Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015.(XI.16.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteiről

Hatályos: 2015. 11. 17- 2022. 12. 31

Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015.(XI.16.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteiről

2015.11.17.

Dusnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. §-ban kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXV. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet véleményét kikérve - a következőket rendeli el:

1. §

Felnőtt háziorvosi körzet

/1/ A Képviselő-testület az I. számú felnőtt háziorvosi körzetet a Tulipán és Köztársaság utcák vonalától északra lévő falurész területére állapítja meg.
/2/ A Képviselő-testület a II. számú felnőtt háziorvosi körzetet a Tulipán és Köztársaság utcák vonalától délre lévő falurész területére állapítja meg.

2. §

Házi gyermekorvosi körzet

A Képviselő-testület a házi gyermekorvosi körzetet Dusnok teljes közigazgatási területére vonatkozóan egy körzetben állapítja meg. A körzet kiterjed Fajsz teljes közigazgatási területére is, székhelye: Dusnok, Köztársaság u. 4.

3. §

Fogorvosi körzet

A Képviselő-testület a fogorvosi körzetet Dusnok teljes közigazgatási területére vonatkozóan egy körzetben állapítja meg.

4. §

Ügyeleti ellátás körzete

A Képviselő-testület az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátáshoz kapcsolódó körzetet Dusnok teljes közigazgatási területére vonatkozóan egy körzetben állapítja meg.

5. §

Védőnői körzet

/1/ A Képviselő-testület az I. számú védőnői körzetet a Tulipán és Köztársaság utcák vonalától északra lévő falurész területére állapítja meg.
/2/ A Képviselő-testület a II. számú védőnői körzetet a Napsugár utcára, valamint a Tulipán és Köztársaság utcák vonalától délre lévő falurész területére állapítja meg.

6. §

Iskola-egészségügyi ellátás körzete

A Képviselő-testület az iskola-egészségügyi ellátás körzetét Dusnok teljes közigazgatási területére vonatkozóan egy körzetben állapítja meg.

7. §

Záró rendelkezések

A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló 6/2006. (IV.3.) számú rendelet.
Dusnok, 2015. november 13.
Záradék:
A rendelet kihirdetve: 2015. november 16.