/2011 (II.18.) rendelet 1. sz. melléklete  szabályozza a sírhely megváltási árak díjtételeit.


Köztemetés

9.§


(1)Köztemetésre a Sztv. 48. §-ában, és a 63/2006. (III.27.) Korm. rendeletben foglalt szabályozások az irányadók.


(2)A köztemetést a polgármester rendeli el.



Közgyógyellátás

10.§


(1)    Kérelemre méltányosságból közgyógyellátásban részesülhet az a személy, akinek


               a)  családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladhatja meg az öregségi        nyugdíj mindenkori legkisebb összegének  200 %-át

               b) egyedül élő esetén havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj     mindenkori legkisebb összegének  250 %-át


  (2)      Méltányossági közgyógyellátási kérelmekről a jegyző dönt.



IV.FEJEZET


Személyes gondoskodást nyújtó ellátások


Ellátások formái, eljárási rendelkezések


11. §


(1)Az önkormányzat a személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások közül a Sztv 86. §-a alapján köteles biztosítani:

a)étkeztetést

b)házi segítségnyújtást

c)nappali ellátást - Idősek Klubja

d)családsegítést


  1. A (1) bekezdés a), b), c), pontja szerinti ellátásokat az önkormányzat az Idősek Klubján (továbbiakban: intézményvezető) keresztül biztosítja.


(3)Az egyes ellátások igényléséhez szükséges formanyomtatványt az intézményvezető biztosítja a kérelmező részére.


  1. A (2) bekezdés szerinti ellátások iránti kérelmet az intézményvezetőnek kell benyújtani, aki a kérelem benyújtását követő 15 napon belül írásban értesíti döntéséről a kérelmezőt.


  1. Hiányosan előterjesztett kérelemre ellátás nem állapítható meg, kivéve, ha a szükséges okmányok, igazolások beszerzése 30 napot meghaladó időtartamot vesz igénybe és a késedelem életet, egészséget, testi épséget veszélyeztet. Ebben az esetben elfogadható a kérelmező személyesen írásban tett nyilatkozata, azonban a hiányzó iratokat, bizonyítékokat az ellátás megkezdését követő 30 napon belül csatolni kell.


  1. A személyes gondoskodásban részesülő a jogosultság feltételeit érintő lényeges tények, körülmények (pl: jövedelem változása, jelentős ingó-ingatlan vagyon gyarapodása, egészségügyi körülményekben beállt változás – különösen fertőző betegség-, családi állapotában bekövetkezett változás) megváltozásáról 15 napon belül köteles értesíteni az ellátást megállapító intézményvezetőt.


  1. A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátás intézményi térítési díját a képviselő-testület évente, az önkormányzat személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapításáról szóló rendeletében állapítja meg.


  1. Az (1) bekezdés a), b), c), pontja szerinti szolgáltatásokért fizetendő személyi térítési díjat az Idősek Klubja vezetője állapítja meg a 29/1993.(II.17) Korm. rendelet szabályaira figyelemmel.



Étkeztetés

12. §.


(1)Harta Nagyközség Önkormányzata a Sztv. 62. §-a szerinti étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak, a legalább napi egyszeri meleg étkeztetését biztosítja, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani.


(2)A napi egyszeri meleg ebéd biztosítása az önkormányzat napközi otthonos konyhájáról történhet

a)Idősek Klubjában történő helybeni fogyasztással

b)Házi segítségnyújtás keretében házhoz szállítással

c)A jogosult általi elvitellel


(3)Szociálisan rászorult az, illetve annak eltartottja, aki

a)65 év feletti

b)mozgásában korlátozott

c)akut vagy krónikus megbetegedésben szenved

d)szenvedély-vagy pszichiátriai beteg

e)fogyatékos

f)hajléktalan

g)nyugdíjszerű ellátásban részesülő


(4)Az egészségi állapot miatti rászorultságot háziorvosi igazolással kell igazolni.



Házi segítségnyújtás

13. §


  1. A házi segítségnyújtásra való jogosultság feltételeit a Sztv. 63. §-a szabályozza.


  1. Az ellátottal a gondozás tartalmára, idejére, gyakoriságára a vezető gondozó vagy a gondozás irányítója magállapodást köt, mely mindkét fél kezdeményezésére közös megegyezéssel írásban módosítható


  1. A házi segítségnyújtás a hét munkanapjain vehető igénybe 7.30 órától 15.30 óráig



Családsegítés

14. §


(1)A családsegítés keretében nyújtott szolgáltatásokat a Sztv 64. §-a szabályozza.


  1. A családsegítés feladatait a Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Harta- Dunatetétlen Telephely családgondozója látja el.


  1. A szolgáltatás, térítési díjmentes.


Nappali ellátás

15. §


(1)A nappali ellátást a Sztv 65/F. §-a szabályozza.


(2)Idősek nappali ellátását Harta Nagyközség önkormányzata az Idősek Klubja által biztosítja


Térítési díj

16. §


(1)A személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokért térítési díjat kell fizetni. A díjat az ellátást igénybe vevő jogosult-, a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő a jogosult tartására, gondozására köteles és képes személy köteles megfizetni.


(2)A személyi térítési díjat étkeztetés esetében a tárgyhót megelőző hónap utolsó munkanapjáig, illetve hó közben az ellátás igénybevételét megelőzően két nappal kell megfizetni.


(3)A házi segítségnyújtás személyi térítési díját a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell megfizetni.


(4)A személyes gondoskodás keretbe tartozó szociális ellátások térítési díját /továbbiakban: intézményi térítési díj/ az intézményt fenntartó szerv évente kétszer állapíthatja meg.


(5)Az étkeztetésért fizetendő személyi térítési díj összege nem haladhatja meg az ellátást igénybe vevő jövedelmének 30 %-át.


V. FEJEZET


Záró rendelkezések


Hatálybalépés


17. §


(1)E rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


18. §


(1) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1/2012. (II.17.) rendelet.


   

András István sk.

polgármester

Tóth Zoltán sk.

jegyző



Záradék: A rendelet 2014. április hónap 28. napján kihirdetésre került.


Tóth Zoltán sk.

jegyző