Harta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (I.22.) önkormányzati rendelete

az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 5/2015.(II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 01. 23- 2019. 01. 23

Harta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019.(I.22.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók  támogatásáról  szóló 5/2015. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról


Harta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Harta Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2015.(IV.27.) önkormányzati rendelet 4. melléklet I./4. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi-gazdasági, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§ Az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 5/2015. (II.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 3. § b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(3.§ Nem jogosult a támogatásra az a kérelmező….)


„b) akinek esetében a használatba vételi engedély véglegessé válásától, vagy a lakóépület elkészültét igazoló hatósági bizonyítvány kiállításának napjától, vagy lakásvásárlás esetén a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésének napjától számítva több, mint egy év eltelt,”


2.§ Az R. 1. sz. melléklete „II.A támogatás alapjául szolgáló ingatlan” című részben „A használatba vételi engedély véglegessé válásának, vagy a lakóépület elkészültét igazoló hatósági bizonyítvány kiállításának, vagy lakásvásárlás esetén az adás-vételi szerződés megkötésének időpontja” helyébe az alábbi szöveg lép:

„A használatba vételi engedély véglegessé válásának, vagy a lakóépület elkészültét igazoló hatósági bizonyítvány kiállításának, vagy lakásvásárlás esetén a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésének az időpontja:”


3.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



             Dollenstein László                                                      Dr. Fodor-Rácz Szilvia

                  polgármester                                                                       jegyző



Záradék: Kihirdetve: Harta, 2019. január 22.


                                                                                                 Dr. Fodor-Rácz Szilvia

                                                                                                              jegyző