Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (VIII. 6.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról szóló 9/2012. (VI.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 08. 07- 2014. 08. 08

Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (VIII. 6.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról szóló 9/2012. (VI.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

2014.08.07.

Dusnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (1) és (4) bekezdésében és 143. § (4) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonról szóló 9/2012. (VI.26.) önkormányzati rendelete 2. §-a az alábbi (5)-(7) bekezdésekkel egészül ki:

„(5) Az Önkormányzat vagyonkezelői jogot az alábbi vagyonelemekre alapíthat:

a) Üzleti vagyon körében mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanon, beépítetlen területen, lakás céljára szolgáló ingatlanon, lakóépületen,

b) Sportlétesítményen,

c) Víziközművön

d) Közfeladat ellátásához szükséges ingón és ingatlanon.

(6) Vagyonkezelői jog ingyenes átengedése esetén a vagyonkezelő köteles a vagyonkezelés eredményével elszámolni az Önkormányzat felé. Vagyonkezelői jogot a Képviselőtestület az alábbi vagyonkezelőnek adhat ingyenesen:

a) önkormányzati társulás,

b) költségvetés szerv vagy önkormányzati intézmény.

(7) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a vagyonkezelésbe adást megelőzően külső forgalmi értékbecslést kell beszerezni. Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a vagyonkezelői jog ellenértéke nem csak –részben vagy egészben – pénzösszegben, hanem a vagyonkezeléssel érintett vagyontárgyakon az értékcsökkenést meghaladóan végzendő – a szokásos üzemeltetési költségek keretébe nem tartozó – értéknövelő beruházásra, állagvédelemre irányuló és a vagyonkezelési szerződésben meghatározott tevékenységben is megállapítható. A tevékenység értékét a vagyonkezelő előzetes tételes költségvetéssel és a megvalósítást követően számlákkal köteles igazolni.”

2. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, a kihirdetést követő második napon pedig hatályát veszti.

Dusnok, 2014. augusztus 5.
Záradék: